Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

szaktanácsadók műhelye

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "szaktanácsadók műhelye"— Előadás másolata:

1 szaktanácsadók műhelye
2015. árpilis 15.

2 A szaktanácsadói munka szintjei

3 Egyéni tanulás támogatása
A szaktanácsadó a pedagógusokkal folytatott egyéni (esetleg kiscsoportos) konzultációk alkalmával támogatja őket __________________. Segíti őket _________________ kialakításában, fejlesztésében. A szaktanácsadó segíti a pedagógust abban, hogy felismerje ___________________ lehetőségeit, ismerje saját _____________________, a munkáját támogató szakmai környezetet, intézményi- és szakember hálózatot.

4 Egyéni tanulás támogatása
A szaktanácsadó a pedagógusokkal folytatott egyéni (esetleg kiscsoportos) konzultációk alkalmával támogatja őket szakmai fejlődésük. Segíti őket reflektív gyakorlatuk kialakításában, fejlesztésében. A szaktanácsadó segíti a pedagógust abban, hogy felismerje személyes fejlődési lehetőségeit, ismerje saját kompetenciahatárait, a munkáját támogató szakmai környezetet, intézményi- és szakember hálózatot.

5

6 Fogalmazzunk meg kijelentéseket, amik a látottakat a lehető legpontosabban leírják!

7 Az apa és fia megbeszélik a hétvégét.
Anya és gyermekei tabletezenek a fűben. Az unatkozó diák nem figyel a magyarázó tanárra. A rosszcsont diák megdobja papírrepülővel tanárát. Bensőséges a kapcsolat apa és fia között. Nagyon jól érzi magát a kisgyerek anyjával és testvérével a fűben mesét olvasva. Nagyon unalmas az iskola. A gyerek izgalmasabbat tud csinálni, mint a tanár a táblánál. Apa beszélget a fiával valamilyen régi közös élményről Anya mutatja a gyerekeknek, hogy milyen volt apa kiskorában Úr Isten! Mikor lesz már vége az órának? Hú, de unom ezt az órát!

8 VESZTA-TEVESZTA-SZTA
Kijelentés Értelmezés Értékelés, Minősítés

9 PSZFT vizsgálata A jó cél: - specifikus, konkrét - a teljesülés mértéke mérhető (pl. %-os meghatározásban, vagy darabszámban) - elérhető, megvalósítható - fontos, az életpálya fejlődése szempontjából előremutató, kihívást jelentő - határidőhöz kötött, időben behatárolható.


Letölteni ppt "szaktanácsadók műhelye"

Hasonló előadás


Google Hirdetések