Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KAB-KEF-14 Fontosabb információk a pályázatról

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KAB-KEF-14 Fontosabb információk a pályázatról"— Előadás másolata:

1 KAB-KEF-14 Fontosabb információk a pályázatról
Pályázati Tanácsadó Nap 2014. február 18.

2 KAB-KEF-13 Pályázat célja
A pályázat általános célja, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok egységes szakmai tevékenységének előmozdítása, a már működő városi/budapesti kerületi /kistérségi/megyei/regionális KEF-ek folytatólagos működésének támogatása, a koordinációs feladatok ellátásának elősegítése. A pályázat céljainak elérése érdekében a Pályázónak a támogatási időszak alatt legalább négy alkalommal KEF üléseket kell szerveznie.

3 KAB-KEF-13 Pályázat célja
A pályázat lehetőséget biztosít a Pályázónak, hogy a támogatási időszak alatt a már elkészült, és a képviselőtestület/közgyűlés által elfogadott helyi drogellenes stratégiában és a hozzá kapcsolódó cselekvési tervben meghatározott célok alapján, az egyes szolgáltatási területekhez kapcsolódóan biztosítani tudja a következő feladatokat: programok kezdeményezése, kidolgozása, összehangolása és lebonyolításuk koordinálása. Mi a teendő, ha még előkészület alatt vannak ezek a dokumentumok????

4 … Ha még nincs kész a stratégia …
Abban az esetben, ha a pályázó még nem rendelkezik érvényes/aktualizált/elfogadott helyi stratégiával és cselekvési tervvel, töltsön fel a PR rendszerbe a KEF működését meghatározó dokumentumok vagy a pályázati program menüponthoz minden olyan dokumentumot, mely alátámasztja, hogy a kidolgozás/elfogadás folyamatban van, illetve segítséget nyújt a megalapozott szakmai bírálathoz.

5 Rendelkezésre álló keretösszeg
A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 25  Ft, azaz húszmillió forint Az igényelhető támogatási összeg legalább 100 000 Ft és legfeljebb 650 000 Ft. A Pályázó által kötelezően biztosítandó önrész mértéke 10%. A pályázott támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható összes költségének 90%-a lehet. A pályázó által biztosítandó saját forrás minimum a bekerülési költségek 10%-a. A saját forrás legalább 50%-ának, vagy az összköltség 5%-ának készpénzben kell rendelkezésre állnia, a fennmaradó részt fedezhetik társadalmi (önkéntes) munka, dologi feltételek vagy szolgáltatás biztosításának forintosított értékével.

6 Önrész számítása "A pályázott támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható összes költségének 90%-a lehet. A pályázó által biztosítandó saját forrás minimum a bekerülési költségek 10%-a." Ez azt jelenti, hogy az önrész minimum a kért összeg 11.11%-a kell hogy legyen, például: Ha a teljes összeg ,-        akkor a kért összeg    90.000,-            az önrész összege ,-

7 Bérköltség A személyi juttatások (költségvetési tábla B fősorának összege) a támogatási összeg 30%-át nem haladhatják meg.

8 Támogatási időszak A Pályázó által a pályázatban megjelölt, április 1. és március 31. közé eső időszak Az internetes pályázatok beadási határideje a megjelenéstől számított 30. nap. (A megjelenés napja a honlapon való közzététel dátuma.) 2014. március 5. Támogatás elszámolása és ellenőrzése A szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtásának végső határideje a pályázati projekt befejezését követő 30. nap (ami nem lehet későbbi, mint július 30.)

9 Megvalósítható, támogatható tevékenységek:
Helyi stratégiához kapcsolódó cselekvési terv alapján az egyes szolgáltatási területekhez illeszkedő (prevenció, kezelés-ellátás, kínálatcsökkentés) programok kidolgozása, összehangolása, és lebonyolításuk kezdeményezése, valamint a fejlesztések megvalósulásának koordinálása, azok szakmai felügyeletének ellátása KEF éves munkatervének elkészítése KEF ülések szervezése, továbbképzés a KEF tagok számára, szakmai konferenciákon való részvétel, médiával való együttműködés, városi/kerületi/kistérségi/regionális konferencia szervezése (régióként egy konferencia) egyéb szakmai rendezvény (szakmai kerekasztal, kutatási adatok ismertetése, nyílt napok stb.), szakmai tanulmányút a KEF tagság számára (más KEF látogatása és/vagy szakintézmény látogatás), KEF működtetésével kapcsolatos tevékenységek (pl. adminisztratív háttér biztosítása, koordinátor foglalkoztatása). A tevékenységek felmerülő költségein kívül elszámolható a koordinátor díjazása és a felmerülő adminisztratív költségek is, magával a KEF-fel, illetve a KEF szakmai tevékenységével kapcsolatos szakmai anyagok megjelentetése, közreadása, szakanyagok elkészítése (pl. egyéb szakértői anyagok elkészítése), KEF saját honlapjának fejlesztése, szakmai kiadványok beszerzése.

10 Nemzeti Drogmegelőzési Iroda által működtetetett KEF honlapra (www.kef.hu) feltöltendő dokumentumok
KEF érvényes SZMSZ-e (kötelező), KEF bemutatkozása (kötelező), érvényes helyi stratégia,(amennyiben rendelkezésre áll) érvényes cselekvési terv (amennyiben rendelkezésre áll) a KEF tagintézmények listája (kötelező) összhangban a 2. számú mellékletben megadott táblázatban jelölt szervezetekkel és a beküldött együttműködési megállapodásokkal. Azok a tagintézmények, melyek prevenciós programokkal rendelkeznek, vagy kezelési-ellátási szolgáltatást nyújtanak, vagy drogüggyel összefüggő kutatást végeznek, a SZIP-en keresztül kerüljenek regisztrálásra. Információ kérhető az NDI munkatársaitól a 06/ es vagy a 06-1/ es telefonszámon aktuális, január 1. és december 31. közötti események (megvalósult, tervezett koordinációs tevékenység vagy helyi stratégiához kapcsolódó programok), aktuális, egyéb, a KEF munkájával összefüggő dokumentumok (pl.: helyzetfelmérések eredményei)

11 Pályázati Űrlap adatai
Kérjük, csatolja a KEF működését meghatározó szakmai dokumentumokat (Word dokumentumként csatolandó). Kérjük, csatolja a KEF évi beszámolóját (1. sz. melléklet - Word dokumentumként csatolandó). Kérjük, csatolja az összesített, KEF által lefedett területen működő szervezeteket/intézményeket és a KEF tagintézmény listáját (2. sz. melléklet - Word dokumentumként csatolandó). KEF minősítés adatai 1: Kérjük, jelölje, hogy a felsoroltakból mely koordinációs tevékenységeket kíván megvalósítani a pályázati támogatásból, a megvalósítás idejét is megjelölve (lásd Pályázati Útmutató 1. pontja) Kérjük, jelölje mely években pályázott a KEF koordinációs feladatok ellátására. KEF minősítés adatai: 2013-ban KEF képviselő részt vett-e az önkormányzat valamely szakbizottsági- és/vagy képviselőtestületi ülésén vagy közgyűlésén a KEF munkájával kapcsolatosan? Kérjük, ismertesse tevékenységét. Kérjük, ismertesse, melyik NDI által szervezett rendezvényen képviseltette-e magát a pályázó KEF 2013-ban. Országos konferencia (2013. március 6.), regionális műhely-találkozók (2013. április), Iskolai egészségfejlesztési programok nyílt nap (2013. május 17.), Világnapi rendezvény (2013. június 21.). Kérjük, ismertesse, milyen egyéb, releváns képzésen, konferencián vett részt a pályázó KEF tagság 2013-ban . Kérjük, adja meg a KEF illetékességi területén élő lakosok számát. Kérjük, jelezze a KAB-KEF-13 kategóriában benyújtott pályázatának adatait. Pályázati azonosító/megítélt összeg. Kérjük, ismertesse, hogy évben a KEF illetékességi területén tagszervezetei mely, kábítószerügyi témában/kábítószerüggyel összefüggő pályázatokat nyújtottak be.

12 Pályázati Űrlap adatai
Kérjük, ismertesse, hogy a évben a helyi, illetékes önkormányzat milyen támogatást nyújtott az egyeztető folyamat elősegítése érdekében. Kérjük, csatolja a költségvetés indoklása - időbeli ütemezéssel - táblázatott a megadott formanyomtatvány alapján (3. számú kötelező melléklet). Ismertesse, hogyan hasznosulnak az eredmények a program megvalósulása után. Pályázó szervezet státuszának megfelelő hatályos létesítő okiratának – különösen alapító okirat, alapszabály – hitelesített oldalhű digitális másolatát kérjük, csatolja pályázatához a Pályázatkezelő Rendszerben. Oldalhű digitális másolat alatt a dokumentumok eredeti, a szervezet által aláírt példányának szkennelt formátumát értjük. Önkormányzatok esetében MÁK Törzskönyvi kivonat Pályázó szervezet  létezését jogszabályban meghatározottak szerint igazoló okirat - cégkivonat, bírósági nyilvántartásba vételről szóló igazolás - 30 napnál nem régebbi, oldalhű digitális másolatát csatolja pályázatához a Pályázatkezelő Rendszerben (egyesületek, alapítványok, közalapítványok esetében). Oldalhű digitális másolat alatt a dokumentumok eredeti, a szervezet által aláírt példányának szkennelt formátumát értjük. Kérjük, csatolja a pályázati díj befizetéséről (átutalásáról) szóló igazolás oldalhű, digitális másolatát, jelezve az átutalás napját. Tárolási nyilatkozat Pontosan meg kell adnia a pályázati dokumentáció és a támogatás szabályszerű felhasználását igazoló elkülönített nyilvántartás tárolási helyét. Egyéb nyilatkozatok

13 Pályázatok benyújtásának határideje
Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amely beadási határidő napján óráig a Pályázatkezelő Rendszerben véglegesítésre került. Az internetes pályázatok beadási határideje a megjelenéstől számított 30. nap. (A megjelenés napja a honlapon való közzététel dátuma.) 2014. március 3.

14 Pályázatok értékelése
Szakmai értékelési szempontrendszer. Szakmai megalapozottság: Mennyiben illeszkedik a pályázat a pályázati kiírásban megjelölt célkitűzésekhez?A pályázott tevékenységek - a kiírás alapján - támogatható tevékenységek-e?A tervezett tevékenységek szakmailag megalapozottak és indokoltak-e? A pályázat várható eredményei, hatékonyság, költségvetési megalapozottsága: Várható eredmények jelentősége, relevanciája. Indikátorok egyértelműsége, relevanciája. Ütemterv, annak megvalósíthatósága. Mennyire világos és részletes a költségvetés?Mennyire szükségesek a javasolt kiadások a szakmai program megvalósításához?Költséghatékonyság érvényesülése A pályázat megvalósíthatósága, irányítási kapacitás és szakértelem: A pályázat koordinálásába, végrehajtásába bevont partnerek köre, az együttműködés kidolgozottsága, a szerepek azonosítottsága Tapasztalatok elterjesztése és beépítése a helyi szakmapolitikába: Mennyire biztosított a helyi társadalom hiteles információkkal való ellátása a tervezett programok révén?Mennyire valószínű, hogy a programnak érzékelhető hatása lesz a helyi közösségre?Milyen mértékben várhatók, hogy a pályázati eredményeknek hatása lesz más szervezetek működésére, a helyi szakmapolitika alakulására? Fenntarthatóság: A pályázat eredményeinek fenntarthatósága, fenntartható fejlődés érvényesülése

15 Amire figyeljenek: A pályázat elsődleges célja, hogy segítse a Fórumokat a helyi stratégiában és cselekvési tervben foglaltak megvalósításában, így azok a tevékenységek támogatandók, amelyek egyértelműen ezt a célt szolgálják. NEM támogathatóak a tréningek, szupervíziók, stb. Az önrész a teljes költség 10%-a kell, hogy legyen, nem a támogatásé. A személyi juttatások (bérköltség) nem haladhatják meg a támogatási összeg 30 %-át – ebbe kell, hogy beleférjen a koordinátor díjazása, és az egyéb (pl. szakértő) díjak is. Kizárólag valóban indokolt, reális, és a szakmai programhoz kapcsolódó költségek legyenek, a 3. számú melléklet valóban részletezze és indokolja az egyes költségvetési tételeket. Kis értékű tárgyi eszköz beszerzésére csak nagyon indokolt esetben kerüljön sor. Legyen összhangban a 2. sz. melléklet (KEF taglista) és a kef.hu Minden csatolt dokumentum legyen kitöltve, ellenkező esetben nincsen hiánypótlásra lehetőség.

16 Alapdokumentumok: Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013-2020
EU Drogstratégia

17 Módosítási kérelem Pályázat lejárta előtt 30 nappal lehetséges
A költségvetési Fősoroknál 10%-os változtatásra van lehetőség

18 Ahol segítséget kérhet:
Technikai segítség NCSSZI Pályázatkezelő Főosztály 06-1/ Szakmai segítség, Szakmai Információs Portál Nemzeti Drogmegelőzési Iroda 06-1/ ,


Letölteni ppt "KAB-KEF-14 Fontosabb információk a pályázatról"

Hasonló előadás


Google Hirdetések