Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy nagy NEM a stresszre

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy nagy NEM a stresszre"— Előadás másolata:

1 Egy nagy NEM a stresszre
Farkas Erika

2 Mire gondolunk elsőként, amikor a stressz szót halljuk?
A feszültségre, a félelemre, a fejfájásra, az aggodalomra, a haragra, a fékezhetetlen dühkitörésre? Valószínű majdnem minden válaszban a negatív érzések dominálnak. De a stressz nem feltétlen negatív! Persze nem is csak pozitív! Mi tehát a stressz?

3 A stressz olyan, mint az elektromosság. Önmagában semleges
A stressz olyan, mint az elektromosság. Önmagában semleges. A stressz nem az, ami velünk történik, hanem az, ahogyan válaszolunk a minket ért ingerre. A stressz nagysága és kezelése határozza meg, hogy pusztító erő lesz-e az életünkben.

4 Mindannyian keressük a stresszt.
Mert mindannyian keressük az izgalmakat a kihívásokat. Az izgalom pedig a stressz egyik formája. Amikor megnézünk egy horrorfilmet, amikor elhatározzuk, hogy férjhez megyünk, megnősülünk- igen akkor is a stresszt keressük. a gyermeknek életet adó anya, a célvonalat átlépő atléta…mind-mind stressz nyomása alatt vannak. Bizonyos mértékű stressz nélkül képtelenek lennénk életben maradni. A stressz okozóját – magát az eseményt vagy problémát stresszornak nevezzük. A stressz mennyisége viszont attól függ, hogy hogyan reagálunk rájuk.

5 Stressz-népbetegség Ma, a stressz világszerte népbetegség, amelynek súlyos következményei vannak az élet és jóllét minőségére. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy világszerte kb. 450 millió ember érintett a stressz problémájával.

6 Az egyes statisztikák szerint 300, míg a másik szerint mintegy 450 millió ember világszerte DEPRESSZIÓS. Egyesült Államok felnőtt lakosságának 5-10% súlyos, míg 3-5%-a a betegség enyhébb tüneteit produkálja Litvánia regisztrált depresszió Ukrajna Ausztria Németország Horvátország Magyarország - 530 000

7 Mondj NEM-et a stresszre!
I. Légy NYITOTT! A stresszel szembeni harcban elsőként az odafigyelés képességét kell fejlesztenünk! Ez magába foglalja a másokra és a környezetre való odafigyelést, valamint a képességet a stressz számos okának meghallására, felismerésére és megértésére.. A test folyamatosan vészjelzéseket ad, de gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezeket.

8 Melyek ezek a jelek? A figyelmeztető jelek lehetnek mellkasi fájdalmak vagy délutáni faradság ugyanúgy, mint merevség a vállakban és a nyakban vagy égő érzés a gyomorban, esetleg az összpontosító képesség elvesztése. Fáradtabbak, lehangoltabbak, frusztráltabbak, a megfosztottság érzésétől szenvedők vagy nyugtalanabbak lehetünk, mint általában. Mindezek a vészjelzések testünk kísérletei arra, hogy kommunikáljon velünk.

9 II. Légy EGYENSÚLYban a környezettel
A stressz lényegében az önmagunkkal és a környezetünkkel való egyensúly elvesztése. Történelem során az orvosok és filozófusok nemegyszer hangsúlyozták az egyensúly fenntartásának szerepét az optimális egészség elérésében. Hippokratész, az orvostudomány atyja írta: „Minden túlzásba vitt dolog szemben áll a természettel.”

10 III. Vedd számba szokásaid!
Kapcsolataid elég felüdítőek vagy fárasztóak? Elég időt szakítunk a fontos kapcsolatokra? Van e belső békességem? Van-e az életemnek értelmes célja és iránya? Legyen célunk kiegyensúlyozott személlyé válni.

11 Dr. Meyer Friedmann a következőket javasolja:
1. Ne játszd tovább a „számok játékát”! - A minőség soha nem arányos a mennyiséggel. 2. Tervezd úgy a napodat, hogy kevesebb programod legyen! - Rangsorold a dolgokat! 3. Tanulj meg jobban függeni másoktól! - Ne törekedj a felsőbbrendűségre! Valld be, hogy követhetsz el és el is fogsz követni hibákat! Forrás: Dr. Meyer Friedman és Dr. Ray Rosenman / Az A-típusú személyiség és az Ön szíve

12 „ Ha Isten lennék, talán rá tudnám kényszeríteni ezeket az embereket arra, hogy ne zsúfoljanak be egyre több eseményt egyre kisebb időkeretbe… Talán meg tudnám értetni velük, hogy sokkal fontosabb a dolgokat értékessé tenni, mint megszerezni azt, amit értékesnek tartanak. Talán helyettesíteni tudnám szeretettel oly könnyen fellángoló gyűlöletüket. Talán rá tudnám beszélni őket, hogy elhiggyék, hogy fontos a lelki egyensúly…” Forrás: Dr. Meyer Friedman és Dr. Ray Rosenman / Az A-típusú személyiség és az Ön szíve

13 Természetes megoldás a stressz kezelésre
A mai fogyasztók egyre többen keresnek természetes és hatékony mellékhatás nélküli termékeket, amelytől nem válnak függővé. Melissan kapszula /Cyracos Miért citromfű? Az egyre növekvő igények miatt, sok kísérlet az bizonyítja, hogy a fitoterápia aréna megpróbálta azonosítani a növényeket, amelyek kínálják a legjobb nyugtató és antistressz tulajdonságokat. Számos összehasonlítási kísérlet kimutatta, hogy jelentős relaxációs tulajdonságai vannak a citromfűnek és kimutatták a kiváló hatékonyságát alacsonyabb adagokban is, amikor összevetették a valeriána és golgotavirág- kivonataival, melyek nyugtató gyógyszerészeti alkalmazásokban található.

14 Mitől több? Szinergikus totum*
*Totum jelentése: Valaminek az egészét egy résznek venni. Sok kísérlet próbálta azonosítani az aktív vegyületet a citromfűben, amely a nyugtatás aktivitásáért felelős. Viszont, kutatók észrevették, hogy amikor izolálták és elkülönítették a frakciókat akkor ezeknek az volt a tendenciájuk, hogy elveszítették az aktivitásukat. Ezek a felfedezések, komoly áttörést jelentenek ezen a területen, mivel kiemelik, hogy fontos védeni a totum-ot a növényben és a fő szinergikus aktivitást.

15 Tudományos publikációk vizsgálták a citromfű aktív vegyületeit és nem tudtak speciális vagy egy család molekuláit azonosítani, amelynek van antistressz aktivitása. Az összes kutatások eredménye erre a konklúzióra jutottak: a stressz elleni hatás a citromfűben összefüggésben van a növény totum-ével és nem az izolált frakciókra vagy molekulákra. Cyracos azzal a céllal lett kifejlesztve, hogy fenntartsa a szinergikus totumot.

16 Naturex alaposan vizsgálja a saját kultúrájából szelektált botanikai választékait a citromfűnek (Melissa officinalis L.), hogy garantálja a legjobb minőségű Cyracos terméket. A hagyományos feldolgozást speciálisan fejlesztették ki, hogy megőrizzék a totumot, ami a citromfűben található.

17 Cyracos összetevői: Összes hydroxycinnamik savak 14 és 25% között
Rozmaringsavak 7 és 15% között Tudományos bizonyíték: A feldolgozás során a szinergikus totum megmaradása céljából, három féle, paraméter szerint vizsgálták az embereken jelentkező stressz hatásait: Stressz manifesztáció Stresszel kapcsolatos tünetek Alvás zavarokon

18 Véletlenszerű dupla vak próba, placebo kontrolált klinikai vizsgálat.
Cyracos napi 600mg-os adag, 2 hét folyamatos használata után: 32%-al csökkenti a stressz manifesztációkat feszültség, túlzott ingerlékenység, mozgás zavarokat 72%-al csökkenti a stresszel kapcsolatos tüneteket labilis érzelmi élet, bűntudati érzéseket, belsőfeszültség, alkalmazkodási problémákat, kifejezési nehézségek, aszténia, izom összehúzódások, szomatikus rendellenességeket

19 60%-al csökkenti az elalvási nehézségeket.
Ezek az eredmények bizonyítják, hogy a Cyracos kompozíció megóvja a szinergikus totum-ot a citromfű leveleiben. Nincsenek mellékhatásai, különös a mindennapi álmosságra, nem voltak érdemi bejelentések.

20 A növekvő stressz fenomén hatására, Cyracos természetes úton segít a fogyasztókon, hogy tudják leküzdeni a stressz állapotukat. Klinikai vizsgálatok alapján, 2 hét használat után Cyracos csökkentheti a stressz manifesztációk és azzal kapcsolatos tüneteket. A hagyományos feldolgozása és kontrolált kultur szelektálása a botanikai választékból eredő, szinergikus totum aktív vegyülete a citromfű leveleinek kivonata biztosítja a Cyracos hatékonyságát.

21 „Tudom, hogy semmit sem tudok!”
Szókratész mondása: Ebben a mondatban nem csak egy mély filozófiai felismerés rejlik, hanem kellő humor is: képes kívülről szemlélni önmagát és mosolyogni saját magán. Ápoljuk a derűt az életünkben! Vigyázzunk rá és gondozzuk, úgy , mint a kedvenc virágunkat! Forrás: Nyitott szemmel, IV. évfolyam 21. és 22. szám

22 Következő előadó: Haholt Zsuzsanna - Természetgyógyász


Letölteni ppt "Egy nagy NEM a stresszre"

Hasonló előadás


Google Hirdetések