Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elektromosság létrehozása az üzemanyag cellában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elektromosság létrehozása az üzemanyag cellában"— Előadás másolata:

1 Elektromosság létrehozása az üzemanyag cellában
A kísérlet folyamata Elektromosság létrehozása az üzemanyag cellában

2 A kísérlet folyamata Lépés:
Mérd meg az állandó és az üzemanyag cella feszültségét, hasonlítsd össze a baktérium nélküli állapottal ellenőrzésképp. Kapcsold össze sorosan az üzemanyag cellákat.

3 A kísérlet folyamata Mindkét üzemanyag cella felcímkézése.
1.1 A kettő közül az egyik üzemanyag cellát címkézd fel c-vel (controll). Ez a mikroorganizmus nélküli üzemanyag cella. 1.2 A másik cellát MC-vel címkézd fel, ami microbial cell-t jelöl. Ez a cella tehát a mikroorganizmussal ellátott.

4 A kísérlet folyamata 2. Üzemanyag cellák feltöltése.
2.1 A controll üzemanyag cella(C) keverékének elkészítése. Egy főző pohárban keverd össze: 3,3 ml 1 M glükóz oldat, 3,3 ml 0,01 metilén-kék oldat, 3,3 ml H2Odesztillált.

5 A kísérlet folyamata 2.2 A kontroll üzemanyag cella(c) feltöltése.
Töltsd meg az egyik kontroll üzemanyag cellát(c) 9,9 ml-lel az oldatból.

6 A kísérlet folyamata 2.3 A kontroll üzemanyag cella(c) feltöltése.
Töltsd fel a másik üzemanyag cella(c) kamrát 9,9 ml-lel a 0,02 mol alkáli hexaciano-ferrát oldatból.

7 A kísérlet folyamata 2.4 A mikrobiológiai üzemanyag cella(MC) keverékének elkészítése. Egy főzőpohárban keverd össze: 3,3 ml 1molos glükóz oldat, 3,3 ml 0,01 molos metilén-kék oldat, 3,3 ml élesztő szuszpenzió

8 A kísérlet folyamata 2.5 A mikrobiológiai üzemanyag cella(MC) feltöltése. Töltsd fel ezen üzemanyag cella egyik kamráját (MC) 9,9 ml-lel az oldatból.

9 A kísérlet folyamata 2.6 A mikrobiológiai üzemanyag cella(MC) feltöltése Töltsd meg a másik üzemanyag kamrát(MC) 9,9 ml-lel a 0,02 molos alkáli hexociano-ferrát oldatból.

10 A kísérlet folyamata 3. Az elektromos áram és feszültség mérése.
3.1 Az aligátor csipesz segítségével csatlakoztasd a control üzemanyag cellát (c) a mérőeszközhöz a szénszálas elektródák végeinél és mérd meg az elektromos áramot és feszültséget.

11 A kísérlet folyamata 3.2 Az aligátor csipesz segítségével kapcsold a microbial fuel cell (MFC) a mérőeszközhöz a szénszálas elektróda végeknél.

12 A kísérlet folyamata Feladatok:
1. Az elektromos áram és feszültség mérése. 2. Vizsgáld meg, hogy elegendő-e az áram/feszültség az MFC-ben a fogyasztók aktiválásához. ( e.g. LED´s, sounder) 3. Figyeld az eredményeket.

13 A kísérlet folyamata A mikrobiológiai üzemanyag cella(MC) soros kapcsolása. 4.1 Kapcsold a mikrobiológiai üzemanyag cellákat soros kapcsolással a következő ábra alapján.

14 A kísérlet folyamata Feladatok:
1. Mérd meg az elektromos áramot és a feszültséget. 2. Vizsgáld meg, hogy elegendő-e az áram, feszültség a MC-ben a fogyasztók aktiválásához( pl.: LED, hangjelző) 3. Figyeld az eredményeket.


Letölteni ppt "Elektromosság létrehozása az üzemanyag cellában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések