Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Képzési modul Hálózatépítés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Képzési modul Hálózatépítés"— Előadás másolata:

1 ACT SME: A kis- és középvállalkozások határon átnyúló üzleti kapcsolatainak elősegítése
Képzési modul Hálózatépítés AZ ACT-SME projectet az Európai Bizottság, Erasmus Plus Programja támogatásával finanszírozzák. Ez a publikáció és tartalma csak a szerzők véleményét tükrözi, és a Bizottság nem felelős az itt tartalmazott információk semmilyen felhasználásáért.

2 Hálózatépítés Hálózat Célpiac kiválasztása
Részvétel vásárokon/kiállításokon Vásárlók/beszállítók keresése Logisztika

3 Hálózatépítés Célpiac kiválasztása
A társaságok fenntarthatóságának legfontosabb elemei az értékesítés és az értékesítési politika. Az értékesítés előtti termelés azt jelenti, hogy a raktározott nyersanyagot átalakítják végtermékké. Az értékesítés adja a kereskedelem gerincét. A gyárak, nyersanyagok, termékek, a logisztika és hasonló termékek / szolgáltatások nem hoznak profitot vásárlók nélkül.

4 Hálózatépítés Az értékesítés nagyon fontos a hazai és a nemzetközi piacon. A nemzetközi piacon megvalósított értékesítés fontosabb, mivel valutában történik. A hatékony értékesítéshez ki kell építeni egy aktív értékesítési hálózatot. A hatékony értékesítési hálózat kialakításához meg kell határozni a megfelelő célpiacokat. A piacok megfelelő kiválasztása gyors és fenntartható értékesítést tesz lehetővé.

5 Hálózatépítés Részvétel vásárokon/kiállításokon
A társaságnak ki kell alakítania egy értékesítési hálózatot, hogy a termékei a nemzetközi platformon mozogjanak. A nemzetközi vásárok a külkereskedelem kötelező elemei. A vásárok a tényleges és legfrissebb kereslet és kínált találkozópontjai. A nemzetközi vásárokon való részvétel a külkereskedelem kötelező elem, még akkor is, ha kényelmetlen, költséges és sok időt vesz igénybe. A vásárokon való részvétel költségeit a kormányzati támogató politika csökkenti. Törökországban a Gazdasági Minisztérium 50%-70%-kal támogatja a vásárokon való részvételt.

6 Hálózatépítés A vásárokon való részvétel fontos a társaság hírneve szempontjából is. A vásárokon jó képet lehet kialakítani a társaságról. A kis-és középvállalkozások és a nagyobb társaságok azért vesznek részt a vásárokon, hogy növeljék a társaság jó hírnevét, még akkor is, ha már kialakították az értékesítési hálózatukat. Általában a vásárok azok a helyek, ahol a társaságok bemutatják az új technológiával, K+F segítségével és innovációs technikákkal készült új termékeiket. Az ilyen termékeket azért mutatják be a vásárokon, hogy elkerüljék, hogy más társaságok leutánozzák a terméket. Ezek a tevékenységek növelik a társaság versenyképességét.

7 Hálózatépítés Vásárlók/beszállítók keresése
A fejlődő kommunikációs technikák lerövidítik a távolságokat, és a lehető leggyorsabb kommunikációt biztosítják a lehető legrövidebb idő alatt. A hálózat a következő célokra alakítható ki; Vásárlók keresése Franchise biztosítása vagy megszerzése Forgalmazás biztosítása vagy megszerzése Ezekhez használhatók a közösségi hálózatok, cégjegyzékek, és hajórakjegyet kiállító honlapot. Majdnem 30 ország online állítja ki a hajórakjegyet. A hajórakjegy értékes dokumentum, azért állítják ki, hogy biztosítsák a verseny tisztaságát a világon mindenhol.

8 Hálózatépítés A társaságok követik az internetes oldalakat, ami a hajórakjegy kiadásának legfejlettebb és legelterjedtebb módja, hogy elérjék a végfelhasználókat. A célpiacok meghatározása és a vásárlók megfelelő kiválasztása szükséges a végfelhasználók eléréséhez. A vásárlókat a következőképpen osztályozzuk: „vásárló”, „fiók”, és „forgalmazó”.

9 Hálózatépítés

10 Hálózatépítés Amint a diagramon látható, vannak olyan csatornák, a „vásárlók”, akik csak egyszer vásárolnak, és vannak az „outletek”, amelyek egy meghatározott területre és időszakra vásárolnak, és vannak a „forgalmazók”, akik jogosultak franchise megadására és a megállapodásban meghatározott területeken történő értékesítésre. A „vásárlók” olyan fogyasztók, akik egyszer vásárolnak, az outletek kereskedelmi forgalomban értékesítik a társaság termékeit, és a forgalmazók képviselik a társaságot, franchise jogot adnak, és értékesítik a termékeket a gyártó és a forgalmazó közötti megállapodásban meghatározott területen. A közösségi médiának fontos szerepe van a társaság hirdetésében, így ez a leghatásosabb eszköz a hirdetésre, a vásárlók kereséséhez, és a vásárlókkal történő kommunikációhoz.

11 Hálózatépítés Beszállítók / vásárlók keresésének eszközei
Hajórakjegyet kiállító honlapok Tradeinfo365.com, uktradeinfo.com, panjiva.com, infodriveindia.com Cégjegyzékek Kompass.com, gulfind.com, fita.org B2B honlapok Alibaba.com, tradekey.com, turkishexporter.com, europages.com C2C honlapok (B2B vagy C2C, a társaság értékesítési politikája szerint használandó) Ebay.com, amazon.com Kereskedelmi attasé Kereskedelmi kamara Barter kereskedelmi rendszerek Közösségi média Vásárok

12 Hálózatépítés Online eszközök
Manapság az internet széles körű használatával az élet napról-napra könnyebbé válik. Az interneten megtalálható információk megkönnyítik a nemzetközi kereskedelmet. A B2B-hez hasonló virtuális platformok és cégjegyzékek segítenek megtalálni és kommunikálni a beszállítókkal és a vásárlókkal. A kereskedelmi információk utolsó pontja a hajórakjegyet kiállító honlapok használata. Hajórakjegy: a szállító társaság által kiállított dokumentum. Amint a dokumentáció elkészült, és a konténert felrakták a hajóra, kiállítják a hajórakjegyet. A hajórakjegy értékes dokumentum, és a termékek licencelése és átadása harmadik felek számára tilos. Ezért a hajórakjegy alapvetően fontos a külkereskedelmi szektorban.

13 Hálózatépítés A B2B honlapok használatával a vásárlók közvetlenül érhetők el, és a vásárlók is közvetlenül elérhetik a társaságot. A B2B honlapok hatásterülete szerint a vásárlók elérhetik a társaságokat a világon mindenhol. A B2B honlapokat hirdetési eszközként használják. B2B honlap tagjaként közzé lehet tenni a termékeket és a társaság profilját. A nemzetközi piacokon a hirdetési tevékenységeket az adott kultúra, társadalmi-gazdasági helyzet és a demográfiai struktúra szerint kell végezni.

14 Hálózatépítés Minden országban van cégjegyzék. Az egyik ilyen a kompass.com, ami a legnagyobb cégjegyzék a világon. A kompass.com oldalt a világon mindenhol gyakran használják, mivel szinte minden országban vannak ügynökségei. Vannak olyan honlapok, amelyek csak a saját országukban, a hazai társaságokkal működnek. Például, rá lehet keresni a társaság nevére, vagy egy termékre a közel-keleti országokban oldalon, ha a célpiac egy közel-keleti ország. Az értékesítési hálózat kiépítésének első lépése az íróasztal mellől folytatott kutatás. Így meg lehet határozni az országokat, és ki lehet választani a vásárlókat a célországokban.

15 Hálózatépítés A hajórakjegy kiállítási helyének forrásai, B2B honlapok, cégjegyzékek gyakran használt eszközök. Ha ezek a források nem érhetők el egy országban, kapcsolatba kell lépni az ország vagy az adott város kereskedelmi kamarájával, és kérni kell az adott társaság céginformációit. A Gazdasági Minisztérium honlapján van egy platform, ahol kapcsolatba lehet lépni más országok kereskedelmi attaséival. A potenciális vásárlók is kapcsolatba léphetnek a kereskedelmi attasékkal.

16 Hálózatépítés Logisztika
A nemzetközi értékesítési hálózat kiépítésének másik fontos tényezője a logisztika. A logisztikával, ami az egyik legfontosabb kritérium, hatékonyan kiválaszthatók a megfelelő célpiacok. A célország földrajzi elhelyezkedése közvetlen hatással van a termékek szállítására, az egységárra, a szállítási időkre és a kereskedelmi potenciálra. A magas szállítási költség miatt magasabb az egységár, emiatt az importőrök csökkenthetik az import mennyiségét, vagy teljesen leállíthatják a termék importálását. AZ alternatív logisztikai tényezők is fontosak a földrajzi távolságok mellett. A fuvarozó társaságok száma a célországban, az alternatív szállítási módok és utak alacsony költségű, kényelmes és gyors szállítást biztosíthatnak.

17 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Képzési modul Hálózatépítés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések