Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ADVENT 2010 Az advent szó jelentése: eljövetel, megérkezés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ADVENT 2010 Az advent szó jelentése: eljövetel, megérkezés."— Előadás másolata:

1 ADVENT 2010 Az advent szó jelentése: eljövetel, megérkezés.
Kattintással továbblép! ADVENT 2010 Az advent szó jelentése: eljövetel, megérkezés. Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére. MyBusiness Team Copyright©2009: ünnepi receptek a weblapon! web: mail:

2 A napi üzenet olvasásához kattints a képre!
Ráadás Szentestére 2. nap 6. nap 14. nap 18. nap 22. nap 10. nap 3. nap 7. nap 11. nap 15. nap 19. nap 23. nap 4. nap 8. nap 12. nap 16. nap 20. nap 24. nap MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

3 Hó nem szitál. Az ég derűs. Havatlan pusztán mély a csend
Vissza a napokhoz 1. nap Következö nap Hó nem szitál. Az ég derűs. Csupán az este hűs. Havatlan pusztán mély a csend egy csillag megjelent. Idézve látom múltamat... a gyémántos havat…. MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

4 2. nap A rohanó világban megkoptak a fények,
Vissza a napokhoz 2. nap Következö nap A rohanó világban megkoptak a fények, halványak a hitek, és halványak a remények. Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban, őszintén szeretni, és bízni a jóban.

5 Wass Albert: Karácsonyi versek II.
Vissza a napokhoz 3. nap Következö nap Olyan jó néha angyalt lesni angyalt lesve a csillagok közt Isten szekerét megkeresni. Ünneplőben elébe menni, mesék tavában megfürödni s mesék tavában mélyen, mélyen ezt a világot elfeledni. Wass Albert: Karácsonyi versek II. MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

6 4. nap Álmodoztunk , tán nem is olyan rég,
Vissza a napokhoz 4. nap Következö nap Álmodoztunk , tán nem is olyan rég, De mindannyiunkat várta a felnőttség. Higgy benne, amit a szíved diktál, Halld a dalt, amit ő játszik. Nincs időd, mit vesztegethetsz, Van rengeteg, min ünnepelhetsz. Higgy abban, amit belül érzel, Engedd szabadra álmaid. Repüljenek. Mindened adott, ami ehhez kell, Hisz csak annyi kell, hogy higgy. A vonat gyorsan vágtat, az út véget ér, A cél ott van, ahol kezdtük annak idején. A hajók kifutnak, messzi óceán vízén, Hisznek a fényben, mely ha kell célodig kísér. MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

7 5. nap Minden szívből szóló karácsonyi énekben,
Vissza a napokhoz 5. nap Következö nap Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket… az maga a szeretet. MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

8 6. nap Ormokon és völgy ölén lassú szárnyon száll a hó,
Vissza a napokhoz 6. nap Következö nap Ormokon és völgy ölén lassú szárnyon száll a hó, Száz örömöt visz feléd nagyszakállú télapó. Fenyőt, fénylő zúzmarát, szelíd lankák rétjeit, Ha az ezüst hegyen át csengős szánon érkezik. MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

9 7. nap Karácsony jön Az utcán hömpölyög a népözön és szinte árad,
Vissza a napokhoz 7. nap Következö nap Karácsony jön Az utcán hömpölyög a népözön és szinte árad, kicsattan a mosoly, a vágy, csupa öröm minden mozdulat, minden szó, hisz Karácsony jön! (Kasza-Marton Lajos: Karácsony küszöbén) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

10 8. nap Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek!
Vissza a napokhoz 8. nap Következö nap Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek újra gyermekek, hogy emberek lehessetek! (Wass Albert) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

11 9. nap Angyal zenéje, gyertyafény – kincses kezem hogy lett szegény?
Vissza a napokhoz 9. nap Következö nap Angyal zenéje, gyertyafény – kincses kezem hogy lett szegény? Nem adhattam ma semmi mást, csak jó, meleg simogatást. (Áprily Lajos) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

12 10. nap Amikor jelek lepik el a mennyet,
Vissza a napokhoz 10. nap Következö nap Amikor jelek lepik el a mennyet, álmunkból kelni itt az óra már. De ha hozzám jössz, - pedig megüzented -, angyalod mégis álomban talál. (Rónay György) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

13 11. nap Hideg utcán, visszhangzó sötétségben
Vissza a napokhoz 11. nap Következö nap Hideg utcán, visszhangzó sötétségben Aranyfüggöny leng, fénylik a szélben! Kicsit arrébb, házak ölében Ezernyi gyertya, bennük a szeretet, Kicsi lángok, elfeledett emlékek… MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

14 12. nap Az emberek más és más utakon keresik
Vissza a napokhoz 12. nap Következö nap Az emberek más és más utakon keresik a beteljesülést és a boldogságot. Ha nem a te utadon vannak, az még nem jelenti azt, hogy elvesztek. (H.Jackson Brown Jr.) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

15 13. nap "Luca, Luca kity-koty, tojjanak a tiktyok!„
Vissza a napokhoz 13. nap Következö nap "Luca, Luca kity-koty, tojjanak a tiktyok!„ A kamrájuk tele legyen, üres hasa sose legyen a gazdának itt! "Luca, Luca kity-koty!„ Hogy a holnap mit hoz? Dúskálnak majd a gyermekek. Szórják csak rá a szemeket a fejünkre most! "Luca, Luca kity-koty, tojjanak a tiktyok!" Szalmájukból ugyan loptunk, az adósuk nem maradtunk, Isten áldja meg! MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

16 14. nap Juhász Gyula: Karácsony felé
Vissza a napokhoz 14. nap Következö nap Juhász Gyula: Karácsony felé Szép Tündérország támad föl szívemben Ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, ... Bizalmas szívvel járom a világot, S amit az élet vágott, Behegesztem a sebet a szívemben, És hiszek újra régi szeretetben, ... És valahol csak kétkedő beszédet Hallok, szomorún nézek, A kis Jézuska itt van a közelben, Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen, S ne csak így decemberben! MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

17 15. nap Ismét jön karácsony, - nap mint nap közeleg, -
Vissza a napokhoz 15. nap Következö nap Ismét jön karácsony, - nap mint nap közeleg, - belopja melegét, - tárd ki a szívedet: Gondold el mit tehetsz, hogy mást is hevítsen a jó, mivel Téged megáldott az Isten... (Kővér János: Karácsonyi óhaj) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

18 16. nap „Ne hagyd, hogy a fény, amit vársz oly rég, ne gyúljon ki rád!
Vissza a napokhoz 16. nap Következö nap „Ne hagyd, hogy a fény, amit vársz oly rég, ne gyúljon ki rád! …Mondd el, szavak nélkül hányszor gondoltál s vártál szebbet a valónál karácsonynak hajnalán! Őrzöm álmod… Ne hagyd, hogy a fény, amit vártál rég, Ne gyúljon ki rád!” MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

19 17. nap S meg-megkondul emberszivednek
Vissza a napokhoz 17. nap Következö nap S meg-megkondul emberszivednek Elrejtett zugában, halkan, csendesen, S igy szálldogál Karácsony éjjelen A béke, s megszentelt szeretet. (Szappanos Márta Mária) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

20 18. nap Márai Sándor gondolatai Ha az ünnep elérkezik az életedben,
Vissza a napokhoz 18. nap Következö nap Márai Sándor gondolatai Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. ... Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

21 18. nap Márai Sándor gondolatai Az ünnep a különbözés.
Vissza a napokhoz 18. nap Következö nap Márai Sándor gondolatai Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies, mindenek fölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség! MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

22 18. nap Márai Sándor gondolatai
Vissza a napokhoz 18. nap Következö nap Márai Sándor gondolatai Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl rá testben és lélekben. S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre. MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

23 Vissza a napokhoz 19. nap Következö nap „Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhánkat, gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre!” (József Attila) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

24 20. nap Fa alá kerül a várva várt ajándék,
Vissza a napokhoz 20. nap Következö nap Fa alá kerül a várva várt ajándék, hol több, hol kevesebb, de nemes a szándék! Fellobban a gyertyák lángja, szól az ének, megbékél a világ, csendesül a lélek. (Benkő Zsolt) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

25 21. nap Ó, ti csodát váró kisgyermekek; Gyertyácskákat gyújtogattok,
Vissza a napokhoz 21. nap Következö nap Ó, ti csodát váró kisgyermekek; Gyertyácskákat gyújtogattok, karácsonyfát díszítgettek. Csodát váró kisgyermekek, magatokat áltatjátok; csodákat ti teremtetek gyújtogatva gyertyalángot. (Tarné Lévay Pálma) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

26 22. nap Amíg őriz a szemed… ,amíg lehunyt szemmel látsz…
Vissza a napokhoz 22. nap Következö nap Amíg őriz a szemed… ,amíg lehunyt szemmel látsz… Lehet elmegyek, de itt leszek.. Amíg érez a kezed, amíg néha még rám  vársz, egy mozdulatban egyszer majd újra megtalálsz, Nézd itt az arcodon, egy csepp, hogy eltévedt! Sose bánd, ne szégyelld! Egy cseppnyi bánat ébredt ma értem és érted. (Balu dala) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

27 23. nap Karácsonyeste, gyertyafény, Szív a szívhez most oly közel,
Vissza a napokhoz 23. nap Következö nap Karácsonyeste, gyertyafény, Szív a szívhez most oly közel, Sok fenyőág: sok kar, amely Egész világot átölel. MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

28 24. nap … most felragyog a gyertyaláng,
Vissza a napokhoz 24. nap Szenteste … most felragyog a gyertyaláng, a szobácska lámpái ragyogón kigyúlnak, a karácsonyfa tündöklôn zenél, a varázsfény széthinti sugarát, édes illattal telik be szobánk. álmot most muzsikál a gyertyaláng... (Sándor Dénes) MyBusiness Team Copyright©2009: további receptek a weblapon! web: mail:

29 Szenteste Kívánom tiszta szívemből,
Vissza a napokhoz Kívánom tiszta szívemből, hogy karácsonyod mindaz legyen, mi lényege: Gyertyalángnyi melegség a tél derekán, fénysugár a télsötétből! Kívánok álommegvalósító, narancs- és fenyőillatú csodaszép szentestét Neked! MyBusiness Team Copyright©2009: ünnepi receptek a weblapon! web: mail:


Letölteni ppt "ADVENT 2010 Az advent szó jelentése: eljövetel, megérkezés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések