Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kórházi gazdálkodási rendszerrel, ÁEEK kontrolling adatszolgáltatással kapcsolatos 2016-os tapasztalatok, és továbblépési lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kórházi gazdálkodási rendszerrel, ÁEEK kontrolling adatszolgáltatással kapcsolatos 2016-os tapasztalatok, és továbblépési lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató."— Előadás másolata:

1 Kórházi gazdálkodási rendszerrel, ÁEEK kontrolling adatszolgáltatással kapcsolatos 2016-os tapasztalatok, és továbblépési lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.

2 Elmúlt évek zárási tapasztalatai röviden
– MKSZ Kongresszusa 2017. Elmúlt évek zárási tapasztalatai röviden 2013 2014 Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni. 2016 2015 Hova tűntek a főkönyvesek?

3 – MKSZ Kongresszusa 2017. 2016 zárás tapasztalatok Szinte az összes kórház időre el tudta készíteni a beszámolóját. Gratulálunk és köszönjük a közös munkát!! A tavalyi évi záráshoz képest 25%-al a 2014-es évihez képest 40%-kal kevesebb megkeresés/bejelentés érkezett hozzánk az év első három hónapjában. Úgy látjuk, hogy a gazdasági területen dolgozó kollégák megszokták a 2014-es számvitel követelményeit. Általánosan elmondható, hogy analitikákkal kapcsolatban lényegesen kevesebb kérdés érkezik be, míg főkönyvnél nőt a megkeresések száma. Úgy látjuk, hogy a főkönyves szakemberek képzése kiemelten fontos lenne. Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

4 – MKSZ Kongresszusa 2017. Helyesbítés Az Államkincstár elvárása, hogy a leadott IKJ-hez, beszámoláshoz tartozó adatok ne változzanak. A javításnak mindig a nyitott időszakban kell megtörténnie. 2016-ban még a szokásos módon lehetett javítani, évi könyveléstől kezdődően kénytelenek voltunk ennek az elvárásnak megfelelni. Minden modult érintett a fejlesztés, amit olyan módon valósítottunk meg, hogy a felhasználók részére a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon. A helyesbítés dátuma nagyban függ a főkönyvi zárt időszaktól, ezért kérjük a beszámolás leadása után zárják a főkönyvet! Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

5 Kincstári ellenőrzés változások - XML
– MKSZ Kongresszusa 2017. Kincstári ellenőrzés változások - XML Novembertől csatolni kell a beszámolás mellé Februártól veszik szigorúan az XML csatolását Májustól (várhatóan) az űrlap és XML összefüggéseket is vizsgálják majd Fokozatosan egyre több ellenőrzést építenek be Hibás összefüggés esetén a beszámolót nem fogadják el Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

6 Kincstári ellenőrzés változások II.
– MKSZ Kongresszusa 2017. Kincstári ellenőrzés változások II. Beszámolásnál, MÁK ellenőrzésnél probléma lehet a pár Ft- os kerekítésből adódó eltérés Költségfelosztásnál, kormányzati funkció felosztásnál, és a készlet modul a nyilvántartásnál, stb… tizedesekkel dolgozik 2017-ben Főkönyv-Rényi modul még tartalmaz tizedes könyveléseket, a Főkönyv „kerekít”- de ez okozhat pár forint eltérést melyet korrekciós tételekkel old meg a Főkönyv modul

7 ÁEEK Kontrolling adatszolgáltatás
– MKSZ Kongresszusa 2017. ÁEEK Kontrolling adatszolgáltatás Sok kórházban a kötelező adatszolgáltatással indult el a tényleges Kontrolling. Sok kórházban nincs rá külön ember, finanszírozással foglalkozó vagy pénzügyes munkatárs kapta meg a feladatot. Jó kontrollingos szakembert találni a piacon szinte lehetetlen. Kikényszeríti az egységes számlatükör használatát. A Kontrolling kapcsán jöttek elő könyvelési nehézségek / lemaradások, pedig a kontrollingos munkája a kész főkönyvvel kellene, hogy kezdődjön. Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

8 Kontrolling ÁEEK elvárások
– MKSZ Kongresszusa 2017. Kontrolling ÁEEK elvárások A májusban érkező bérkompenzációt szét kellett osztani egész évre, időarányosan. A beruházási bevételek nem szerepelhetnek a Kontrollingban. Minden rendelőre legyen bér- és anyagköltség – nem könnyű elvárás, főleg a bér vonatkozásában. A vásárolt élelmezést / mosodát / diagnosztikát a kórházak NE könyveljék felhasználóra, hanem felosztással kell az osztályokra juttatni. Kötelező mennyiségi egységek a vetítési alapoknál – ban volt 2-3 lehetőség, 2017-ben csak egy! Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

9 Összességében a kontrollingról
– MKSZ Kongresszusa 2017. Összességében a kontrollingról Új feladattal, új adatszolgáltatással találkoztak a Kórházak, melyek közül több, mint 50 minket választott. (Köszönjük!) Folyamatosan új igények / elvárások jelennek meg az Intézményekkel szemben a magasabb minőségű adatokért, ezekhez alkalmazkodni és gyorsan reagálni kell. Ennek érdekében és ezt segítve folyamatosan fejlesztjük a programot azért, hogy a Partnereinknek minél könnyebb legyen megfelelni az elvárásoknak. A jó kontrollingos olyan mint a fehér holló. A szolgáltatásunk színvonalát mutatja, hogy egyre több kórház kér minket üzemeltetésre. Jelenleg 13 partnerünknél végezzük a teljes kontrolling feladatokat. Bevezetjük az úgynevezett kapcsolattartós rendszert Ennek a lényeges, hogy minden intézmény számára kijelölésre kerül egy CT oldali kapcsolattartó, akit könnyen el fognak tudni érni, az adott intézmény kijelölt kollégája. Ennek a célja, hogy legyen lehetőségünk szóban is megbeszélni bizonyos problémákat, ezáltal lényegesen csökkentsük az írásbeli bejelentéseket. Hangsúlyosan kérem, hogy az intézmény részéről is kerüljön kijelölésre egy kapcsolattartó, aki partnere tud lenni kollégánknak. Sajnos azt nem tudjuk biztosítani, hogy a kijelölt kapcsolattartót, az intézmény minden felhasználója direktbe tudja keresni.

10 Köszönöm a megtisztelő figyelmüket!
– MKSZ Kongresszusa 2017. Köszönöm a megtisztelő figyelmüket! Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.


Letölteni ppt "Kórházi gazdálkodási rendszerrel, ÁEEK kontrolling adatszolgáltatással kapcsolatos 2016-os tapasztalatok, és továbblépési lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató."

Hasonló előadás


Google Hirdetések