Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyártásközi ellenőrzés és belső nyilvántartás az MRK tagság fényében

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyártásközi ellenőrzés és belső nyilvántartás az MRK tagság fényében"— Előadás másolata:

1 Gyártásközi ellenőrzés és belső nyilvántartás az MRK tagság fényében
Innolignum Sopron Novomatic Aréna, konferenciaterem 2018 szeptember 13

2 Vállalkozásunk indításánál ezeket a célokat határoztuk meg

3 Ez a kilencvenes évek eleje volt, mindenki a rendszerváltás lázában égett. Leírták a magyar termékeket. Többször megkaptam, hogy tudnánk mi olyan ragasztót gyártani, mint a már ismert multik

4 Az MRK jól beilleszthető í Szolvegy működési filozófiájába, ugyanazokat a folyamatokat erősítő, amiket az első perctől kiépítettünk, ezért is tartjuk fontosnak a részvézelt

5

6 Azt, hogy a ragasztó lassan köt, alacsony a viszkozitása stb
Azt, hogy a ragasztó lassan köt, alacsony a viszkozitása stb., gyorsan megállapítható. De a vízállóság szabvány szerinti vizsgálatára gyakorlatilag egyetlen vevő sincs felkészülve. Tehát a fejlesztés, a gyártás és a minőség-ellenőrzés során olyan szakmai hátteret kell biztosítanunk, hogy az ellenőrzési mechanizmusainkra, nyilvántartásainkra, munkautasításainkra, ill. előírásainkra támaszkodva biztosítsuk a megfelelő és állandó minőséget, szükség esetén a hiba okának a feltárását. Így a vevőink teljes biztonsággal hagyatkozhatnak a termékeinkre, a szolgáltatásainkra és maximálisan megbízhatnak bennünk. Így nyugodtan felvállalhatjuk a szúrópróbás mintavételezést.

7 Jelenleg ez a tagság inkább küldetés
Jelenleg ez a tagság inkább küldetés. Hiszem –bízom benne-, hogy az MRK honlapja, rendezvényei, konferenciái a ragasztás-technológia műhelyévé válik/válhat. Szorosabbá válhat az együttműködés az elméleti és a gyakorlati szakemberek, a ragasztó gyártó-forgalmazó-felhasználó között. Szeretném, ha az MRK egy olyan konzultációs fórummá nőne, ahol egymásra találna a ragasztógyártó és -forgalmazó, a felhasználó és a szakma fellegvára, a Faipari egyetem adná a tudományos hátteret.

8 A bonyolultnak látszó diagram két szélén vannak a felhasználók
A bonyolultnak látszó diagram két szélén vannak a felhasználók. Ők fogalmazzák meg az elvárásokat és termékeinkkel, szolgáltatásainkkal az elégedettségüket kell elnyernünk. Középen helyezkedik el a vállalkozás a vezetőinek az irányításával, megfelelve a jogszabályoknak, a szabványoknak és a saját maga által támasztott egyéb követelményeknek (minőségi célok,, minőségpolitika). A vezetők és a tulajdonosok biztosítják a feltételeket és az erőforrásokat, a belső szabályzatok pedig garantálják, hogy a termékelőállítás, fejlesztés a célokkal összhangban történjen.

9 Alapvetően az ISO 9001-es minőségi irányítási rendszer rögzíti mindazon belső szabályokat, nyílvántartásokat, ellenőrzési pontokat, amely garanciát jelent a minőség tartására és hogy nem megfelelő termék nem hagyhatja el az üzemet.

10 A napi feladat dolgozóra lebontva kerül kiadásra
A napi feladat dolgozóra lebontva kerül kiadásra. A munkalapon minden lényeges információ megtalálhat

11 Ez a lap minden sarzsot végigkövet a kiszállításig, vagy a kiszerelésig. Minden kiszerelt tétel szerepel a kiszerelő nevével, a kiszerelés idejével és gyakran a vevő is rajta van. Az ellenőrízte rubrika aláírásával a végtermék ellenőr engedélyezi a termék kiszállítását vagy kiszerelését

12 Ez egy alapnyílvántartás, a viszkozitás értékeket tartalmazza
Ez egy alapnyílvántartás, a viszkozitás értékeket tartalmazza. A végső viszkozitás adat másnap kerül rögzítésre, amikor a hőmérséklete a klímaszekrényben beáll 23 C°-ra. Ez a minta megőrzésre kerül (3-12 hónap)

13

14


Letölteni ppt "Gyártásközi ellenőrzés és belső nyilvántartás az MRK tagság fényében"

Hasonló előadás


Google Hirdetések