Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tesztlap Teszt megkezdése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tesztlap Teszt megkezdése."— Előadás másolata:

1 Tesztlap Teszt megkezdése

2 1. A villamoson.... a) Három motoros forgóváz található, egy-egy az A(C1) és B(C2) fülkemodul alatt, valamint egy a központi R modul alatt. b) Három forgóváz található, egy-egy motoros forgóváz az A(C1) és B(C2) fülkemodul alatt, valamint egy szabadonfutó forgóváz a központi R modul alatt. c) Három forgóváz található, egy-egy szabadonfutó forgóváz az A(C1) és B(C2) fülkemodul alatt, valamint egy motoros forgóváz a központi R modul alatt.

3 A személyzeti berendezés része egy összekapcsoló adapter…..
2. A személyzeti berendezés része egy összekapcsoló adapter….. a) Az S1 modul utasterének hátsó szekrényében. b) Az A(C1) modul vezetőfülkéjében a tűzoltó készülék mellett. c) Az R modulban, az utastér mennyezeti ajtaja mögött.

4 A pneumatikus rendszer feladata......
3. A pneumatikus rendszer feladata...... a) A homokoló és a nyomkarimakenő rendszer táplálása. b) Az áramszedő mozgatószerkezetének táplálása. c) A dörzsfékrendszer táplálása.

5 4. A remízben álló villamos akkumulátorai lemerültek, és nincs feszültség a felsővezetékben. Hogyan lehet feltölteni az akkumulátorokat? a) Külső 24 V-os egyenáramú tápellátással az A(C1) modul alváza alatt lévő aljzatból. b) Külső 400 V-os váltóáramú 50 Hz-es tápellátással az R modul utasterének oldalsó burkolatában lévő aljzatból. c) Külső 24 V-os egyenáramú tápellátással a B(C2) modul alváza alatt lévő aljzatból.

6 Egy akkumulátordoboz található a középső R modul tetejére szerelve.
5. A villamoson.... a) Egy akkumulátordoboz található a középső R modul tetejére szerelve. b) Két akkumulátordoboz található az S1 és S2 függesztett kocsik tetején. c) Két akkumulátordoboz található az A(C1) és B(C2) fülkemodul tetején.

7 Ha egy utas meghúzza a Vészhelyzeti ajtónyitó (EED) berendezést...
6. Ha egy utas meghúzza a Vészhelyzeti ajtónyitó (EED) berendezést... a) A vészfék behúzásra kerül. b) A biztonsági fék behúzásra kerül. c) Maximális fék lép működésbe.

8 A villamos által elérhető maximális üzemi sebesség... 100 km/h 70 km/h
7. A villamos által elérhető maximális üzemi sebesség... a) 100 km/h b) 70 km/h c) 90 km/h

9 Két tűzoltó készülék, egy-egy a vezetőfülkékben.
8. A járművön található... a) Két tűzoltó készülék, egy az A(C1) modul fülkéjében, egy pedig a középső, R modulban az üléstámlák között. b) Három tűzoltó készülék, egy-egy a vezetőfülkékben, egy harmadik pedig az S1 függesztett modul mozgáskorlátozott személyek számára fenntartott területén. c) Két tűzoltó készülék, egy-egy a vezetőfülkékben.

10 9. A villamoson.... a) Tizenhat utasajtó található, két egyszárnyú ajtó az A(C1) és B(C2) fülkemodulban, és négy kétszárnyú ajtó az S1, S2 és R modulban. b) Tizenhat kétszárnyú utasajtó található, négy-négy az A(C1), B(C2), S1 és S2 modulban. c) Tizenkét utasajtó található, két egyszárnyú ajtó az A(C1) és B(C2) fülkemodulban, és négy kétszárnyú ajtó az S1 és S2 függesztett modulban.

11 Az utasajtó szárnyain egy ajtóblokkoló eszköz található, amellyel...
10. Az utasajtó szárnyain egy ajtóblokkoló eszköz található, amellyel... a) Reteszelni lehet az ajtót becsukott helyzetben. b) Ki lehet nyitni az ajtót a villamos mozgása közben. c) Reteszelni lehet az ajtót nyitott helyzetben.

12 11. A villamoson.... a) Egy-egy mozgáskorlátozott személyek számára fenntartott terület található a függesztett S1 és S2 modulban. b) Két mozgáskorlátozott személyek számára fenntartott terület található a függesztett S1 modulban. c) Egy-egy mozgáskorlátozott személyek számára fenntartott terület található az A(C1) és B(C2) modulban.

13 A kompresszorok meghajtását...
12. A kompresszorok meghajtását... a) A kiegészítő konverterekből érkező V AC, 50 Hz feszültség végzi. b) Az akkumulátorból közvetlenül érkező 24 V DC végzi. c) Az akkumulátortöltőktől érkező 24 V DC végzi.

14 Forgóvázanként négy féktárcsa található (kerekenként egy).
13. A villamoson.... a) Forgóvázanként négy féktárcsa található (kerekenként egy). b) Négy féktárcsa található a motoros forgóvázakon, és két féktárcsa található a szabadonfutó forgóvázon. c) Forgóvázanként két féktárcsa található (tengelyhidanként egy).

15 A fékvezérlő egység (BCU) feladata...
14. A fékvezérlő egység (BCU) feladata... a) A dörzsfék alkalmazásának elrendelése az összes forgóvázon. b) A szükséges dörzsfék alkalmazásának, valamint a kerékcsúszás vezérlésének elrendelése a szabadonfutó forgóvázon. c) A kerékcsúszás vezérlése az összes forgóvázon.

16 Az üzemi fék mindenekelőtt...
15. Az üzemi fék mindenekelőtt... a) Mechanikus, és feladata, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse az elektromos fék alkalmazását. b) Elektromos, és feladata, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a dörzsfék alkalmazását. c) A fentiek közül egyik sem igaz.

17 A biztonsági fék akkor lép működésbe, amikor a járművezető...
16. A biztonsági fék akkor lép működésbe, amikor a járművezető... a) A vontatás-fékezés kart vészfék helyzetbe (EB) állítja. b) Megnyomja a vezetőpulton lévő biztonsági nyomógombot. c) Leállítja a DSD berendezés működését.

18 Ez azt jelenti, hogy az ajtó hibás.
17. A vezetőfülke-terminálon az ÁLLOMÁS képernyőn egy ajtót egy SÁRGA négyszög jelöl… a) Ez azt jelenti, hogy az ajtó reteszelése kioldásra került egy EED vagy EAD által. b) Ez azt jelenti, hogy az ajtó hibás. c) Ez azt jelenti, hogy az ajtó be van csukva.

19 A normál utastéri világítás bekapcsol...
18. A normál utastéri világítás bekapcsol... a) Automatikusan, amikor a fülke aktív. b) Automatikusan, amikor a külső fény a meghatározott érték alá kerül. c) A vezetőpulton lévő nyomógomb megnyomására.

20 Az A(C1) modul vezetőfülkéjében a vészhelyzeti kalapács mellett.
19. A villamos fel van szerelve egy kézi hajtókarral, amellyel az áramszedőt lehet manuálisan felemelni és leengedni. Hol található ez a hajtókar? a) A vezetőfülke bal oldali elektromos szekrényének ajtaján az A(C1) modulban. b) Az A(C1) modul vezetőfülkéjében a vészhelyzeti kalapács mellett. c) Az R kocsi utasterében az utastér egyik oldalsó burkolatában.

21 Automatikusan kerül behúzásra, amikor a járművet lekapcsolják.
20. A parkolófék... a) Manuálisan kerül behúzásra a járművezető által a vezetőfülke- terminálon (IHM) keresztül, amikor a villamos leáll. b) Automatikusan kerül behúzásra, amikor a járművet lekapcsolják. c) Manuálisan kerül behúzásra a járművezető által a vezetőpulton lévő nyomógomb segítségével, amikor a villamos megáll.

22 Átvált TCMS megkerülő módba, és a járművet üzemen kívül helyezi.
21. A hidraulikus rendszer teljesen lerobbant az egyik forgóvázban. Mit tehet a járművezető, hogy tovább haladhasson? a) Átvált TCMS megkerülő módba, és a járművet üzemen kívül helyezi. b) Megnyitja a HSCB-t, és segítséget hív. c) Elektronikusan leválasztja a hibás dörzsféket, és értesíti a karbantartást és üzemeltetést végző személyzetet.

23 A villamoson két váltóállító kar található. Hol helyezkednek el ezek?
22. A villamoson két váltóállító kar található. Hol helyezkednek el ezek? a) Mindegyik vezetőfülkében van egy. b) Az utastér oldalfalában az A(C1) és a B(C2) modulban. c) Az utastér oldalfalában az S1 és S2 modulban.

24 Az akkumulátorfeszültség megfigyelése...
23. Az akkumulátorfeszültség megfigyelése... a) A vezetőfülke-terminál VEZETÉS képernyőjén történik. b) A vezetőpulton található digitális visszajelzés által történik. c) Mindkét válasz helyes.

25 A mozgáskorlátozottak számára kialakított gomb leállítási kérelmét...
24. A mozgáskorlátozottak számára kialakított gomb leállítási kérelmét... a) A vezetőfülke-terminál ÁLLOMÁS képernyője jelzi. b) A vezetőpulton jelöli egy jelzőfény. c) Mindkét válasz helyes.

26 A villamos leállítási sorrendje a következő:
25. A villamos leállítási sorrendje a következő: a) Nyissa meg a vonali kontaktorokat a 08F01 áramkör-megszakítóval. Engedje le az áramszedőt. Vegye ki az indítókulcsot. b) Nyomja meg a leállítógombot. c) Nyissa meg a HSCB-t.

27 A biztonsági fék alkalmazásakor... A homok automatikusan kiszóródik.
26. A biztonsági fék alkalmazásakor... a) A homok automatikusan kiszóródik. b) A homok csak akkor szóródik ki, ha a járművezető megnyomta a megfelelő nyomógombot a vezetőpulton. c) A homok csak szükség esetén szóródik ki.

28 A vezetőfülke-terminálon lévő piros ikon azt jelzi, hogy…
27. A vezetőfülke-terminálon lévő piros ikon azt jelzi, hogy… a) Az ajtók nyitva vannak. b) Az ajtók be vannak csukva. c) Az ajtók üzemen kívül vannak.

29 Vége

30 Helytelen válasz!


Letölteni ppt "Tesztlap Teszt megkezdése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések