Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Caracalla udvarában Kalandjáték 1.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Caracalla udvarában Kalandjáték 1."— Előadás másolata:

1 Caracalla udvarában Kalandjáték 1.
„Fürdő és kultúra” Caracalla udvarában Kalandjáték 1.

2 Idő Tours Kedves Utasaink!
Üdvözöljük Önöket társaságunk legkorszerűbb időgép-kikötőjében! A D2012-es gép azonnal indul.

3 Kérem, kezdjék meg a beszállást az időgépbe!

4 Kedves Utasaink. Üdvözöljük Önöket időgépünk fedélzetén
Kedves Utasaink! Üdvözöljük Önöket időgépünk fedélzetén! Kérem foglalják el helyüket, és csatolják be a biztonsági öveket! Hamarosan megkezdjük az időutazást!

5 Időgép információs központ:
Kérem, állítsa be a kívánt évszámot! 196

6

7 Kapcsoljátok be a biztonsági öveket! Időutazás következik…
Visszaszámlálás indul! Időugráááááááás!

8

9 Időgép Irányítóközpont
Időugrás megtörtént. Kor: ókor Aktuális évszám: Kr. u Helymeghatározás: Európa Appennini-félsziget Róma városa Kérjük kedves Utasainkat, biztonságuk érdekében itt-tartózkodásuk alatt ne fedjék fel valódi kilétüket! A városban korhű álruha viselése kötelező!

10 Időgép információs központ: Fedő sztori: A városban pezsgő tudományos élet folyik. Önök most egy tudományos társaság tagjai. Adjanak latin hangzású, áltudományos nevet a csapatnak (pl. Haynali Circus, Rokus Ravasus)! Találjanak ki maguknak álnevet, és a városban csak ezen a néven szólítsák egymást (Pl.:Nemhullicatantus, Cactusbonus, Trolibus)! Ha bajba kerülnének, bármikor visszatérhetnek az időgépbe, az irányító központ segít a megoldásban.

11 Időgép információs központ:
Készítsenek menetlevelet, ami tartalmazza: a csapat és a csapattagok nevét, álnevét egy táblázatban az állomások számát (13), illetve az állomáson kapott pontszámok helyét Beszéljék meg, hogy a következő képen olvasható lehetőségek közül kinek milyen tisztsége lesz a csapatban! A tisztségeket rögzítsék a menetlevélen a nevek mellett! Az egyes állomások feladatait az iskola honlapjáról letölthető diák tartalmazzák!

12 Minden állomáson válasszanak más tisztséget maguknak!
Tisztségek: Csapatkapitány: felelős a feladatok igazságos és célszerű kiosztásáért. Időfelelős: határozza meg, hogy mi mennyi időbe telik, készítsen időbeosztást, figyelmeztesse társait a határidő betartására. Írnok: jegyzetet készít a munka menetéről, a feladatok felelőseiről és az aktuális munkák elkészültének idejéről. Szószóló: az írnok által készített jegyzetek alapján számol be a csapat eredményeiről. Ötletgazda: ötleteket ad a feladatok lehetséges megoldási módjaihoz, összegyűjti társai ötleteit (a csapattagok közösen döntenek arról, melyik ötletet valósítják meg). Figyelem! Minden állomáson válasszanak más tisztséget maguknak!

13 Időgép információs központ:
Kedves Utasaink! Minden állomás teljesítésének igazolására készítsenek vázlatot az aktuális küldetésről. A díszítés és a korhű kivitelezés plusz pontot ér a menetlevélen! Jó szórakozást! Határidő:

14 Ellenőrzés Hibakeresés Javítás
A kész munka értékelése A csoport együttműködésének értékelése Csoporton belüli saját munkám értékelése A csoporttársak munkájának értékelése A jobb eredmény eléréséhez szükséges változtatások


Letölteni ppt "Caracalla udvarában Kalandjáték 1."

Hasonló előadás


Google Hirdetések