Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző Nyíregyháza M.J.V. Önkormányzata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző Nyíregyháza M.J.V. Önkormányzata"— Előadás másolata:

1 Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző Nyíregyháza M.J.V. Önkormányzata
Az SzSzB jegyzőkönyvvezetőjének feladatai Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző Nyíregyháza M.J.V. Önkormányzata Nyíregyháza, február 6.

2 „A tehetség nyeri a mecset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot” Michael Jordan hatszoros NBA Bajnok minden idők legnagyobb kosárlabdázója

3

4

5 Országgyűlési egyéni választókerületek

6 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 1. OEVK
Nyíregyháza 79 szavazókör Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 2. OEVK Nyíregyháza 21 szavazókör, További 20 település 70 szavazókör, összesen 91 szavazókör Két OEVK 170 szavazókör jegyzőkönyvvezető /a továbbiakban: JKV/

7 Az SzSzB tagjai: Laikus elemek A JKV: HVI tagja → Szakember

8 Kompetenciák: Szakszerűség Jogszabályok ismerete Pontosság Nyugalom Türelem Empátia Határozottság Kipihentség

9 A JKV nem tagja az SzSzB-nek!
Határozatképesség JKV nélkül legyen meg mindig. Mindig legyen jelen minimum 3 tag, a JKV-n kívül! Nem mehet mozgóurnázni!

10 Felkészítés fontossága:
Választás hete (kedd / szerda / csütörtök) Választott és megbízott tagok együtt A jegyzőkönyvvezető saját bizottságával A szavazás napi iratok átnézése Jegyzőkönyvvezető haladéktalanul, a megérkezést követően.

11 A szavazati jog gyakorlása
Javaslat: Kérje át magát ahhoz az SzSzB-hez ahol dolgozik, kivéve ha: Ugyanazon épületben van Könnyen elérhető

12 Étkezés az SzSzB-nél Nagy mozgástér
Nagy mozgástér Javaslat: Egységcsomag → A JKV vigye ki. (ásványvíz, tea, kávé,üdítő és rágcsálnivaló)

13 SzSzB választott tagjai díjazásának kifizetése
→ Minél hamarabb → Lehetőleg a szavazás megkezdése előtt → Ne akadályozza a folyamatos munkát

14 Napközbeni jelentések Módja: Telefonon → Intézményi → Saját mobil ( , telefax kivételes) Időpontok: 700; 900; 1100; 1300; 1500; 1700; Hét időpont Csak a részvevők számát kell jelenteni.

15 SzSzB elnök munkájának segítése → Tanácsadás, javaslatok → Ne erőltessük, ne vegyük át a felelősséget → Rendfenntartás: Csak, ha nagyon szükséges → Ne ‚gyártsunk’ feleslegesen rendkívüli eseményt → Munkamegosztás figyelemmel kísérése

16 Szavazás befejezése: Szavazatszámlálás:
A JKV haladéktalanul jelenti a HVI-nek a szavazás lezárását. Szavazatszámlálás: Ha két egymást követő számolás ugyanazt az eredményt hozza → ne számoljunk tovább. Telefonon be kell diktálni a jegyzőkönyv előzetes tartalmát (quasi adatlap). Ha a HVI elfogadja, utána lehet csak kitölteni és aláírni a jegyzőkönyveket.

17 Jegyzőkönyvek kitöltése: Mindent idejében (nem előbb, nem később)
Két példányban, plusz fénymásolás a megbízott tagok részére, ha kérik. Kitöltés módja: (JKV döntse el) → Diktálás → Egyedüli kitöltés Mindent idejében (nem előbb, nem később) Két fontos időpont: 6 óra után, az első szavazópolgár jelenléte. A szavazatok megszámlálása és a HVI általi jóváhagyása után.

18 Iratok beszállítása a HVI-hez:
Elnök + JKV De a tagok elérhetőek legyenek Praktikus tanács: A JKV kérje el valamennyi – választott és megbízott – tag mobiltelefonszámát.

19 „Ha szivárványt akarsz látni, el kell viselned az esőt
„Ha szivárványt akarsz látni, el kell viselned az esőt.” Dolly Parton a Countryzene Királynője kétszer Oscar-díjra jelölt színésznő

20 Köszönöm a figyelmet! Jó munkát!


Letölteni ppt "Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző Nyíregyháza M.J.V. Önkormányzata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések