Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz”- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz”- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig."— Előadás másolata:

1 Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz”- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében TÁMOP-3.2.4/08/01

2 A pályázók köre Nyilvános és nem nyilvános könyvtárak.
Könyvtári tevékenységet folytató szervezetek önállóan vagy konzorciumban. Ha a könyvtár nem önálló jogi személy és/vagy nem önállóan gazdálkodó szervezet, illetve egyéb okokból önállóan nem pályázhat, a pályázatot a fenntartó is benyújthatja. Fenntartó által benyújtott pályázat esetében a támogatás kizárólag a könyvtár fejlesztésére fordítható.

3 Konzorciumi pályázat A konzorcium maximum 8 tagból állhat, beleértve a konzorciumvezetőt is. Konzorciumi együttműködési megállapodást kell kötni. Konzorciumvezető lehet bármely könyvtár, könyvtári tevékenységet folytató szervezet, ill. fenntartó!

4 Támogatható tevékenységek
1. Szolgáltatásfejlesztés: - könyvtári elektronikus katalógusok, adatbázisok kialakítása, fejlesztése; interaktív könyvtári honlapok, portálok kialakítása; - az olvasáskultúra fejlesztését, a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését, új társadalmi csoportok bevonását célzó programok, kampányok kialakítása, lebonyolítása, különös tekintettel az iskoláskorúakra, a hátrányos helyzetűekre;

5 - a szaktudás fejlesztése: legalább egy fő részvételének biztosítása könyvtárszakmai akkreditált továbbképzéseken, ill. az Országos Képzési Jegyzéken szereplő könyvtárszakmai képzéseken; - esetenként 24 órán keresztül elérhető könyvtári online szolgáltatások megvalósítása; kulturális és közhasznú tartalmak hozzáférhetővé tétele a könyvtári honlapon; helytörténeti és helyismereti információk hozzáférhetővé tétele a könyvtári honlapon; a szolgáltatások igénybevételét, hatékonyságát mérő minőségfejlesztési és minőségbiztosítási módszerek kidolgozása;

6 - digitális és információkeresési készségeket fejlesztő helyszíni és online programok;
- intézményi felnőttképzési akkreditációs folyamat lefolytatása; - akkreditált könyvtárszakmai képzések lebonyolítása; könyvtári munkatársak számára idegennyelvi tanfolyamok szervezése, illetve a tanfolyamokon való részvétel biztosítása; - könyvtári munkatársak számára nemzetközi információ-források szolgáltatása érdekében könyvtári szaknyelvi képzések szervezése, illetve a tanfolyamokon való részvétel biztosítása.

7 CSAK ODR TAGKÖNYVTÁRAK VÁLASZTHATJÁK!
2. Országos elektronikus szolgáltatások bővítése, tökéletesítése, fejlesztése. CSAK ODR TAGKÖNYVTÁRAK VÁLASZTHATJÁK! az ODR fejlesztése, az országos közös katalogizálás rendszerének fejlesztése, országos adatbázisok közös keresőrendszerének kialakítása, országos dokumentumküldő rendszer koncepciójának kidolgozása, országos olvasásnépszerűsítő és –fejlesztő kampány.

8 Nem támogatható tevékenységek:
a szolgáltatások kialakításához és igénybevételéhez szükséges bútorokon és berendezéseken (a projekt elszámolható költségeinek max. 10 %-a) kívül egyéb infrastrukturális beruházások, különösen építés, illetve IKT eszközök beszerzése; könyvtári munkatársak nem könyvtárszakmai képzése; kulturális fesztiválok, falunapok, faluünnepek; digitalizálás.

9 Előnyt jelent: közoktatási intézménnyel kötött partneri megállapodás (iskolai könyvtár állományának feldolgozása, feldolgoztatása, együttműködés a gyűjtemények, szolgáltatások, programok, képzések terén); hátrányos helyzetű településeken megvalósuló fejlesztés - 240/2006. (XI.30.) és 311/2007. (XI.7) Kormányrendelet; - a projektben tervezett fejlesztés eredményei IKSZT (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér) címmel rendelkező intézményekben is elérhetővé válnak.

10 Elszámolható költségek – igénybe vehető szolgáltatások:
képzések szervezése, lebonyolítása; marketing- és reklámeszközök fejlesztése; kommunikációs tevékenység; - felmérések, kimutatások, adatbázisok, kutatások, tanulmányok készítésének költsége; - szakértői, oktatói, szakmai tanácsadói díjak; rendezvényszervezés; fordítási költségek a könyvtári honlapok, portálok, elektronikus szolgáltatások idegen nyelvű megjelenítéséhez; - szakmai és olvasói tájékoztató kiadványok előállításának költségei (nyomdaköltségek, nyomdai előkészítő tevékenységek költsége stb.).

11 Megvalósítási időszak:
A projekt megvalósítására a pályázónak legfeljebb 24 hónap áll a rendelkezésére, de legkésőbb december 31-ig be kell fejezni. Csatolni kell a fenntartó nyilatkozatát: a támogatott beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a projekt befejezését követő 5. év végéig fenntartja és üzemelteti.

12 Csatolandó mellékletek:
alapító okirat, vagy - a fenntartó intézmény SZMSZ-e, a könyvtári tevékenységet folytató szervezeti egység meglétének igazolására vagy a fenntartó intézmény vezetőjének nyilatkozata a könyvtári tevékenységet folytató szervezeti egység meglétéről; - aláírási címpéldány (konzorcium esetén tagonként); - a fenntartó nyilatkozata a projektben vállalt tevékenységek elvi támogatásáról és az előírt, fenntartásra vonatkozó kötelezettségek teljesítéséről;

13 - a könyvtár vezetőjének nyilatkozata a 2007
- a könyvtár vezetőjének nyilatkozata a évben lejelentett aktív könyvtárhasználók számáról; a szakmai megvalósítók önéletrajza; konzorciumi megállapodás pályázat benyújtására (ha releváns), valamint egyéb szakmai együttműködési megállapodások (ha releváns); - részletes költségvetés és szöveges indoklás (konzorcium esetén tagonként is); - eszközbeszerzés esetén beszerzendő eszközök tételes listája árajánlattal, rövid specifikációval, típusmegjelölés nélkül; - szolgáltatás igénybevétele esetén árajánlat és feladat meghatározás.

14 Fenntartási kötelezettség (pályázó):
interaktív honlap frissítése legalább kéthetente; - évente minimum egy program/kampány megszervezése és lebonyolítása; - legalább annyi, könyvtárszakmai akkreditált továbbképzésen megszerzett ismeretekkel rendelkező munkatárs foglalkoztatása, mint ahányan a képzést a pályázat keretében elvégezték; - évente legalább 1digitális és információkeresési készségeket fejlesztő helyszíni vagy online program lebonyolítása;

15 Pénzügyi feltételek: a támogatás mértéke az elszámolható összes költség 100 %-a (önrész nincs); az elnyerhető támogatás minimum 10 millió Ft, maximum 100 millió forint, csak ODR tagkönyvtáraknak választható tevékenység esetében minimum 10 millió Ft, maximum 250 millió forint;

16 A pályázat kizárólag a pályázati adatlapon, elektronikusan és papír alapon nyújtható be.
A projekt adatlap kitöltése kizárólag a HEP IH által rendszeresített kitöltő program alkalmazásával történhet. A kitöltő program letölthető a honlapról. A pályázatot papír alapon 3 példányban (1 eredeti és 2 másolat), valamint további 2 elektronikus példányban (kizárólag CD/DVD lemezen), zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy csomagként kell beküldeni 2009. január 12-ig.


Letölteni ppt "Társadalmi Megújulás Operatív Program „Tudásdepó-Expressz”- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig."

Hasonló előadás


Google Hirdetések