Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért választottam a BME VIK Mérnökinformatikus alapszakot?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért választottam a BME VIK Mérnökinformatikus alapszakot?"— Előadás másolata:

1 Miért választottam a BME VIK Mérnökinformatikus alapszakot?
Mérnök leszek a3 házi feladat – készítette: Stork Gábor (NO047V)

2 Miért a BME és miért a Mérnökinformatika?
Mi más? Már csak a felvételi pontok alapján is az első. Ennyi ember nem tévedhet. Anyukám is beleegyezett, ami azért elég nagy érv mellette. Leginkább azért mert itt is indult Mérnökinformatika. Jó infrastruktúra, minden közel van. Megfelelő lehetőségek biztosítva vannak, szakkollégiumok. Mérnökinformatika: Hobbiként indult a programozás, azóta kicsit túlnötte önmagát és más ötletem úgy sem volt. Magas fizetés ígérete. Összehasonlítva más szakokkal sokkal ígéretesebb informatikai tudás. Nagyobb betekintés a hardverszintű programozásba. Minél többet olvasgattam a BME Mérnökinformatikáról annál inkább ide akartam jönni.

3 Miért ajánlanám? Ha tényleg érdekel a programozás, a számítógépek, netán te is az egész életed egy számítógép előtt töltötted és sosem tudtál senkivel erről beszélni, akkor ez a szak neked való. Legfőkképp a társaság miatt ajánlanám. Ilyet sehol máshol nem tapasztalhat meg az ember. Ha valamennyire is jártas vagy az informatikában itt mindenki más ugyanolyan mint te. Mindenki tanulni jön ide. Szívás az egész, de nem egyedül és ez nagyon sokat dob rajta és így sokkal könnyebb. A BME biztosít mindent, hogy segítse tanulmányaidat. Ösztöndíj, eszközök, kollégium, szakkollégium. Rengeteg emberrel megismerkedhetsz, programokon, előadásokon vehetsz részt. Ha most még úgy is gondolod, hogy majd a felvételi pontod nem lesz elég, felesleges ezzel szenvedned, akkor tévedsz. Simán össze lehet hozni és majd meglátod, hogy a felvételi pont itt nem fog rangsorolni semmit.

4 Mit nyújt a VIK? Gyors internetet. Na persze nem ez a legfontosabb, de a koliban valami iszonyat jó. Schönherz Zoltán kollégium, a VIK-esek otthona. Nem messze a BME épületeitől. Én ajánlom a jelentkezést ide. A legjobb dolog, ha a szobában másik 3 emberrel erőlködtök ugyanannak a szaknak a nehézségeivel és felbecsülhetetlen barátságok keletkeznek. Kismillió weboldal. A Schönziben mindenki kap saját valami.sch.bme.hu-s domain nevet minden ip címéhez, de amikor már az edénykölcsönzésnek is saját weboldala van már megijeszt. A legfontosabb: A szakkollégium és a Kollégiumi Számítástechnikai Kör. Magam részéről a KSZK-hoz vonzódom jobban, de a szakkollégiumra is igaz, hogy magas szintű szakmai tapasztalatot biztosít. Fejlesztheted saját magad, saját érdeklődési körödben.


Letölteni ppt "Miért választottam a BME VIK Mérnökinformatikus alapszakot?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések