Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Értékcsökkenés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Értékcsökkenés."— Előadás másolata:

1 Értékcsökkenés

2 Nem számolható el értékcsökkenés!
a földterület, telek, az erdő bekerülési értéke után; az üzembe nem helyezett beruházásnál, a képzőművészeti alkotásnál, a régészeti leletnél, kép- és hangarchívumnál, egyéb gyűjteménynél és eszköznél, a nullára leírt, illetve a tervezett maradványértéket elért eszköznél.

3 Főbb értékcsökkenési módszerek
Lineáris leírás Évek száma módszere Nettó érték alapú degresszív leírás Teljesítményarányos leírás. Degresszívitás, maradványérték.

4 Példa a tárgyi eszközök bekerülési értékére és értékcsökkenésére
Számoljuk ki egy eFt bruttó értékű eszköz értékcsökkenés összegét, ha a társaság: Lineáris értékcsökkenési, Évek száma módszert, Degresszív, nettó alapú értékcsökkenési, Teljesítményarányos értékcsökkenési eljárást alkalmaz!

5 Lineáris leírás módszere 5 év hasznos élettartammal és 1
Lineáris leírás módszere 5 év hasznos élettartammal és eFt maradványértékkel

6 Évek száma módszerrel, hasznos futamidő 5 év, maradványérték 0!

7 Degresszív, nettó alapú leírással hasznos futamidő 5 év, maradványérték 700!

8 Teljesítményarányos módszerrel, hasznos élettartam 5 év, maradványérték 0!

9 Feladat Egy társaság gyártóberendezést vásárol. A vásárlással kapcsolatos információk az alábbiak (ÁFA 27%): Gépek árlista szerinti ára eFt Számlázott üzembe helyezési költség eFt Számolja ki az első évi értékcsökkenés összegét, ha a gépsor hasznos élettartama 5 év és a társaság lineáris leírást alkalmaz. a gépsor hasznos élettartama 5 év és a társaság lineáris leírást alkalmaz. A maradványérték terv szerint eFt. degresszív leírást alkalmaz a vállalkozó évek száma összege módszerrel, maradványérték nincsen, a hasznos élettartam 5 év. teljesítményarányos leírást alkalmaz a vállalkozó, maradványérték nincsen. A tervezett teljesítmény gó. A teljesítmény évenkénti megosztása gó, gó, gó, gó, gó.


Letölteni ppt "Értékcsökkenés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések