Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közvélemény-kutatási eredmények

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közvélemény-kutatási eredmények"— Előadás másolata:

1 Közvélemény-kutatási eredmények
Kutatási jelentés Közvélemény-kutatási eredmények Óbuda-Békásmegyer Helyi véleményklíma a Római-parton épülő árvízvédelmi gátrendszerrel kapcsolatban n=1004 2017. szeptember

2 A kutatás módszertana A Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett Budapest III. kerület felnőtt lakossága körében szeptember 18–23. között, amelynek során 1004 véletlenszerűen kiválasztott Óbuda-Békásmegyer területén élő 18 éven felüli felnőttkorú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit a kerület összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

3 Vezetői összefoglaló A közvélemény-kutatás tanúsága szerint megosztott ugyan a III. kerületi állampolgárok véleménye a gát helyét illetően, de a relatív többség új nyomvonalon látná legszívesebben az árvízvédelmi gátat – a part jelenlegi természetközeli állapotát megóvva, akár jelenleg meglévő ingatlanok kisajátítása révén. 6 százalékponttal nagyobb az új terv mellett állók aránya, mint azoké, akik a Nánási út–Királyok útja nyomvonalára terveztetnék a gátat. Az eredmények fényében Óbuda-Békásmegyer felnőtt lakosságának közel fele (43 százaléka) új nyomvonal tervezését tartaná a legjobb megoldásnak, több mint harmada (37 százaléka) a Nánási út – Királyok útjától a Dunáig terjedő teljes területre tenné a védőgátat, amely által sok jelentős sportlétesítmény védelméről is le kellene mondani, és mindösszesen a megkérdeztettek 16 százaléka tenné a gátat közvetlenül a Duna partra, amivel együtt járna a part jelenlegi állapotának végleges megváltoztatása.

4


Letölteni ppt "Közvélemény-kutatási eredmények"

Hasonló előadás


Google Hirdetések