Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Villamos Energia. A villamos energiaátalakítás folyamata Legáltalánosabb felfogásban a vizsgálatunk tárgyai olyan átalakítók, amelyekben az energiaátalakítás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Villamos Energia. A villamos energiaátalakítás folyamata Legáltalánosabb felfogásban a vizsgálatunk tárgyai olyan átalakítók, amelyekben az energiaátalakítás."— Előadás másolata:

1 Villamos Energia

2 A villamos energiaátalakítás folyamata Legáltalánosabb felfogásban a vizsgálatunk tárgyai olyan átalakítók, amelyekben az energiaátalakítás folyamata az alábbi sémával szemléltethető: 1. ábra: Energiaátalakítás folyamata FONTOS: A nyilak kétirányúak, mert az energiaátalakítás mindkét irányban megvalósítható egyetlen energia-átalakító segítségével. A fenti ábrán bemutatott folyamatokat részletezzük a továbbiakban.

3 A villamos energia előnyei más energiafajtákkal szemben Tiszta, környezetkímélő a felhasználónál majdnem mindig; termelése azonban veszélyeztetheti a környezetet. Könnyű átalakíthatóság például a transzformátor segítségével a feszültség és az áram viszonylag könnyen változtatható. Megemlítendő, hogy a transzformátort magyar mérnökök találták fel: Déry Miksa, Bláthy Ottó Titusz és Zipernowsky Károly. “Könnyű” és nagyon kis veszteségű szállítás nagyfeszültségű távvezetékek és kábelek segítségével. 100%-ot megközelítő energetikai hatásfok A 100% hatásfok elvileg is lehetséges gyakorlati megvalósítása a szupravezetők segítségével lehetséges.

4


Letölteni ppt "Villamos Energia. A villamos energiaátalakítás folyamata Legáltalánosabb felfogásban a vizsgálatunk tárgyai olyan átalakítók, amelyekben az energiaátalakítás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések