Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Visuddhi csakra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Visuddhi csakra."— Előadás másolata:

1 Visuddhi csakra

2 A visuddhi csakra szimbólumai
Tulajdonságai/feladatai/lehetőségei testi értelemben: a táplálék, a sugárzás, a mérgek méregtelenítése lelki értelemben a szavak és az érzések megtisztítása művészetekben való kifejezés a zene és a költészet formájában. fontos szerepe van a világgal való kommunikációnk szabályozásában. Jelképe a tizenhat szirmú lótusz, szirmaiban a szellemet jelentő szanszkrit betűkkel. Eleme az éter, állata az elefánt, a tiszta bölcsesség szimbóluma. Színe az ibolya. A gerincen, a pajzsmirigy magasságában helyezkedik el. Érzékszerve a fül, mely az aspiráns itteni legfontosabb feladatára is utal, mely az éterben, a kozmikus űrben való elcsendesedés, a személyes hang teljes elengedése, a Teremtő hangra való teljes koncentráció. Megjelenik itt egyfajta egység a Teremtővel, de mint egy tápláló–táplált relációban, tehát az elkülönültség még létezik.

3 A visuddhi csakra szimbóluma

4 A visuddhi csakra tulajdonságai
Még az ego keres valamilyen táplálékot felülről, valami kapcsolatot egy magasabb potenciállal, egy utat, ahol kinőhet önmagából. Mégis, ez a folyamat már megteremti az elme csendjét, teljes nyugalmát, a gondolathullámok lecsengését. A csakra elégtelen működése az alábbi zavarokhoz vezethet: fizikai szinten: torokfájás, pajzsmirigypanaszok, hallászavar, fülzúgás, asztma. érzelmi szinten: maximális elvárások, ugyanakkor az érzelmek kifejezésére való képtelenség és a kreativitás hiánya. Bídzsa mantrája a Ham.

5 A visuddhi csakra minősége
Külső és belső Kommunikáció Tamasz: A személy nem engedi be a kívülről jövő közeledést. Tamaszikus – radzsasz: A kommunikáció korlátozott és a tartalma torzított, félreértelmezi a mások kommunikációját. Egyszerű megjegyzést sértésként értelmez. A Nemet Igennek vélheti. Radzsaszikus – tamasz: A kommunikáció hatékonyabb a radzsasz miatt, de torzított a tamasz miatt. Radzsasz: A kommunikáció a megfelelő módon jön be. Odafigyel arra amit mondasz, ő is mond valamit.

6 A visuddhi csakra minősége 2.
Radzsaszikus – szattva: A kommunikáció többi szintjei is észlelhetőkké válnak, a testbeszéd is megjelenik. Minél tisztábbakká válunk, finomabb kommunikációs módokat is használunk. Tudatában is leszünk ezeknek. A másoktól jövő kommunikációt befogadjuk, de tudattalanul, ezeken a szinteken ezt nem vesszük észre. Szattvikus – radzsasz: Tovább finomodik kommunikáció. A másoktól jövő jelzéseket, információkat minden szinten tudatosan befogadjuk. Szattva: Gondolatolvasás Megvilágosodott – hihetetlen kiterjedt kommunikáció, ami az egész kozmoszban történik, a kozmikus tudat, amely önmagával kommunikál.

7 A visuddhi csakra minősége 3.
A visuddhi csakra minőségek aktivitása Mindegyikünknek minden csakrája mindig aktív de bizonyosak aktívabbak mint a többi, és az erősebbek uralják a személyiséget. Tamaszikus aktivitás: A kommunikációt torzítja a tamasz minősége. Mindkét irányba blokkolt a kommunikáció, nem tudjuk kifejezni magukat és nem tudunk megérteni másokat. „Elbeszélünk” egymás mellett. Ha megjelenik a radzsasz, panaszkodó típusú embert kapunk. Rossz esetben mérgezett nyelvű bajkeverőt. Radzsaszikus aktivitás: Tanítással, nyilvános szórakoztatással kapcsolatos. Szeretik ha közönségük van. Ha jó az önbecsülésük több ezres hallgatóság előtt is jól érzik magukat. Radzsasz magasabb szintjén bulizó emberek, főleg ha a szvadiszthana csakra is jól működik. Alacsonyabb szinten szétunják magukat.

8 A csakra minősége 4. Szattvikus aktivitás:
Megvan az a képességük, hogy nagy tömegeket képesek hatalmukba keríteni a magasabb rendű igazsággal. Az adott személy tiszta, és ezen a szinten az isteni kommunikáció eszközévé válhat. Assisi Szent Ferenc: tégy engem a békéd eszközévé. Egész életükben ezen a magas szinten kommunikálnak. A kommunikáció minden szintje össze van hangolva egymással, a beszéd, a akaratlagos testnyelv, az önkéntelen testnyelv, az érzelmek átadása. Létrejön a telapatikus kommunikáció, és még ennél finomabb szintek is vannak. A visuddhi szattvikus szintjén lévő személy mindezeken a szinteken koherens, ugyanazt közvetíti. Attól bízunk az ilyen emberekben, hogy minden szinten ugyanazt közvetíti. Ha valakiből keverten kapjuk, akkor elveszítjük a biztonságunkat, bizalmunkat, ha nem tudatosan észleljük, akkor is.


Letölteni ppt "Visuddhi csakra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések