Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Előadó: dr. Stankovics Éva

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Előadó: dr. Stankovics Éva"— Előadás másolata:

1 Előadó: dr. Stankovics Éva
Kinek a vállán nyugszik a kommunikáció felelőssége? Hova juthatunk a közérthető kommunikációval? Előadó: dr. Stankovics Éva

2 „ A kis műtét és a nagy műtét közötti különbség sem az, hogy másik szakma kell hozzá, mindkettőben végig kell csinálni ugyanazokat a fogásokat, csak a nagy műtétben nagyobb a veszély, és nagyobb a tét. Ennyi a különbség a mosószer és a politika között is. Nem arról van szó, hogy a politika is olyan egyszerű ügy lenne, mint a mosószer, hanem arról, hogy a két dolog eladása technikailag semmiben sem különbözik.” (Wermer András)

3 „Kell, hogy legyen újra magyar álom: egy gazdag és erős Magyarország, amelyet magukban bízó emberek építenek!” (Orbán Viktor, augusztus 20.)

4 „Az a véleményem, hogy ami egyszer bement a fejekbe, azt onnan Isten ki nem veri. Az erre irányuló erőfeszítés teljesen felesleges erőlködés…Az egyetlen lehetőség más összefüggésrendszerbe helyezni, más dobozba tenni át azt a dolgot, ami bement fejekbe. „ (Wermer András)

5 Jelenlegi helyzet Annyit mondtuk, hogy: a jelenlegi rossz.
elfolyik a pénz az egészségügyben. nem kell beletenni több pénzt. van tartalék benne. Végül mindenki elhitte. Az emberek is. A döntéshozók is.

6 Jelenlegi helyzet Az átlagpolgár nem érti az egészségügyi rendszer működését. Sok esetben a döntéshozók sem. Nem fáradtunk vele, hogy elmagyarázzuk. Mert folyamatosan arról beszéltünk csak, hogy nem jó, ami most van és át kell alakítani. Mi volt az indok: sok a kórház, pazarol az ellátórendszer, csak nő az adósság. Közben: az állampolgár elégedetlen volt az ellátással. Nem lehetett semmilyen átalakítást átvinni. Az ágazat megítélése nagyon rossz lett.

7 Rejtelmek szigete vagy INFERNO?

8 NÉHA AZ AZ ÉRZÉSE AZ EMBERNEK MINTHA CSAK MAGUNKNAK „PUBLIKÁLNÁNK”!
Más irány kell! El kell magyarázni mit csinálunk. Nem orvosi nyelven vagy latinul Közérthetően, magyarul. Nem szabad misztifikálni. Mert ha nem értik az emberek miről van szó, akkor azt elutasítják, tartanak tőle. A betegségek miatt, amúgy sem egy pozitív kicsengésű fogalom az egészségügy. NÉHA AZ AZ ÉRZÉSE AZ EMBERNEK MINTHA CSAK MAGUNKNAK „PUBLIKÁLNÁNK”!

9 Mi áll rendelkezésre ehhez?
Elhivatott vezetők (ágazati és ellátórendszerbeli is). Elhivatott ágazati munkatársak (bármennyire „megfáradtak” is). Sok pozitív eredmény. (Szakmai, gazdasági, infrastrukturális). Még több kecsegtető terv. NEM VÉGEZZÜK ROSSZUL A MUNKÁNKAT!

10 Mi hiányzik? Az előbbi dián szereplő tények széleskörű kommunikálása! Tehát nem a „Mit”- tel van a gond, a „Hogyan”-nal!

11 Kinek és mit kommunikáljunk?
A döntéshozóknak! Itt a gazdasági és szakmai érvek mellett a politikait is figyelembe kell vennünk! Egyszerűen, érthetően. Az állampolgároknak! Minden érdekli az embereket, ami a biztonságérzetüket növeli! Az ellátórendszernek! (Magunknak is!) Ha megosztom a rendszer működtetőivel az elképzeléseimet, partnerek leszünk!

12 Intenzív vagy defenzív kommunikáció?
Az én válaszom: intenzív érthető összehangolt LÉGY PROAKTÍV! A KOMMUNIKÁCIÓ EGY ÖNGERJESZTŐ FOLYAMAT!

13 Döntéshozóknak/Magunknak
Milyen eszközök állnak rendelkezésre? Kihasználjuk-e a sokszínű kommunikációs felületeket? Döntéshozóknak/Magunknak Számos formális és informális fórum áll rendelkezésre! De! Ami mindenkit befolyásol az a: K Ö Z V É L E M É N Y! MINDENKI ISMERI A KÖVETKEZMÉNYÉT

14 Hogy érjük el legkönnyebben a lakosságot? Az Internet világát éljük!
Milyen eszközök állnak rendelkezésre? Kihasználjuk-e a sokszínű kommunikációs felületeket? Hogy érjük el legkönnyebben a lakosságot? Az Internet világát éljük! A közösségi média megváltoztatta a lehetőségeket. Felülírja a klasszikus újságírást és médiát! Nem számít a kor, egyre többen innen tájékozódnak! MÚLT JELEN/JÖVŐ

15 Rossz példa A HALLGATÁS ÉS A KIZÁRÓLAGOS VÁLSÁG(REAKTÍV) KOMMUNIKÁCIÓ!!! MERT A ROSSZ HÍR IS HÍR! DE SZERENCSÉSEBB HA MI „TÁLALJUK” VAGY GYORSAN LEREAGÁLJUK!

16 Jó példák Konszolidációs pályázat összehangolt sajtókampánya.
Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna emlékévi vagy a Magyar Ápolók Napi rendezvényei. Több kórház facebook oldala, honlapja.

17 Mit szeretnének tudni rólunk?
SZINTE MINDENT DE AZ EMBEREK NEM RÁNK VEZETŐKRE, HANEM A MŰKÖDŐ, ÉLŐ EGÉSZSÉGÜGYRE KÍVÁNCSIAK, AMELY MELLÉ MI „CSAK” ODAÁLLHATUNK! DE LEGINKÁBB MEG ÉS BE KELL MUTATNUNK! MERT AZ EMBEREK SZERETNEK BÜSZKÉK LENNI A LAKHELYÜKRE, TELEPÜLÉSÜKRE, AMELYNEK RÉSZE AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYÜK, AZ ORVOSUK, AZ ÁPOLÓJUK IS!

18 A mindenki büszke a munkahelyére, követnek bennünket, csak el kell indulnunk!

19 KONKLUZIÓ MEG KELL ISMERTETNI MAGUNKAT, A MŰKÖDÉSÜNKET AZ EMBEREKKEL.
LEHETŐSÉGET KELL ADNI, HOGY NE CSAK A BETEGÁGY MELLETT TALÁLKOZZANAK AZ EGÉSZSÉGÜGGYEL. BÍZZANAK BENNÜNK, SZERESSÉK, TISZTELJÉK, AMIT CSINÁLUNK! MEGGYŐZŐDÉSEM, HOGY A KEVÉSBÉ SIKERES DOLGAINKAT, A VÁLTOZÁSOKAT IS JOBBAN ELFOGADJÁK. A DÖNTÉSHOZÓK ÉS A VÉGREHAJTÓK HELYZETE IS KÖNNYEBB LESZ.

20 HATVANI KÓRHÁZ FELÜLETEI

21 HATVANI KÓRHÁZ FELÜLETEI

22 HATVANI KÓRHÁZ FELÜLETEI

23 MÉDIAPARTNEREINK

24 BIG LIKE!  NÉPSZERŰSÍTENI KELL!


Letölteni ppt "Előadó: dr. Stankovics Éva"

Hasonló előadás


Google Hirdetések