Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Otthoni tárgyi környezet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Otthoni tárgyi környezet"— Előadás másolata:

1 Otthoni tárgyi környezet
Glázer Ádám

2 Személyes környezeti preferencia
Saját lakóteremben ténylegesen sosem volt szerepe a szervezett, valamilyen stílust vagy átgondolt designt követő berendezési elvnek, inkább egy folyamatos evolúcióként alakult, ráépülve a korábbi térre, kiegészítve, mutálva azt. Sterilitásuk, élettelenségük miatt nem is kedvelem az ilyen típusú design-helyiségeket, számomra az otthonosság éppen a személyesen kiválasztott, vagy akár házilag készített bútorokból, eszközökből vagy használati tárgyakból ered. Számomra az otthonosság kulcsa inkább a tárgyakhoz való kötődésben rejlik mintsem azok önálló vagy koherens esztétikai értékében.

3 Bútorok Kiválasztás szempontjai: Kényelem Praktikusság
Használat gyakorisága Esztétikai, ízlésbeli megfelelés „Hinta mechanikás textilbőr főnöki forgószék karfával. Az ülés alatti kar, az ülőrész és a háttámla együttes hintázását teszi lehetővé. Az ülőrész alatt található csavar segítségével testsúlyhoz állítható a hintamechanika. Az ülőrész magassága az ülés alatti kar segítségével állítható.”

4 Technikai környezet Érdeklődési körömből adódóan sokféle számítástechnikához és vizuális alkotáshoz kapcsolódó eszköz található otthon, amik a „házi-műhely” fontos részei, rendelkezésre állásuk pedig növeli a személyes komfortérzetet.

5 Dekorációk, öncélú tárgyak az otthonban
Tárgyakat nem minden esetben csak egy adott gyakorlati funkció betöltése végett helyezzük el otthonainkban, az otthonosságot a kiválasztott dekorációk és emléktárgyak is nagyban befolyásolják. Ide sorolhatjuk a szobanövényeket, dísztárgyakat és a faliképeket is.

6 Források


Letölteni ppt "Otthoni tárgyi környezet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések