Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TESTFESTÉS HENNÁVAL.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TESTFESTÉS HENNÁVAL."— Előadás másolata:

1 TESTFESTÉS HENNÁVAL

2 Henna A henna minden idők legelterjedtebb kozmetikuma. A régészek az egyiptomi múmiák haján és körmén is találtak hennanyomokat, a legrégebbi henna-használatra utaló bizonyíték Kr.e körülről származik. Az egyiptomiak között elterjedt volt a köröm hennával való festése. Állítólag Mohamed próféta is hennával festette a haját és szakállát, amelynek nyomán i.sz. 630 körül rendkívül népszerűvé vált ez a gyakorlat Szaúd-Arábiában. A muzulmán nők szintén festették a kéz- és lábfejüket. A henna Egyiptomból került Indiába, ahol állítólag Mumtáz Mahal használta először, Sahdzsahán fejedelem felesége, akinek emlékére férje a Tádzs Mahalt építtette.

3 A növény: Henna (Lawsonia inermis)‏
Az élénkzöld bokorszerű növény Egyiptomból származik, de Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is termesztik. A henna név perzsa eredetű. 2,5-3 méteres korában kezdik learatni, a festéket adó leveleit évente háromszor szedik, szárítják, majd megőrlik.

4 A "hennázás" ősvallási szokás, ami szinte az egész világban jelen van
A "hennázás" ősvallási szokás, ami szinte az egész világban jelen van. Legfõbb szerepe: áldást hoz, védelmet ad, jó szerencsét hoz, de az ősök szerint akár gyógyító hatását is kifejtheti az egyénen. Ősi díszítési helyek: talp, tenyér, könyök, lábfej, kézfej, ujjak, kar, váll, hát. Sikeressége és tartóssága sok mindentől függ: - a henna réteg vastagságtól, - a henna száradási hatóidejétől, - a "NE ÉRJE VÍZ" betartásától, - a bőr színtónusától, - a testápoló krémektől, olajoktól való mentességtől, - a bőrizzadástól A bőrre való henna nagyon élénk zöld. A hajra való henna általában kevésbé finom őrlésű, mint a bőrfestésre való, színe pedig gyakran szürkésbarnás- vagy sötétzöld. A jó minőségű hennának kellemes gyógynövényillata van, biztonságosan használható anyag, amely szinte soha nem vált ki allergiás reakciót.

5 A hennás testfestés főbb mozzanatai
Hennázó lány a Khajuraho hindu templom-csopor ( 11.sz.) egyik szobrán

6 Festett kezek ékszerekkel
A kezek festése I. Festett kezek ékszerekkel

7 A kezek festése II.

8 A kezek festése III.

9 A lábak festése I.

10 A lábak festése II.

11 Kezek-lábak együtt

12 Hátak festése Köldökök

13 A csípőtájék festése

14 A vállak festése

15 MI A FEKETE HENNA? Fekete színű hennanövény nem létezik, a fekete henna a natúr hennapor színezéséből készül, fekete színű és a bőrt is feketére festi meg. A természetes eljárásokkal sötétített fekete henna bőrbarát, itt füstöléssel, indigózással színezik feketére a natúr hennaport, így semmilyen vegyi anyag nem kerül a hennához, ezért lehet használni bőrfestésre. A natúr henna kb.20 perc alatt szárad meg, addig rajta kell hagyni, amíg magától elkezd megrepedezni a bőrön- ez néha több óra is lehet. Utána le kell szedni a megrepedezett réteget a bőrről (nem szabad lemosni). Ha leszedtük a felső réteget a bőrről 5-6-órás víztiltási időt be kell tartani. A fekete henna hamarabb megszárad a bőrön, kb perc alatt, ezután min. egy óráig nem érheti a víz. Ha eltelt az egy óra le lehet mosni a tetejét a hennának. A bőrön –a bőrtípustól és a henna minőségétől függően - 1 hét és 1 hónap közötti időtartamban marad fenn. Ahogy a hámréteg cserélődik a bőrön a minta úgy halványul el, és a végén teljesen eltűnik a bőrröl.

16 Lám, a henna hogy szépít!

17 Ezen testrészek pingálására magam is vállalkoznék!
Összeállította: Dr. Juhász Miklós


Letölteni ppt "TESTFESTÉS HENNÁVAL."

Hasonló előadás


Google Hirdetések