Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
A káposztafélék és a burgonya
Készítette: Tremmel Máté 4/c
2
Tudni kell! A káposztafélék vitaminokban és rostokban gazdag növények!
A káposztafélék családjába tartozik: fejes káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, karfiol és a brokkoli. A fejes káposzta télen a legbiztosabb C-vitamin –forrásunk.
3
A brokkoli könnyen emészthető káposztaféle.
Zöld rózsáját fogyasztjuk.
4
A kelbimbó bimbói a levél tövében fejlődnek.
Olyanok mint a pici káposzták. Ezeket fogyasztjuk.
6
A fejes káposzta és a kelkáposzta feje tulajdonképpen egy óriási rügy.
Szorosan összeboruló levelekből áll. Ezt fogyasztjuk.
7
A karfiolnak fehér virágrózsáját fogyasztjuk.
8
Tudnivalók a burgonyáról:
A burgonya őshazája Dél-Amerika. Lágy szárú növény! Zöld bogyó termése mérgező! A burgonya gumója keményítőt és C-vitamint tartalmaz.
9
A burgonya nevei: A burgonya nevei vidékenként változnak!
Pl.:kolompér, pityóka
10
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!!!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.