Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,"— Előadás másolata:

1 Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
JÓ REGGELT ! Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság fia. Köszönöm, hogy vagy és hogy megteremtettél engem is.

2 Hallgass rám fiam, fogadd el szavam,
tartsd a szívedben a tanácsaimat! 2x Keresd mint az ezüstöt, mint a rejtett kincseket, hogy a bölcsesség honnan ered. Keresd mint az ezüstöt, mint a rejtett kincseket,így Isten titka megnyílik neked.

3 Figyelj rám fiam, kiálts hangosan!
Mindent megértesz ha szíved nyitva van. 2x Keresd mint az ezüstöt, mint a rejtett kincseket, hogy a bölcsesség honnan ered. Keresd mint az ezüstöt, mint a rejtett kincseket,így Isten titka megnyílik neked.

4 Hallgass meg, népem, hadd intselek!
Vigadjatok a mi erős Istenünk előtt, ujjongjatok Jákób Istene előtt! Kezdjetek zsoltárba, szólaltassátok meg a dobot, a szép hangú citerát és lantot! Fújjátok meg a kürtöt újholdkor, holdtöltekor is, ünnepünk napján! … Hallgass meg, népem, hadd intselek! Bárcsak hallgatnál rám, Izráel! Ne legyen más istened, idegen istent ne imádj! Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről. Nyisd ki a szádat, és én megtöltöm! De népem nem hallgatott szavamra, Izráel nem engedelmeskedett nekem. Ezért hagytam, hogy szívük kemény maradjon, és kövessék a maguk tanácsát. Bárcsak rám hallgatna népem, az én utaimon járna Izráel! Hamar megaláznám ellenségeit, ellenfeleire emelném kezem. Az ÚR gyűlölői hízelegnének neki, az ő ideje pedig örökké tartana. A búza legjavával etetném, kősziklából szedett mézzel tartanám jól. Hallgass meg, népem, hadd intselek! 81.zsoltár

5 Őrizz meg minket, óvd meg népedet. Légy velünk az úton Úristen
Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk az úton Úristen! Forrásvíz, kenyér, az ínség nem ér! Légy minékünk áldás és élet! Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk minden szenvedésben! Tekinteteddel, meleg fényeddel, Légy közel az ólomidőkben!

6 Őrizz meg minket, óvd meg népedet. Légy áldásaiddal mivélünk
Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy áldásaiddal mivélünk! Te Szentlelkeddel, élő igéddel, Légy jelzőtűz az úton nékünk. Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk a gonosszal harcban! Akarat s erő - légy békeszerző, Jöjj el szabadításod hozva!

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek… Ezékiel 36,26

19 Szent, örök Isten, nincsen hova lennem.
Bárhova futnék, te utolérsz engem. Egy menekvés van: hozzád térni, Szívem kitárni, irgalmat kérni. Mélységes mélyből kiáltok tehozzád. Forduljon ismét felém fényes orcád! Nálad bocsánat vár és élet. Lázadó szívem újra cseréled.

20 Elmúlt a régi. Kezdhetem az újat.
Adj erőt nékem, hogy bátran induljak. Új úton, mindig teutánad. Véled új élet hajnala támad. Szálljon szívemből hálaadó ének! Irgalmasságod áldom, amíg élek. Mert nem nézhetted örök vesztem: Szent Fiad értem halt a kereszten.

21


Letölteni ppt "Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések