Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Hány darab vészfék kar van elhelyezve a járműben?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Hány darab vészfék kar van elhelyezve a járműben?"— Előadás másolata:

1 1. Hány darab vészfék kar van elhelyezve a járműben?
Kocsiszekrényenként 1db. b, minden felszálló ajtó mellett 1db, meghúzásával a szerelvény azonnal megáll. c, 5db.

2 2. Hogyan van kialakítva a jármű hajtás rendszere?
A szerelvény 2 független hajtással rendelkezik, amelyek mindegyike két egymástól független inverterrel van ellátva. b, A szerelvény 4 független hajtással rendelkezik, amelyek mindegyike két egymástól független inverterrel van ellátva. c, A szerelvény 2 független hajtásal rendelkezik, amelyek mindegyike négy egymástól független inverterrel van ellátva.

3 3. Hogyan van kialakítva a jármű segédüzemi rendszere?
A szerelvény 2 db statikus átalakítóval rendelkezik. b, A szerelvény 2 db statikus átalakítóval rendelkezik, ez egyik meghibásodása esetén a másik képes elektromos táplálással ellátni a járművet. c, A szerelvény 4 db statikus átalakítóval rendelkezik, ez egyik meghibásodása esetén a másik képes elektromos táplálással ellátni a járművet.

4 4. Hogyan van kialakítva a jármű légkondicionáló rendszere?
2 utastéri légkondicionáló berendezés, melyek mindegyike négy hűtőkörrel rendelkezik. b, 4 utastéri légkondicionáló berendezés, melyek mindegyike két hűtőkörrel rendelkezik. c, 2 utastéri légkondicionáló berendezés, melyek mindegyike két hűtőkörrel rendelkezik.

5 5. Milyen fékrendszerek találhatók a járművön?
A jármű 2 fékrendszerrel rendelkezik: hidraulikus fék és elektromágneses fék (sínfék). b, A jármű 6 fékrendszerrel rendelkezik: dinamikus fék regeneratív és reosztatikus, hidraulikus fék és elektromágneses fék sínfék. c, A jármű 3 fékrendszerrel rendelkezik: dinamikus fék (regeneratív és reosztatikus), hidraulikus fék és elektromágneses fék (sínfék).

6 6. A mechanikus fék kialakítása?
A mechanikus fék 4 db féktárcsával rendelkezik, úgy a hajtott, mint a szabadonfutó forgóvázakban, mindegyik rugóerő tárolóval a rögzítő fékezéshez. b, A mechanikus fék 4 db féktárcsával rendelkezik. c, A mechanikus fék 4 db féktárcsával rendelkezik, a hajtott forgóvázakban, mindegyik rugóerő tárolóval a rögzítő fékezéshez.

7 7. A jármű rendelkezik ajtóbiztonsági rendszerrel;
mely felügyeli a villamos első ajtójának “zárt ajtók” jelét. b, mely felügyeli a villamos összes ajtójának “zárt ajtók” jelét. c, mely felügyeli a villamos első ajtajának kivételével az összes ajtójának “zárt ajtók” jelét.

8 8. Vontatás csak akkor lehetséges;
ha a villamoson valamennyi ajtaja zárva van. b, ha a villamoson valamennyi ajtó zárva van és a működésből ki van iktatva. c, ha a villamoson valamennyi ajtó zárva van, vagy ha a működésből ki van iktatva.

9 9. A kocsiszekrény kialakítása …
a szélső vezetőfülkékkel rendelkező modulok hajtott forgóvázakon, a középső modul pedig szabadonfutó forgóvázon nyugszik. b, a szélső vezetőfülkékkel rendelkező modulok szabadonfutó forgóvázakon, a középső modul pedig hajtott forgóvázon nyugszik. c, a szélső vezetőfülkékkel rendelkező modul és a középső modul szabadonfutó forgóvázon nyugszik.

10 10. Az utastér sínkorona feletti padló magassága …
300 mm, beleértve a forgóvázak / kerékpárok feletti, padlóval burkolt területeket is. b, 320 mm, beleértve a forgóvázak / kerékpárok feletti, padlóval burkolt területeket is. c, 350 mm, beleértve a forgóvázak / kerékpárok feletti, padlóval burkolt területeket is.

11 11. Hol kerültek elhelyezésre kétszárnyú felszálló ajtók?
A közbülső modulokon találhatók, számuk 2 darab oldalanként és modulonként. b, A közbülső modulokon találhatók, számuk modulon oldalankét egy – egy. c, A két szélső modulon oldalankét egy – egy.

12 12. A mozgásukban korlátozottak részére fenntartott rész …..
a középső kocsiszekrényekben található. b, a közbülső modulokon találhatók. c, a két szélső modulon található.

13 13. A villamos szerelvény vontatási rendszere …
két egymástól független vontatási egységből áll. b, forgóvázanként egymástól független vontatási egységből áll. c, forgóvázanként két egymástól független vontatási egységből áll.

14 14. Minden inverter egység…
a, a hajtott forgóváz négy vontató motorjából kettőt hajt meg. b, a hajtott forgóváz két vontató motorjából egyet hajt meg. c, egy- egy hajtott forgóváz négy vontató motorját hajtja meg.

15 15. Egy hajtásegység… a, szekrényből, fékellenállásokból és négy vontató motorból áll. b, szekrényből, fékellenállásokból és egy vontató motorból áll. c, szekrényből, fékellenállásokból és két vontató motorból áll.

16 16. Milyen típusú erőátviteli kapcsoló elemek kerültek beépítésre az inverterekbe?
Triakok és tranzisztorok. b, legújabb generációjú IGBT – k. c, Tirisztorok.

17 17. ….. segédüzemi átalakító található a járművön.
2 darab 600V-os b, 2 darab 3x400V-os c, 1 darab 230V-os

18 18. Segédüzemi átalakítók és akkumulátortöltők beépítési célja…
a 24Vdc-és kör és a 3x400Vac vonal táplálása. b, a 24Vdc-és kör táplálása. c, a 24Vdc-és kör és a 3x400Vac vonal táplálása, és az ellenőrzött akkumulátortöltés.

19 19. A beépítésre került akkumulátor?
Legújabb generációjú Ni-Cd akkumulátor. b, Savas ólom akkumulátor. c, Lúgos ólom akkumulátor.

20 20. Mihez szükséges nagynyomású levegő?
A homokoláshoz és a nyomkarimakenő berendezéshez. b, A központi zsírzóhoz és a nyomkarimakenő berendezéshez. c, A nyomkarimakenő berendezéshez.

21 21. Mit nevezünk a jármű elsődleges járműfék berendezésének?
Az elsődleges járműfék a hidraulikus fék. b, Az elsődleges járműfék az elektromágneses fék (sínfék) c, Az elsődleges járműfék a villamos fék.

22 22. A jármű legnagyobb vontatási sebessége?
A legnagyobb vontatási sebesség 10 km/h. b, A legnagyobb vontatási sebesség 15 km/h. c, A legnagyobb vontatási sebesség 15 m/s.

23 23. Az állóhelyek számára? a, Normál terhelés mellett 173 állóhely. b,
Normál terhelésnél 314 állóhely. c, Normál terhelésnél 216 állóhely.

24 24. Az életmentő berendezés…..
a sínfej felett 73 mm-magasságban van elhelyezve. b, a sínfej felett 7,3 mm-magasságban van elhelyezve. c, a sínfej felett 173 mm-magasságban van elhelyezve.

25 25. Mit nevezünk (CCTV) rendszernek?
a, Adat átviteli rendszer a fedélzeti egységek között. b, A járművön ki épített zártláncú TV berendezés, járművenként hat utastéri kamerával és négy visszapillantó kamerával. c, Fék összehangoló számítógép hálózat.

26 26. Hol helyezkedik el a HMI felügyeleti rendszer?
b, c,

27 Mekkora feszültségről működik a belső világítás?
24Vdc-s egyenáramú tápfeszültségről. b, 600Vdc-s egyenáramú tápfeszültségről. c, 400Vdc-s egyenáramú tápfeszültségről.

28 28. Melyik alkatrész a tengelyhajtómű?
b, c,

29 29. A statikus áramszedő nyomóereje maximum…….
maximum 60N. b, maximum 70N. c, maximum 80N.

30 30. Hogyan oldják meg az energia optimalizálást?
A megállóban várakozó villamos 45 s után lehúzza az áramszedőt. b, A megállóban várakozó villamos 45 s után lekapcsolja a klíma rendszert. c, Hő veszteségek csökkentésére a villamos megállásai során, a nyitott ajtók időtartamának csökkentése, egy automata ajtózáró rendszeren keresztül, mely egy adott idő után, ha nincs le és felszálló utas bezárja az ajtókat.

31 Helytelen válasz

32 Vége a gyakorlásnak


Letölteni ppt "1. Hány darab vészfék kar van elhelyezve a járműben?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések