Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS"— Előadás másolata:

1 CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Az élet csodája Ahogy kezdődik, és ahogy folytatódik

2 A szaporodás célja, jelentősége:
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A szaporodás célja, jelentősége: A faj fenntartása Változás, fejlődés lehetősége – evolúció 4 milliárd éves fejlődés, leírhatatlan mennyiségű szaporodási esemény eredményeként beszélhetünk erről

3 Mikor kezdődik az élet? Eltérő elképzelések a történelemben Születés
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Mikor kezdődik az élet? Eltérő elképzelések a történelemben Születés Fogantatás Közte? Utána? Tudomány: a két ivarsejt genetikai anyagának összeolvadásakor

4 A megtermékenyítés körülményei:
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A megtermékenyítés körülményei: Lehet: természetes úton Mesterségesen (lombikbébi) A nő szervezetén kívül, „lombikban” történik, a zigótát ültetik vissza a leendő anyába.

5 A természetes út körülményei Nő: legtöbbször a ciklus közepén (24óra!)
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A természetes út körülményei Nő: legtöbbször a ciklus közepén (24óra!) Életképes petesejt Ép petevezeték Felkészült méhnyálkahártya

6 Férfi: a működés folyamatos (elvileg 90 évesen is…)
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Férfi: a működés folyamatos (elvileg 90 évesen is…) egészséges férfi: 2-6 cm³ sperma 20-60 millió spermium/cm3 Tehát: millió db! -> ezeknek csak egy része életképes Miért kell ennyi? Csak 200 ér célba !

7 Hol, Hogyan? Méhkürt felső része Egyetlen petesejt És innentől ÉL!!!
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Hol, Hogyan? Méhkürt felső része Egyetlen petesejt És innentől ÉL!!!

8 A megtermékenyítéstől a beágyazódásig: 5-7 nap!
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A megtermékenyítéstől a beágyazódásig: 5-7 nap!

9 TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

10 Az első hetek Csíralemezek megjelenése Velőcső kialakulása
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Az első hetek Csíralemezek megjelenése Velőcső kialakulása 4 hét: ver a szív!

11 TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

12 És a továbbiak…. de a születés már egy másik történet.
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában És a továbbiak…. de a születés már egy másik történet.

13 Felhasznált források:
TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Felhasznált források: Videók: tune.pk/video/348738/the-process-of-fertilization-and-the-formation-of-human-flv-youtube-mpeg1video; Képek: Louisiana Right to life federation Science clarified (images) Shuttersstock.com rileybrad.wordpress.com Scienceblog.com Wonderwhiskids.com Takdays Archiv educational blog Wikipédia ICR (embrio) Wikidoc.org Pixberk.com spanish peopledaily.com.ch conceiveeasy.com natural-fertility-info.com sharonap-cellrepro Kriszti.timba.biz kivultagasabb.blog.hu Dr Csaba Zsolt- slidaplayer.hu

14 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS"

Hasonló előadás


Google Hirdetések