Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A káposztafélék és a burgonya

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A káposztafélék és a burgonya"— Előadás másolata:

1 A káposztafélék és a burgonya
Készítette: Tremmel Máté 4/c

2 Tudni kell! A káposztafélék vitaminokban és rostokban gazdag növények!
A káposztafélék családjába tartozik: fejes káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, karfiol és a brokkoli. A fejes káposzta télen a legbiztosabb C-vitamin –forrásunk.

3 A brokkoli könnyen emészthető káposztaféle.
Zöld rózsáját fogyasztjuk.

4 A kelbimbó bimbói a levél tövében fejlődnek.
Olyanok mint a pici káposzták. Ezeket fogyasztjuk.

5

6 A fejes káposzta és a kelkáposzta feje tulajdonképpen egy óriási rügy.
Szorosan összeboruló levelekből áll. Ezt fogyasztjuk.

7 A karfiolnak fehér virágrózsáját fogyasztjuk.

8 Tudnivalók a burgonyáról:
A burgonya őshazája Dél-Amerika. Lágy szárú növény! Zöld bogyó termése mérgező! A burgonya gumója keményítőt és C-vitamint tartalmaz.

9 A burgonya nevei: A burgonya nevei vidékenként változnak!
Pl.:kolompér, pityóka

10 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!!!


Letölteni ppt "A káposztafélék és a burgonya"

Hasonló előadás


Google Hirdetések