Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az autentikus szövegek szerepe a szaktárgyi órákon

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az autentikus szövegek szerepe a szaktárgyi órákon"— Előadás másolata:

1 Az autentikus szövegek szerepe a szaktárgyi órákon
ÓVODAPEDAGÓGUS ÉS TANÍTÓ SZAK MEGÚJÍTÁSA TUDOMÁNYOS ÉS SZAKMAI REGIONÁLIS KONFERENCIA SÁROSPATAK Az autentikus szövegek szerepe a szaktárgyi órákon avagy Mozaikok a BaCuLit-programból Varga-Novákovits Zsuzsanna 2014.

2 Az autentikus szöveg: nem didaktikus, mindennapjainkban jelen vannak

3 BaCuLit - projekt BaCuLit: Basic Curriculum in Teachers’ In-Service Training in Content Area Literacy in Secondary Schools Alapozó tanárképzési program a szaktárgyi olvasáskészség fejlesztésére - Comenius-projekt ( ) Az ADORE-program ( ) kutatási eredményeire épít - 11 ország „jó gyakorlata”(Olvasási nehézségekkel küzdő tizenévesek tanítása. A jó gyakorlat kulcselemei.) - John Hattie: Látható tanulás c. műve (83 millió diák) Célja: - A tanárok szakmai arzenáljának bővítése a tantárgyspecifikus olvasás tanításában - Az osztálytermi gyakorlat tartós megváltoztatása

4

5

6

7

8 Tanulóbarát definíció: engedetlen
Szótári meghatározás: 1. általános értelemben egy akarat (törvény, parancs, rendelet stb.) megtagadása. Tanulóbarát definíció: Tanári modell: 1. Ha valaki engedetlen, akkor nehezen kezelhető és kellemetlen. 2. Van egy lányom, aki engedetlen, amikor nem akar lefeküdni. 3. Amikor engedetlen vagy, nem követed mások tervét. Tanulói meghatározás: Amikor engedetlen a kutyám, nem akar kimenni a szobámból. Ha engedetlen a testvérem, nem akarja megenni a spenótot.

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az autentikus szövegek szerepe a szaktárgyi órákon"

Hasonló előadás


Google Hirdetések