Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaKata Takács Megváltozta több, mint 5 éve
1
Káposztafélék és a burgonya
2
A fejes káposzta Őse a vadkáposzta. Vitaminokban ( B- és C-vitamin)és rostokban gazdag növény. Jó a hidegtűrő képessége. Sok vizet igényel. Ültetése palántázással történik. Egymásra boruló leveleit fogyasztjuk. Kétnyári növény: 1. évben fejet hoz 2. évben hozza virágát és termését Leggyakoribb kártevője a káposztalepke.
4
Gyakori káposztafélék Kelkáposzta- módosult leveleit fogyasztjuk Karalábé-módosult szárát fogyasztjuk
5
Karfiol, brokkoli- bimbós virágzatát fogyasztjuk Bimbóskel- rügyeit fogyasztjuk
6
Burgonya Dél-Amerikából származik. Először dísznövényként kezdték termeszteni. Sok fajtát nemesítettek mára. Napjainkban fontos táplálék. Gazdag A-,B-, és C-vitaminban. Fényhatására megzöldül, ilyenkor mérgezővé válik. Leggyakoribb kártevője a burgonya, vagy más néven kolorádó bogár.
7
Burgonyabogár
8
A burgonya részei
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.