Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan takarítson meg pénzt a konyhában?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan takarítson meg pénzt a konyhában?"— Előadás másolata:

1 Hogyan takarítson meg pénzt a konyhában?
Gál Sándor (ASSUR Kft.)

2 NE ÍGY !!! Hát, természetesen ne így!! Gál Sándor (ASSUR Kft.)

3 Tudom, hogy sokunknak ez a 3
Tudom, hogy sokunknak ez a 3. a legfontosabb, de ne feledjük: a Föld az egyetlen hely, ahol lehet csokit kapni.

4 Találós kérdés: mely készülékek mennek éjjel – nappal egy konyhában
Találós kérdés: mely készülékek mennek éjjel – nappal egy konyhában? Melyik készülékhez kell éjszakára is elektromos áramot biztosítani – még a legegyszerűbb konyhán is? Segítek. EZ ugyanaz a készülék, amelyiknek a legnagyobb az ökológiai lábnyoma talán még mai is. Ez a készülék a hűtő.

5 A LIEBHERR professzionális hűtőszekrények gyártója a svájci LIEBHERR például a következőket:
A hűtőszekrényeiben már minden esetben az R600 a hűtőközeget használja. Ennek – a környezetkímélésen túlmenően – energiatakarékossági vonzata is van.

6 A hűtőszekrénynek legnagyobb energiafalója ugyanis a kompresszor, ami a hűtőközeget cirkuláltatja hűtőszekrényben. Ez a régebbi hűtőgázok esetében túlnyomást jelentett – az R600 a gáz esetében azonban vákuumot. ÉS ehhez sokkal kisebb energiaigényű kompresszorra van szükség. Mindez – kiegészítve a nagyon precíz elektronikus vezérléssel, a csúcsminőségű szigetelőanyagokkal – az energiahatékonyság növelését szolgálják. Ennek köszönhető, hogy LIEBHERR a pl. a felsőaggregátos hűtőszekrényei esetében mintegy 75 % -kal - a mélyhűtőszekrények esetében közel 50%-kal csökkenteni tudta az energiafelhasználást.

7 A LIEBHERR professzionális hűtőkben használt R600 a hűtőközeg használata kisebb energiaigényű kompresszorok felhasználását teszi lehetővé, ezzel is jelentősen csökkentve az energiaköltségeket.

8 Ugyanezt a cél szolgálja a 83 mm-es falvastagság is, amely egészen egyedülálló a hűtőkészülékek népes családjában.

9 A LIEBHERR felső aggregátos hűtőknek 83 mm vastag a fala.
Minél vastagabb egy hűtő ajtógumi szigetelése és falvastagsága, annál kisebb a villanyszámla. A LIEBHERR felső aggregátos hűtőknek 83 mm vastag a fala.

10 A legegyszerűbben úgy lehetne összehasonlítani az egyes hűtőkészülékek energiaköltségeit, ha összehasonlítjuk a az energiacímkéken megadott fogyasztását. Bár július 1-től minden honlapon rajta kellene hogy legyen az energiacímke bizonyos hűtők mellett, de sajnos nem találtam, csak az saját honlapunkon. Úgyhogy nem, nagyon tudok összehasonlító elemzéseket bemutatni. Annyit azonban tudok, hogy jelenleg Magyarországon nincsen forgalomban ’A’ osztályba sorolt készülék.

11 És a LIEBHERR hűtők témakörének a végére egy fontos tény: az eddigi statisztikáink szerint a hűtők meghibásodásának 99% - át csak szakszerviz tudja javítani. A meghibásodások 97% - a az egy éves garanciális idő lejárta után jelentkezik. De a LIEBHERR hűtőkre – Magyarországon egyedülállóan – 4 év a garancia. Azt hiszem ez magáért beszél.

12 A hűtők meghibásodásának 99% - át csak szakszerviz tudja javítani
A hűtők meghibásodásának 99% - át csak szakszerviz tudja javítani. A meghibásodások 97% - a az egy éves garanciális idő lejárta után jelentkezik. A LIEBHERR hűtőkre 4 év a garancia.

13 Aki részletesebben is érdekel, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hűtőszekrények kiválasztásakor, az a szünetben menjen oda az ASSUR pulthoz, és vigyen el egy tájékoztató füzetet,

14 Vagy pedig töltse le a honlapunkról:

15 Konyhai hőmérséklet 20 30 40 50 60 70 80 90 100 22 23 24 25 26 27 28 32 Munkazóna hőmérséklete, °C Termelékenység, % * Finnországi mérések eredménye Harminc-harmincnégy fok felett nem lehet erősebb fizikai munkát végezni.

16 Jelenleg 4 féle tűzhelyet használunk: hagyományos elektromos; kerámialapos vagy halogén; gázos és elektromos tűzhelyek.

17 Az indukciós tűzhelyek működési elve a következő: Én így szoktam magyarázni: egy generátor mágneses erőteret hoz létre. Minden mágnesezhető tárgy, ami belekerül ebbe a mágneses térbe, az elkezd felmelegedni. Nincsen tehát sugárzó hő, amely felmelegíti a serpenyőt: az „magától” kezd el felmelegedni. És nem csak az alulról, hanem oldalról is. Emiatt az indukciós tűzhely sokkal gyorsabb, mint bármelyik másik tűzhely.

18 Az indukciós tűzhely sokkal gyorsabb, mint a gázos vagy a hagyományos elektromos tűzhely.

19 Sokan a gáztűzhelyre esküsznek, mert állítólag a gáztűzhely olcsóbban üzemel
Átlagban azt mondhatjuk, hogy az indukciós tűzhely cca.: 11%-kal drágábban üzemel, mint a gáztűzhely. De pl.: egy kerámialapos halogén tűzhelyen a főzés 2,5 szer drágább, mint az indukciós tűzhelyen történő főzés. Az indukciós tűzhely viszont a leggyorsabb az összes tűzhely közül: 2,3-szer gyorsabb a gáztűzhelynél és 1,8-szor gyorsabb, mint a halogén tűzhely. a tehát van lehetőségük dönteni, akkor döntsenek az indukciós tűzhelyek mellett.

20 VarioCooking Center MULTIFICIENCY®
A FRIMA cég a méltán híres és jól ismert RATIONAL cég leányvállalata, a VarioCooking Center multifunkcionális billenőserpenyő gyártója. Hoyg mit jelent a billenőserpenyő, azt mindenki tudja. De hogy mitől multifunkcionális? Hát azért, mert nem csak billenőserpenyő, hanem tésztafőző, friteuse, serpenyő, sütőlap is egyben.

21 VarioBoost – az innovatív, szabadalmaztatott fűtési rendszer!
És ezt a Varicooking center ea VarioBoost fűtési rendszernek köszönheti amely mostanáig nem ismert erővel, gyorsasággal, precizitással és szabályozhatósággal közvetlenül és tökéletes egyenletességgel adja át az energiát. És CSAK felfelé fűt! Mi ennek az előnye? nézzük meg az eddigi billenőserpenyő fűtési módokat.

22 VarioBoost™ – háromszor gyorsabb!
Pl 60 kg hús lepirításának összehasonlítása (VarioCookingCenter-ben és hagyományos billenő serpenyőben) 60 kg hús 85 perc helyett 17 percen belül => idő megtakarítás 80% T°C tétel 1 tétel 2 tétel 3 tétel 4 12kg 12kg 12kg 12kg 20kg 20kg 20kg Billenő serpenyő VarioCooking Center Megspórolt idő 80% FELOLVASÁS Amint az látható a grafikonon, az egyik nagy különbség előfűtési idők közötti van. De nézzük ezt meg forintban is előmelegítés idő

23 VarioBoost™– háromszor gyorsabb!
60 kg hús lepirítása 17 perc 85 perc 80 % 5-ször 20 kg tészta főzése 38 perc 80 perc 52 % 2-szer 100 kg pörkölt elkészítése 100 perc 240 perc 58 % 2,4-szer 40 l főzött krém elkészítése perc 75 perc 71 % 3,4-szer 70 kg fagyasztott hasábburg perc 120 perc 46 % 1,8-szer Ennyivel gyorsabb hagyományos idő Füzetben benne, nem olvasom fel.

24 Az első, amit meg kell említeni, az az, hogy teljesen egyedi elszívóernyő zsírszűrőt használnak.
A többi elszívőernyő a szitás zsírszűrőt vagy az ütköztetéses zsírszűrőt használja. A HALTON viszont – a saját fejlesztésű és levédett – ún. örvénykamrasoros zsírszűrőt használja.

25 Filter Efficiency @ 150 l/s
Az > 5 micron-nál nagyobb zsírszemcséket ciklonelvű módszerrel választja le az örvénykamrasoros szűrőelemben KSA ciklon elvű örvénykamrasoros szűrő Fém szita szűrő Ez az örvénykamrasoros (KSA) típusú zsírszőrű sokkal hatékonyabban választja le a főzés közben keletkező zsírszemcséket, mint a szitás vagy az ütköztetélses zsírszűrő: 1, az örvénykamrasoros zsírszűrő 30-40%-kal hatékonyabb a piacon megtalálható más zsírszűrőkkel szemben. 2, Emiatt a légcsatorna-hálózat tisztítási igénye sokkal ritkább. egyre nagyobb teljesítményűek, egyre nagyobb hőt termelnek, egyre több a főzőtérbe juttatott égéstermék mennyisége. Egyre kevésbé komfortos a munkaterület, egyre nagyobb a hőség. Mi erre a légtechnika válasza? Az egyik: Növelni kell az elszívott légmennyiséget, hogy biztosítható legyen a megfelelő beáramlási sebesség a kritikus területen. De mi következik ebből? hogy a szükséges légutánpótlás (kezelt levegő) mennyisége is nagyobb. Ebből következik, hogy magasabb energia felhasználás Ütköztetéses szűrő Filter 150 l/s

26 KSA örvénykamrasoros zsírszűrő 93% …98% -os hatékonyságú az 5…10 mikron részecske méret esetén, emiatt ritkábban kell tisztítani a légcsatorna hálózatot.

27 Konyhai hőmérséklet 20 30 40 50 60 70 80 90 100 22 23 24 25 26 27 28 32 Munkazóna hőmérséklete, °C Termelékenység, % * Finnországi mérések eredménye egyre nagyobb teljesítményűek a gépek , egyre nagyobb hőt termelnek, egyre több a főzőtérbe juttatott égéstermék mennyisége. Egyre kevésbé komfortos a munkaterület, egyre nagyobb a hőség. Mi erre a légtechnika válasza? Az egyik: Növelni kell az elszívott légmennyiséget, hogy biztosítható legyen a megfelelő beáramlási sebesség a kritikus területen. De mi következik ebből? hogy a szükséges légutánpótlás (kezelt levegő) mennyisége is nagyobb. Ebből következik, hogy magasabb energia felhasználás

28 Mi volt a HALTON válasza erre a problémára? A Capture Jet technológia.
A CAPTURE Jet technológia, egy segédlégsugár fúvókasor az ernyő szélén. Nem csak egyszerű lyukak. Ez az injektáló segédlégsugár amely az injektáló hatása révén megakadályozza a homlok-él közeli szennyeződés kiáramlást.

29 Mutatja a kép a hatását

30 A HALTON Capture Jet technológiai nem az elszívandó légmennyiség növelésével, hanem a fúvókasor injektáló hatásával és KSA örvénykamrasoros zsírszűrő használatával növeli az elszívás hatékonyságát.

31 HALTON Capture Jet technológiai elszívó oldala 30-40%-kal kevesebb levegőt igényel. Emiatt kisebb a légcsatorna igénye, és kisebb ventilátor elegendő.

32 Akkor mos mosogassunk.

33 a hővisszanyerő modult.
A hővisszanyerő funkciója ugyebár az, hogy a mosogatás és öblítés során felszabaduló meleg párás levegőből visszanyerjék a meleget, ezt felhasználják a bejövő víz felmelegítéshez; illetve hogy ezzel csökkentsék a mosogatógépből kijutó pára víztartalmát és hőmérsékletét is. Az M-iQ mosogatógépekben az öblítésnél felszabaduló hőmennyiséget visszavezetik a mosózónák fölött, ahol meleg párás levegő leadja az “öblítéskor felszabaduló” hőenergia jelentős részét és utána vezetik csak a hővisszanyerőbe. Ez a rendszer olyan hatásfokkal működik, hogy a mosogatógépből kikerülő levegő hőmérséklete csak 22°C, (vagyis még klimatizál is  ) és a páratartalma is olyan alacsony, hogy nincsen szükség páralecsapató ernyő telepítésére sem.

34 tovább csökkenthető a felhasználandó energia mennyisége;
A MEIKO „M-iQ” mosogatógépeinél a mosogatási folyamat elejére helyezett hővisszanyerő rendszernek köszönhetően: tovább csökkenthető a felhasználandó energia mennyisége; nem kell páralecsapató ernyő a mosogatógép fölé;

35 CASCADE rendszer …. Ezen A mosótankokon is változtatott a MEIKO Minden egyes mosótank külön egység lett – mindegyik külön szűrő- és visszaforgató rendszerrel rendelkezik. Ezért sokkal tisztább a mosogatóvíz

36 Ebből adódóan jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek.
A MEIKO „M-iQ” mosogatógépei új vízfelhasználási rendszere közel 25-35%- kal kevesebb vizet használ fel, mint az ugyanolyan kapacitású, de a hagyományos CASCADE elven működő mosogatógépek. Ebből adódóan jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek.

37 Legvégül térjünk vissza főzőtérbe.
Ez idáig olyan típusú készülékekről beszéltem, amelyekkel energiát, vizet, stb.stb. vagyis pénzt lehet megspórolni. De ezek mind-mind drága készülékek voltak. Ráadásul olyan készülékek, amelyeket csak az első beruházáskor vagy egy esetlegesen szükséges gépcsere – géppótlás esetén lehet és érdemes figyelembe venni.

38 Most, zárásul egy olyan készülékről fogok beszélni, amely – adott esetben akár egyetlen fillér beruházás nélkül is – már a holnaptól is pénzt spórol meg a tulajdonosának – felhasználójának. Vagyis nem kell nagyobb beruházásban gondolkodni, nem kell gépeket – hűtőket lecserélni ahhoz, hogy több pénz maradjon a kasszában.

39 Az In Vito sütőolaj-ellenőrző szonda és az olajszűrő gép együttes használatával meg lehet spórolni az olaj cca. 50%át.

40 Olaj bomlási hulladék MÉRÉSE REGGEL Olajszennyeződés SZŰRÉSE ESTE
A T I S Z T Í T Á S MENETE + Most, zárásul egy olyan készülékről fogok beszélni, amely – adott esetben akár egyetlen fillér beruházás nélkül is – már a holnaptól is pénzt spórol meg a tulajdonosának – felhasználójának. Vagyis nem kell nagyobb beruházásban gondolkodni, nem kell gépeket – hűtőket lecserélni ahhoz, hogy több pénz maradjon a kasszában. Olaj bomlási hulladék MÉRÉSE REGGEL Olajszennyeződés SZŰRÉSE ESTE

41

42 Fontos: akiket érdekel ez a lehetőség, akik szeretnék, hogy ingyenesen felmérjük a lehetőségeiket és az adottságaikat, akik szeretnék kipróbálni ezt az olajszűrő – olajmérő kombót, az kérem, hgoy a mai napon menjen oda az ASSUR standhoz, és töltse ki a jelentkezési lapot. A jelentkezőket hamarosan megkeressük, időpontot egyeztetünk, és elidítjuk a kipróbálási folyamatot. Amennyiben ezt a mai napon nem tudják itt most eldönteni, úgy a füzetben lévő jelentkezési lap segítségével ímélen is jelezhetik a szándékukat.

43 Köszönöm a figyelmüket!


Letölteni ppt "Hogyan takarítson meg pénzt a konyhában?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések