Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VÁLLALKOZZ! Pénzügyi és Vállalkozói Témahét 2019 Órai segédanyag

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VÁLLALKOZZ! Pénzügyi és Vállalkozói Témahét 2019 Órai segédanyag"— Előadás másolata:

1 VÁLLALKOZZ! Pénzügyi és Vállalkozói Témahét 2019 Órai segédanyag
Problémamegoldás és az üzleti ötlet VÁLLALKOZZ!

2 1. tanóra

3 Üzleti ötletek és problémák
Vajon milyen problémákra adtak választ az alábbi üzleti ötletek? Önkiszolgáló szupermarket Lapra szerelhető bútorok árusítása Csomagküldő automata Fagyasztott pékáruk helyben sütése Online aukciós oldal Telefonnal használható okos kulcstartó Használt ruha kereskedés Selfie bot Online kérdezz-felelek felület, ahol szakértők válaszolnak a kérdésekre Fapados repülőjáratok Áram nélkül működő agyaghűtőszekrény

4 2. tanóra

5 Nem volt olyan szülő/barát, aki megtanítsa.
Problématérkép Az alábbi ábra összefogó képet nyújt arról, hogy a kiválasztott probléma milyen hatással van az egyén életére. Boncolgatja azt is, hogy milyen indokok állhatnak a háttérben.  Iskolában nem tanították meg. Nem volt olyan szülő/barát, aki megtanítsa. Nincs ideje saját maga megtanulni. A probléma okai Nem tudják azonnal, gyorsan megszerelni a kerékpárt. Kerékpárral rendelkeznek. Nem tudnak szerelni. Probléma: A kerékpározók nagy része nem tud kisebb szereléseket végezni a kerékpáron. Célcsoport Kerékpárt aktívan, napi szinten használják. További problémák Nem tudják egy ideig használni . Nincs pénzügyi tartalék. Helyettesíteni kell valamivel. Nem áll rendelkezésre segítség. Szerelőhöz kell vinni, ami időt és pénzt visz el.

6 Üzleti ötletek versenye 1
Üzleti ötletek versenye 1. Közönségdíj: Ötlet rövid összefoglalójának feltöltése Legtöbb szavazatot (=like) kapott ötlet kidolgozói értékes nyereményben részesülnek 2. Szakmai zsűri díja: Szakmai zsűri értékeli a beküldött üzleti ötleteket. Legjobb ötlet kidolgozói értékes nyereményben részesülnek.

7 Sok sikert!


Letölteni ppt "VÁLLALKOZZ! Pénzügyi és Vállalkozói Témahét 2019 Órai segédanyag"

Hasonló előadás


Google Hirdetések