Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Minősítések.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Minősítések."— Előadás másolata:

1 Minősítések

2 Nem meglepő az Önök számára, hogy a könyvvizsgálat egyféle hitelesítés, amely keretében az adott szervezet vizsgált helyzetére, beszámolóira, jelentéseire adunk független és pártatlan szakmai véleményt: a pénzügyi, a vagyoni, a jövedelmezőségi helyzetre, azok megbízható és valós képének bemutatásáról, az ennek érdekében vizsgált beszámolók és jelentések (az üzleti jelentésre korlátozottan) szabályszerű összeállításáról, ezzel a jövőbeni továbbműködés gazdasági megalapozásáról

3 Ez egy audit vélemény, a közvélemény számára, amelynek szabályok szerint rögzített szerkezete, tartalma van, ami szétválasztja az adott szervezet vezetésének és a független könyvvizsgálatnak a feladatait, felelősségét. Felhasználása, az ebből fakadó konzekvenciák kötöttek, beszabályozottak. Ennek számos elemét mutatjuk be most összefoglalóan, részletes anyagai web-lapunkon keresztül elérhetők lesznek.

4 Az audit véleménynek minősítései vannak:
„tiszta” vélemény: teljes körű hitelesítés korlátozott vélemény: részleges hitelesítés ellenvélemény: megtagadó hitelesítés visszalépés a vélemény-nyilvánítástól: nincs mód a vizsgálatra sem

5 Mindehhez tartozhat Vezetői Levél, amely a rendszerhibákat, a kezelendő tapasztalatokat foglalja össze a vezetés és nem az un. „közvélemény” részére.

6 Irodánk mindezek mellett un „Emlékeztetőben” foglalja össze az elvégzett munka munkafolyamatai teljesítésének információit, összefoglalásait tájékoztatásul. Természetesen ezzel nem ér véget az audit munkakapcsolat, hiszen ennek része a résztvétel a vezetőség, a testületek, a bizottságok egyes, ezen belül a beszámolót elfogadó ülésein, valamint mindehhez sajátos jelentési kötelezettségek tartoznak részben hatósági előírások, részben visszaélési helyzetek miatt.

7 Mégis miért jó a könyvvizsgálat az Audit Service Kft-vel, akár szükséges, akár kívánatos indíttatásból? szakmai támogatást, segítséget ad, segíti a belső kontrollt, ellenőrzést, könyvelésfelügyelet, adótámogatást biztosít, a szabályváltozásokat követi, figyelem felhívja, folyamatos, állandó kapcsolatot ápol az érdekeltekkel, a zárlatok szervezésében érdemi közreműködést biztosít, az éves beszámolók színvonalát emeli, a közvélemény számára igazolja és hitelesíti a szervezet megbízhatóságát, továbbműködési feltételeit.

8 Ennek igyekszünk megfelelni minden munkánkkal, tevékenységeinkkel, kollégáinkkal. Köszönjük megtisztelő bizalmukat, választásukat, hogy e feladatokkal irodánkat bízták, bízzák meg.

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Minősítések."

Hasonló előadás


Google Hirdetések