Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Márkakommunikáció az influencerekkel Melyik influencer kategóriába érdemes befektetni, szemben a fizetett véleményvezérekkel?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Márkakommunikáció az influencerekkel Melyik influencer kategóriába érdemes befektetni, szemben a fizetett véleményvezérekkel?"— Előadás másolata:

1 Márkakommunikáció az influencerekkel Melyik influencer kategóriába érdemes befektetni, szemben a fizetett véleményvezérekkel?

2 Golden Effie: Fiesta 24 Internet Hungary: Lead Generation Internet Hungary: Seeding Internet Hungary: eDM struktúrák hatékonysága Corvinus: SM stratégia - How To? Kürt Akadémia: Lead Generation

3 Bevezető alapfogalmak
INFLUENCER MARKETING Bevezető alapfogalmak

4 Content Marketing Social Media Public Relation Klasszikus média
Támogatjuk a PR-t.

5 Hosszú távú influencer programban gondolkodunk
1. Hosszú távú influencer programban gondolkodunk 2. Nem fizetett módon működnénk együtt Támogatjuk a PR-t. 3. Korlátozott büdzsénk áll rendelkezésünkre

6 ? Támogatjuk a PR-t.

7 Earned Media alapú együttműködések statisztikai alapja
INFLUENCER MARKETING Earned Media alapú együttműködések statisztikai alapja

8 Nem pénzért kezdünk el blogolni.
A legtöbben csak kedvtelésből kezdtek a blogoláshoz, de sokan akarják megmutatni másoknak magukat. A jövedelemszerzés, mint cél kevésbé jellemző, de nem elhanyagolható. Nem pénzért kezdünk el blogolni. NATIV tartalom.

9 A legnépszerűbb motiváció a sikerességre az információk megosztása és a segítségnyújtás volt. Sokakat motiválnak továbbá az olvasói visszajelzések, másokat az ösztönöz, hogy véleményt formálhatnak: ezzel pedig értékeket közvetíthetnek. A blogger / influencer fő motivációi leginkább nem az üzleti érdekkörhöz kapcsolódnak. Csak az ötödik helyen áll.

10 A bloggereknek több mint a fele nem tud profitálni a tevékenységéből.
A legtöbben nem a blogolásból élnek. De sokan vannak azok, akik alkalmanként jövedelemhez jutnak. Alig 10% azoknak az aránya, akik rendszeresen kapnak pénzt tevékenységükért, minden 20. válaszadó pedig ebből él. A bloggereknek több mint a fele nem tud profitálni a tevékenységéből.

11 A legtöbben viszont nyitottak a pénzkeresési lehetőségre
A legtöbben viszont nyitottak a pénzkeresési lehetőségre. Habár sokaknak nem ez a céljuk, nyitottak a lehetőségre. A legtöbb válaszadó fejében már megjelent a gondolat. Minden 4. válaszadó nem tudja viszont, hogy hogyan lásson neki. Körülbelül 29%-nak pedig már megvan az ötlete – egy részüknek már be is vált. A bloggerek céljai között szerepel a pénzkereset, minden második szeretne pénzt keresni vele.

12 MOTIVÁCIÓ Mit és miért tesznek?

13 Nagyon sok blogger képvisel valamilyen ügyet
A bloggerek/véleményvezérek kicsit több, mint fele képvisel valami olyan ügyet, amelyet érvényesíteni próbál közösségében, felülete segítségével. De milyen jellegű ügyek ezek? Nagyon sok blogger képvisel valamilyen ügyet Egy e-autónál, mobilitás, konnektivitásnak, fenntarthatoság van egy ugy, amit kereskedelni forgalommá válik.

14 A legfontosabb számára a pozitív visszajelzés és az olvasottság.
A legtöbben az olvasók pozitív visszajelzéseinek örülnek, vagy annak, ha sokan olvassák/nézik azt, amit elkészítettek. Sokaknak az jelent mérföldkövet, hogy hathatnak már emberekre, véleményükre, segíthetnek nekik. A legfontosabb számára a pozitív visszajelzés és az olvasottság.

15 A kétharmaduk aktívan tesz azért, hogy népszerűbb legyen
A válaszadók kicsit több, mint 2/3-a tesz azért, hogy népszerűbb legyen ő maga, vagy a felülete. A kétharmaduk aktívan tesz azért, hogy népszerűbb legyen

16 Ahogy az ábrán is látható, a bloggerek/véleményvezérek között alig akad olyan, aki elzárkózna a tartalmi együttműködés lehetőségétől, felülete kapcsán. Alig van olyan blogger aki ne szeretne együttműködni valamilyen márkával.

17 Elsöprő többségben lennének márkák arcai.
A legtöbben annak is örülnének, ha márkaarcok, vagy márkanagykövetek lehetnének. A válaszadók kicsit több, mint 1/5-e zárkózna el a lehetőség elől. Elsöprő többségben lennének márkák arcai. A márka arca hihetőbb, mint egy távoli „arc”.

18 Nincs applikációjuk. De szeretnének.
A legmenőbb bloggereknek mobilalkalmazásuk is van. Ők viszont csak alig 5%-t teszik ki a teljes mintának. Nincs applikációjuk. De szeretnének.

19 Az idő változásával nagyon sok minden átalakul
A KOR Az idő változásával nagyon sok minden átalakul

20 Az 50+ - os blogger korosztály is odafigyel az oldala népszerűsítésére
Az egyes korcsoportok eltérnek abban, hogy mekkora részük végez blognépszerűsítő tevékenységet. Ez a és a éves korcsoportoknál figyelhető meg leginkább. Tőlük alig marad el a éves korcsoport népszerűsítő hányada. Érdekes, hogy az idősebb generációk aktívabban e tekintetben, mint a fiatalok. Az os blogger korosztály is odafigyel az oldala népszerűsítésére

21 A korcsoportok között jól látható, hogy a éves korosztálytól jelenik meg a profitszerzés, mint határozott cél. Meg kell említeni továbbá a és a es csoportokat, hiszen náluk a legmagasabb az ezzel keresők aránya. Jól látható még, hogy az 50 évnél idősebbek esetében célként megjelenik a profitszerzés, ám több, mint felük nem tudja, hogyan lásson neki. A fiatal korosztály az altruizmus irányából érkezik, míg az évek múlásával a profitszerzés egyre fontosabbá válik.

22 Az idősek között a legmagasabb a website-ot használók aránya, míg a blog, Instagram és YouTube csatorna esetében a fiatalabb generációk vannak többségben. A website az idősödő influencerek felülete. Míg az Insta a fiataloké. A website oldschool. Sajnáljuk… 

23 Haladó bloggertől felfelé mindenki szeretne együttműködni.
A felülettel kapcsolatos tartalmi együttműködésre adott válaszok alapján a hobbiból blogolóknál látható a legalacsonyabb együttműködési arány – ám az együttműködők még így is 90% feletti részarányban vannak. A haladók és top bloggerek esetében 100%-os az igenek aránya. Haladó bloggertől felfelé mindenki szeretne együttműködni.

24 Az együttműködésre felkért bloggerek közül az életstílus, gasztronómia és self blog témájú felületek tulajdonosai emelkednek ki leginkább. Viszonylag nagy számú blogger / influencer naponta illetve rendszeresen kap megkereséseket.

25 19 éves korosztályig a vélemény nem igazán tűnik értékesíthetőnek.
A véleményvásárlás jelöltjei között legtöbben a éves korosztályból kerültek ki. Népszerű továbbá a és a éves korcsoport is. 19 éves korosztályig a vélemény nem igazán tűnik értékesíthetőnek.

26 Ahogy telnek az évek növekszik az eredmény.
Ahhoz, hogy valaki alkalmanként profitáljon, már elég 1-2 év is. Ennek aránya azoknál a legmagasabb, akik több, mint 6 éve kezdtek valamilyen tartalom előállításába. A tevékenységből élők a több, mint 6 éve blogolóknál vannak a legtöbben. Ahogy telnek az évek növekszik az eredmény.

27 Top blogger vagy véleményvezér átlagosan 5-6 év alatt lesz valakiből.
A kezdő bloggerek nagy része kevesebb, mint egy éve kezdett valamilyen tartalom előállításába. A top bloggereknél jól látszik, hogy azok vannak többségben akik, 5-6 éve, vagy több, mint 6 éve kezdték. Top blogger vagy véleményvezér átlagosan 5-6 év alatt lesz valakiből.

28 Pár külön gondolat róluk
A VIDEOBLOGGER Pár külön gondolat róluk

29 A videoblogolás egy fiatal műfaj
Videó bloggerek A videóbloggerek között a évesek vannak többségben. Habár a mintában alacsony a számuk, az látható, hogy az idősebb korosztály is foglalkozik (részben, vagy teljesen) videóblogok készítésével. A videoblogolás egy fiatal műfaj

30 Viszont elsöprő hajlandóságuk van az együttműködésre.
Videó bloggerek Akárcsak a többiek, a videóval (is) foglalkozó bloggerek nagy része hajlandó tartalmi együttműködést a felületükkel kapcsolatban. Viszont elsöprő hajlandóságuk van az együttműködésre.

31 …és már ma is 53%-uk képes eredményt realizálni tevékenységéből
Videó bloggerek A videóbloggerek 53%-a profitál valamiképp a videózásból. Közöttük 7 százalékban vannak jelen azok, akik ebből élnek. …és már ma is 53%-uk képes eredményt realizálni tevékenységéből

32 „Zászlóshajó” kategória
Mid Level kategória Rising Star kategória

33 Több saját felülettel és SM csatornával (FB, Insta, YT) is rendelkező
Minimum 1-3 éve aktív blogger, aki hiteles, megalapozott véleménnyel rendelkezik Több saját felülettel és SM csatornával (FB, Insta, YT) is rendelkező Közös ügyet és azonos értékrendet képviselő Hosszú távon tervező, ismertséget kereső, havi minimum több ezres eléréssel rendelkező Támogatjuk a PR-t. 18 évnél idősebb, könnyen elérhető influencer

34 Közös ügy – közös értékrend – közös cél
1. Közös ügy – közös értékrend – közös cél 2. Együttműködés - nem megbízás Támogatjuk a PR-t. 3. Hosszú távon gondolkodni

35


Letölteni ppt "Márkakommunikáció az influencerekkel Melyik influencer kategóriába érdemes befektetni, szemben a fizetett véleményvezérekkel?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések