Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A természetgyógyászat hagyományos energetikai elméletei és azok jelenlegi magyarázata Fekete Szabolcs - 2016.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A természetgyógyászat hagyományos energetikai elméletei és azok jelenlegi magyarázata Fekete Szabolcs - 2016."— Előadás másolata:

1 A természetgyógyászat hagyományos energetikai elméletei és azok jelenlegi magyarázata
Fekete Szabolcs

2 Témakörök Mi a bioenergia, bioenergetika? A bioenergiák felosztása
Megfigyelések a bioenergiáról A bioenergia jelenségek fizikai oldala Az érzékelés lehetőségei a bioenergetikában Az aura elváltozásai Radiesztézia

3 Mi a bioenergia, bioenergetika?
Nehezen megfogható, komplex jelenségcsoport Több tudományterület is érintett (biológia, fizika, geofizika, műszaki tudományok, stb.) Hivatalosan el nem fogadott határtudomány A jelenségek többségét még nem értjük teljesen, ezért részterületeket vizsgálunk

4 A természetgyógyászat bioenergetikai alapjai
Ősi tapasztalat, hogy a szervezetet áthatja egy finom szubsztancia, amely szabályozza a test működését, hatással van az egészségre. Életerő, delej, Csi, Prána. Megfoghatatlan, vitatott, csak hatásaiból lehet következtetni működésére. Forgató jellegű, hatással van a tárgyak elektromos vezetőképességére, mágneses tulajdonságaira vagy például a magvak csírázására. Számos kezelési és öngyógyítási módszer alapul rajta: akupunktúra, biorezonancia, távgyógyítás, reiki, stb.

5 A bioenergiák felosztása
Az emberek által különféle segédeszközökkel vagy anélkül érzékelhető és kezelhető különböző energiafajták (aura, csakrák, akupunktúrás pontok energetikai állapota, föld-sugárzások, stb. Szemmel látható fizikai jelenségek (fémhajlítás, mágneses anomáliak – emberi érintésre mágnesként viselkedő műanyag vagy fatárgyak, stb.) Terápiás eljárások (eszköztelen gyógyítás kézzel, kés nélküli műtétek, „pszi sebészet”, stb.)

6 Megfigyelések a bioenergiáról - HKO
Sárga császár (i.e ) belgyógyászati könyve Az egészség feltétele az energia szakadatlan áramlása, mely ha elakad, vagy megáll, akkor betegség vagy halál következik be Az energiaáramlás lassulása mellett probléma lehet az egyenlőtlen eloszlása is Valamely helyen az energiatöbblet vagy az energiahiány is betegséghez vezet A csi betölti kozmoszt, három féle formában jelenik meg: Égi csi, amely felülről lefelé áramlik, Földi csi, amely lentről felfelé áramlik és az Emberi csi.

7 Megfigyelések a bioenergiáról - HKO
A csi megjelenése a szervezetben: Akupunktúrás meridiánokban áramlik Betölti a szerveket Felhalmozódik és koncentrálódik az „Elixír mezőkben” a „Dantien”-ek-ben. (Csikung) Az alsó Dantien a köldöknél található, a születés előtti csi legfontosabb gyűjtőhelye A középső Dantien a gyomorszáj-szív tájékon van, a születés utáni csi gyűjtőhelye A felső Dantien a szemöldökök között helyezkedik el, a Shen (szellem) székhelye Megjelenik a tajcsi-oszlopban (energiatengely a gáttól a fejtetőig) amely összekapcsolja a 3 Dantient A kapukon keresztül (talp közepe, tenyér közepe, fejtető) kapcsolatot létesít a külvilág és a test között Burokként körülveszi a testet, ez a védő csi Biztosítja a szükséges életerőt, mozgatja, szabályozza, „egyben tartja” a testet, összeköttetést biztosít a külvilággal.

8 Megfigyelések a bioenergiáról - India
Az energia neve Prána, amely az ákásá (éter,tér) rezgése és betölti az egész világegyetemet A külvilág energiája az emberi testbe a belélegzett levegő és a bevitt táplálék által jut, és ott meghatározott rend szerint oszlik el és áramlik Az energiaáramlást biztosító csatornák a nádik (energiacsatornák-pránanádik) Pingala: a jobb orrlyukból a gáttájékig terjedő vezeték, pozitív, férfias, Nap jellegű energiát szállít Ídá: a bal orrlyukból a gáttájékig terjedő csatorna, negatív, női, Hold jellegű pránát közvetít Szusumná: a test középvonalában, a gerinc lefutása mentén helyezkedik el, az Isteni energiát szállítja A szusumná vezetékben a csakrákon át felfelé áramló energia minőségváltozását a hagyomány a Kundalini kígyó szimbólummal írja le

9 Megfigyelések a bioenergiáról - India
A csakrák Az oldalsó pránavezetékek bizonyos helyeken keresztezik a középső nádit, és ezekben a csomópontokban az energia koncentrálódik, létrehozva a csakrákat. Jelentése: kerék, karika Feladatuk a kozmikus rezgések befogadása, amelyeket a nádikon keresztül szétterjesztenek az egész testben Összesen 11 csakra van, ebből a 7 legfontosabbat szoktuk említeni A térbeli elhelyezkedés minőségi hierarchiát is jelent

10 A 7 Fő csakra elhelyezkedése és színfrekvenciája
Gyökér-csakra (mellékvese): a húgyhólyag, a nemi szervek és a gerinc a hozzátartozó szervek, működési színfrekvenciája a vörös. Szakrális-csakra (ivarmirigyek): melynek működési színfrekvenciája a narancssárga, ebből a csakrából kettő van, egy elől és egy hátul helyezkedik el. Napfonat-csakra (hasnyálmirigy): a gyomor, a máj, az epe és az epehólyag, az emésztőrendszer szervei tartoznak energiaellátottsága alá. Színfrekvenciája a citromsárga (2) Szív-csakra (csecsemőmirigy): a szív és keringési rendszer, a tüdő a hozzátartozó szerv, működési színfrekvenciája a fűzöld (2)

11 A 7 Fő csakra elhelyezkedése és színfrekvenciája
Torok-csakra (pajzsmirigy): a torok és a tüdő az energetikai szervei. Színfrekvenciája az égszínkék (2) Homlok-csakra, Harmadik szem (agyalapi mirigy): agy alsó része, a vegetatív idegrendszer, a bal szem, orr a hozzátartozó energetikai szervek. Színe az indigókék (2) Korona-csakra (tobozmirigy): az agy felső része és a jobb szem az energetikai szerve. Működési színfrekvenciája az ibolya és a fehér szín, ebből az energia központból csak egy van.

12 Megfigyelések a bioenergiáról – egyéb fogalmak
Szellemi testek: a fizikai testek mellett az ember különböző minőségű „finomtestekkel” is rendelkezik. Ilyen pl. az étertest, asztráltest, mentáltest, stb. A finomtest létét nem támasztják alá tudományos vizsgálatok. Aura: latin eredetű szó, „aurea” (arany) rövidült változata, jelentése „fuvallat”. A bioenergetikában használt jelentése „kisugárzás”, „kiáradás”. A hagyomány szerint az ember energiájának kisugárzásakor a testet körülvevő burok, amely az átlagember hétköznapi tudatállapotában szabad szemmel nem észlelhető. Bioenergetikusok szerint az aura több rétegből áll, színei pedig árulkodnak a személy egészségi és energetikai állapotáról.

13

14 Bioenergiák a természettudományos kutatások tükrében
A tudományos kutatásokban a bioenergiát leggyakrabban elektromos és/vagy mágneses hatásként tételezik fel (és ezt mérni is tudják), bár extra erős mágneses teret mértek több vizsgált személynél, de a „forrását” nem sikerül egyértelműen azonosítani (Seto és mtsai 1992)

15 Bioenergiák a természettudományos kutatások tükrében
A természetgyógyászati energiatan fogalma a mai napig sincs egyértelműen definiálva. Javasolják, azokat az aspektusait kutassák amelyek a fizika és a biológia fogalmaival leírhatók. A bioenergiával való gyógyítás lényege, hogy információátvitel történik a kibocsátótól a fogadóig. A kutatások módszere alapvetően kétféle lehet: Az energiát kibocsátó személy elektromos, elektromágneses sajátságainak közvetlen mérése A bioenergia hatásainak vizsgálata a fogadó személyre vagy más élő/élettelen rendszerre anélkül, hogy az energiaátvitel módját és folyamatát közvetlenül értenénk Hintz és mtsai 2003

16 Bioenergiák a természettudományos kutatások tükrében
Az elektromos és mágneses energián kívül az emberi test a következő energiafajtákat képes produkálni: fény, hő, hang, kémia energia, gravitáció, nyújtási energia, illetve egy „finomenergia” Az emberi test körül mérhető mágneses terek vannak, ezek elektromos áramot képesek indukálni Az energiával dolgozó terapeuták (pl. csikung mesterek) pulzáló elektromágneses teret képesek kezükből kibocsátani A szív elektromos és mágneses mezőt generál, ezeket az érzelmek képesek befolyásolni A fizikai érintés által közvetített információ a következő folyamatokra lehet hatással: sebgyógyulás, fájdalom, haemoglobin szint, szerkezeti változások a DNS-ben és a víz struktúrájában, daganatnövekedés, érzelmi állapot. Oschman (2003)

17 Bioenergiák a természettudományos kutatások tükrében
Az energetikai hatások egyik legfontosabb tulajdonsága az amplifikáció (felnagyítás, felerősítés, kiterjesztés) – pillangó effektus Az energia és az információ továbbításában kulcsszerepet játszik a kötőszövet, amely az egész testben egy összekapcsolódó rendszert alkot. Az újabb kutatások szerint a kötőszövet folyadékkristályos anyag, összetevői pedig félvezetők. A félvezetők piezoelektomos tulajdonsággal rendelkeznek (összenyomás hatására keletkező elektromos feszültség) Oschman (2003)

18 Megfigyelések a bioenergiáról
Eszköztelen érzékelések A legtöbb ember különösebb gyakorlás nélkül azonnal képes rá, hogy megérezze a szervezetet körülvevő, vagy abból kisugárzó gyenge elektromágneses tereket (EKG, EEG) Ezek jelezhetnek gyulladást, irritációt, stb., diagnosztikai jelentőségük van.

19 Megfigyelések a bioenergiáról
Eszköztelen érzékelések Érzékszervek szokásost túllépő használata Megváltozott tudatállapotban történő megjelenítés A bioenergetikai vizsgálatok során a finomtesteken keresztül szerzünk információt (étertest, asztráltest, mentáltestek) A finomtestek tartományában szerzett érzékelések térben is, időben is bővebbek, mint a fizikai síkon is érzékelhető megnyilvánulások Diagnózis! (időbeni eltérések)

20 Megfigyelések a bioenergiáról
Eszközös érzékelések: Az ember megérzi a földalatti vízfolyások, érctelepek, üregek, fémtárgyak, stb. által keltett, a környezetüktől eltérő gyenge elektromágneses elváltozásokat, vagy a Földünk elektromágneses hálóit Kapcsolatba kerülve ezekkel, egy apró, közvetlenül nem mindig érzékelhető izomtónusváltozással reagál, melyet valamilyen eszközzel (inga, pálca) felnagyít, és ezáltal szemmel láthatóvá válik

21 Megfigyelések a bioenergiáról
Eszközös érzékelések: Egyéni adottságokon,életmódtól, érzékenységet finomító eszközöktől függő módszerek Keresett anyaggal azonos anyagú vagy üreges inga Speciálisan polarizált és struktúrarendező hatású ingák „Varázsvessző” (Lengyel pálca) Kristályingák, gömbök, drágakőékszerek, stb. Amulettek, vallási szimbólumok

22 Megfigyelések a bioenergiáról
A bioergetikai jelenségek egy része határozottan a jobb agyfél tevékenységéhez köthető Képek, alakzatok, sikeresen átvihetők telepátiás úton, de számok, absztrakt fogalmak nem (a bal agyfélteke analitikus, elemző, míg a jobb agyfélteke a maga teljességében, komplexitásában szemléli a világot.) A telepátia működése bizonyítja az un. Univerzális információs mező létezését, illetve, hogy ingázás vagy kineziológiai izomtesztek felhasználhatóak igen-nem válaszadásra.

23 Megfigyelések a bioenergiáról
Változások a szervezet anyagcseréjében Aura mérete, alakja, deformitásai Aura színe, fénye, foltjai, egyéb auraképződmények Csakrák változása (egymáshoz viszonyítva) Energiavezetékekben az áramlás lelassulhat, elakadhat, gyorsulhat Mentális zavarok keletkezhet Finomtestek nem kongruens működése esetén hatékonyságcsökkenés (ha mást akar a szív és mást az ész)

24 Megfigyelések a bioenergiáról
Az aura elváltozásai Mérete változik, részben a vitalitással kapcsolatos Belső 2-5 cm – fizikai betegségekkel, cm vitalitással, 0,5-3-4 m érzelmekkel, tudatműködéssel kapcsolatos Színbeli eltérések Az aura eltéréseiben felismerhetőek a károsító föld-és strukturális sugárzások

25 Megfigyelések a bioenergiáról
Tisztánlátás és prekognició A telepátiához hasonlóan azt mutatják, hogy az agytevékenység nem(csak) a koponyán belül zajlik. Itt tér-idő anomáliák is fellépnek… Jellemzőjük még a módosult tudatállapot (A felsorolt bioenergetikai jelenségekben az a legkülönösebb, hogy a sérülékeny, szerves anyagokból álló agy tevékenysége képes előidézni ezeket a folyamatokat…)

26 A bioenergia eloszlása a szervezetben – fizikai oldal
Meridiánok 1992 francia kutatóknak sikerült bebizonyítani a létüket A bőr elektromos ellenállása a csatornák mentén, illetve ezek akupunktúrás pontjaiban kisebb, mint a környezetükben, tehát a környezetükhöz képest jobb vezetők A meridiánok mentén lazábbak a kötőszövetek (a sejtek egymástól jobban el vannak távolodva) Valószínűleg összefüggés áll fenn a sejtek vagy a sejteket alkotó molekulák közti vonzerő nagysága és a bioenergia töltöttségük között (fakírok, vér nélküli sebészet)

27 A bioenergia eloszlása a szervezetben – fizikai oldal
Gömbvillámok Gömbvillámok környezetében fémtárgyak megpuhulnak, kézzel alakíthatóvá válnak Gyakran tárgyak hullanak ki a gömbvillámból (teleportáció) Számítógépek „megzavarodása” bizonyos személyek jelenlétében

28 A bioenergia eloszlása a szervezetben – fizikai oldal
Mezőelmélet Faraday, Maxvell (elektromosság és mágnesesség) Einstein, Max Planck A feltételezés szerint a bioenergia vagy csi vagy prána forrása az a nullponti energia sugárzás/mező, amely kitölti az egész univerzumot. Ezen energiatenger különböző rezgésszámú hullámainak az információ által kódolt rezonancia csomópontjaiból épül fel az anyag, másrészt a különböző frekvenciájú rezgések a bioenergia egyes megnyilvánulási formáit jelenthetik.

29 A bioenergiát befolyásoló tényezők
Lelkiállapot, pszichés hatások Tudatra ható gyakorlatok A környezetben lévő emberek lelki állapota, gondolatai Természetes és mesterséges környezet Táplálkozás, életmód, terápiás hatások

30 A bioenergia gyógyításban való felhasználásának problémái
Az energiát adó személy kiválasztása A tevékenység ellenőrzése, igazolása Mely betegségekre képes hatni a bioenergia, melyekre nem A Valós hatás elkülönítése a placebohatástól nehéz

31 Radiesztézia Történeti gyökerek
Sámánok, táltosok, varázslók(szálláshelyek kijelölése) Vízkeresők-varázsvesszős emberek Osztrák-Magyar Monarchia – varázsvesszős alakulatok Vízfakasztó királyok Templomok helyének kijelölése Szent Ley vonalak Feng Shu szakértők Piramisok, kőkörök (aktív beavatkozás a Föld energiamezőjébe)

32 Radiesztézia Geotronika: kimondottan a földsugárzásokkal és azok élettani hatásaival foglalkozik az emberre nézve Technikai sugárzások: ez alatt, az ember által alkotott elektromos és mágneses berendezések által létrehozott sugárzásokat értjük, illetve vizsgáljuk hatásukat a környezetre és az élő szervezetre nézve Fitoradiesztézia: ez a terület a sugárzás mérés mezőgazdasági területével foglalkozik, azaz hogy a növényekre milyen hatást fejtenek ki a különböző földtani hatások, sugárzások Paramedikus Radiesztézia: ez a terület kimondottan az állatok diagnosztizálásával és az ember és az állat energetikai kapcsolatával foglalkozik

33 Geotronika A Földfelszín és ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatások eredményeképpen egy rendkívül alacsony, 7,83 Hz frekvenciájú rezgés mérhető bolygónkon mindenütt (Winfried Otto Schumann, München, 1952). (7,83 Hz, 14,1 Hz és 20,3 Hz) A Schumann hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt (rácsot, hálót) alkotnak így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos. Ez a mágneses tér hangolja össze szervezetünk egész kémiai folyamatát, ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének, harmóniájának fenntartásáról is.

34 Geotronika A Föld spirituális létközössége az emberiséggel:
A Föld többféle elektromagnetikus mezővel rendelkezik, a legfontosabb számunkra (életszükségletű) a Schumann rezonancia. A „spirituális” energetikai tanítás és valóság szerint, a Schumann rezonancia vibrációs szintemelkedését az emberiség pozitív kollektív tudatszintjének emelkedése hozza létre, magasabb (pozitív) frekvenciaszinten való gondolkodás módja, és fejlődésre való törekvése által. Ez a rezgésszint emelkedés nemcsak a Föld rezgésszintjét, vibrációját emeli és erősíti meg, de az emberiség (és az egyén) további pozitív fejlődési lehetőségét, üzenetét hordozza magában (Kryon.hu)!

35 Radiesztézia - Fitoradiesztézia
A sáv-elektromágneses földsugárzások nemcsak az emberre, hanem az élővilág minden „tagjára” hatással vannak. A növényeknek sem mindegy, hogy milyen földsugárzási zónába, azaz, milyen ingerzónába ültetjük őket. A nemesített gyümölcsfák többségét ne Hartmann zónába ültessék, mert lehet, hogy nem tud gyökeret verni, vagy rövid időn belül elpusztul. A diófát kettős vízér földsugárzási zóna fölé ültetjük, akkor sokkal hamarabb hoz termést. A növényeknek is van természetesen aurájuk, elektromágneses kisugárzásuk, melyeket mérni és érzékelni is lehet. Van olyan növény, amelyik energiaadó és van, amelyik inkább energiaelszívó hatással bír (gyógynövények).

36 Paramedikus Radiesztézia
Amelyik földsugárzási zónát a macska szívesen választja fekvő és tartózkodási helyéül, és ott jól érzi magát, azon a földsugárzási helyen ember ne sokat tartózkodjék! Ezek a helyek a mérés során „tudományos” igazolást is kaptak, mivel itt a földsugárzások közül a Hartmann sávok kereszteződési pontjait találhatjuk meg. A kutyák azonban kerülik ezeket a földsugárzási helyeket, tehát soha nem fekszenek negatív földsugárzású helyekre, sőt, a kutyák megtalálják a legoptimálisabb földsugárzású helyeket is. Az állatoknak nagy szerepe van az ember gyógyításában, az energiablokkok feloldásában. Érzékelik az ember auráját, a föld auráját.

37 Pozitív és gyógyító hatású földsugárzási területek
A tápioszentmártoni Attila domb Ördögszikla (Gyenesdiás-Balaton) A mindszentkállói Kőtenger A gyulai a gyógyforrások helyei Dobogókő

38 Káros földsugárzások A negatív, káros földsugárzásokat általában valamilyen föld alatti anomália okozza. Ilyenek lehetnek például a vízerek (ezek nem azonosak és nem keverendőek össze a természetes vízfolyásokkal, patakokkal), a vetődések, az érctelérek és a törésvonalak. Káros energiaforrást képezhetnek az ember által alkotott elektromos vezetékek, üregek, csatornák, alagutak, a nagyteljesítményű trafók közelsége (mesterséges sugárzások). Fontos, hogy bármilyen elektromos vezetéktől, elektromos dugótól, elektromos készüléktől legalább 3 méter távolságra legyünk! Ágyunkat mindenképpen ilyen (vagy a lehetőségekhez mérten minél távolabbra) távolságra kell elhelyezni, például a TV-től, számítógéptől ( mesterséges csakrák).

39 Káros földsugárzások A föld alatti anomáliák káros sugárzása abban rejlik, hogy erőterükben nem, vagy alig tud érvényesülni a Schumann rezonancia egészségvédő hatása. Azokon a helyeken, ahol otthonunkban, munkahelyünkön, iskolánkban káros földsugárzásoknak vagyunk kitéve hosszú távon, kivédésre, árnyékolásra van szükség (olykor az is elég, ha egyszerűen csak máshová helyezzük át az ágyat, az íróasztalt). Mivel ezeken a helyeken gátolt a Schumann rezonancia harmonizáló hatása, energetikai rendszerünkben könnyen blokkok jöhetnek létre.

40 Káros földsugárzások Káros földsugárzás, az állandó negatív behatás, betegség kialakulásához vezethet. Mivel szervezetünk idővel nem lesz képes az energetikai kompenzációra, regenerációra, ez idővel nagymértékben legyengíti az immunrendszerünket. Nem szükséges, hogy a földsugárzások, mesterséges sugárzások mérése a helyszínen történjen, a szervezet mágneses energetikai kisugárzásában (aurában), rendszerében is észlelhetőek a káros földsugárzások lenyomatai, hatásai.

41 A földsugárzások mérése
Földsugárzások helyének és fajtájának mérésének legegyszerűbb és egyik leghatékonyabb módja, a Lengyel pálcával való mérés. Létezik még az ingával és a fából készült kettős pálcával való méréstechnika is. A pálcán kívül szükség van még egy iránytűre is, az égtájak ismerete nagyon fontos, pl. a Hartmann hálók beazonosításához. Ezen kívül szerepet játszhat még a levegő páratartalma és a tér ionizációs állapota is a mérés során. (Térátrendeződés, pólusváltás miatt a méréseket ajánlatos ½-1 évente ismételni.

42 A lengyel pálca használata
Földsugárzásmérési eszközök közül a pálcás mérés a leghatékonyabb, mert ez a mérési módszer kívánja meg a legkevesebb agyi energia igénybevételt a radiesztétától. A vékony mérési pálca (1,2 mm átmérőjű rozsdamentes acélból vagy rézből készült) pedig méretéből és súlyából adódóan különösen kíméli a mérést végző ember agyának energetikai szintjét (a kimerüléstől illetve lemerüléstől véd). A földsugárzást mérő pálca csak egy segédeszköz, mutató eszköz, a tényleges földsugárzásmérést és érzékelést az ember, illetve az emberi agy végzi el.

43 A lengyel pálca használata
Földsugárzás mérés az emberi agy egy adottságán alapul, mely az agy szelektivitása. Bizonyos tanulási periódus után, tudatos koncentrációval frekvenciatartományokat tudunk érzékelni (behatárolni, mérni), a nem látható földsugárzások, sugárzások által az emberben kiváltott ingerhatás révén. A mérés tulajdonképpen felfogható egy meditációs állapotnak is, melyben az agy több energiát mozgósít és használ fel, ezért mérést csak pihenten, és eleve nyugodt állapotban szabad végezni. A szükséges koncentráció elsajátításához nagy segítséget nyújt a mély és nyugodt be-kilégzés alkalmazása.

44 A lengyel pálca használata
Az érzékelő pálca, vagy inga használata és helyes értelmezése, az Intelligens Emberi Sejtszerkezetnek, a saját kozmikus húrnak a meghosszabbítása által jön létre, mely képes az információ lekérdezésére, és annak pontos felvételére az agy által. A Kozmikus Intelligencia adja meg a pontos választ, de ehhez nagyfokú átadás - odaadás és megbízhatóság, illetve rengeteg gyakorlás szükséges a radiesztéziát végző ember részéről.

45 A sugárzások hatása A sugárzási sávok polaritása 3 irányú lehet, melyek a szervezetre gyakorolt hatásuktól függően lehetnek: Negatív polaritású sugárzási (sáv) zónák, ezek energiát vesznek el a szervezettől, így negatív hatásúak. Pozitív polaritású sugárzási (sáv) zónák, melyek pozitívan hatnak a szervezetre energiatöltő működésük révén, de a hosszabb idejű energetikai túlserkentés már károsíthatja a sejteket (pl. kettős vízér, melynek polaritása pozitív). Semleges polaritású sugárzási (sáv) zónák, amikor a sugárzás semmilyen hatást nem gyakorol az emberi szervezetre.

46 Földsugárzások-geológiai sugárzás
Geológiai földsugárzás: A geológiai törésvonalak mentén megjelenő sugárzásokat nevezzük geológiai törésvonal sugárzásnak. A földkéreg állandó mozgásban van, és nyilvánvalóan repedéseket hoz létre ez által. A rétegek eltolódása, fagyás, olvadás, belső feszültség, valamint vetődések révén jön létre. Minél vékonyabb a repedés, annál koncentráltabb és intenzívebb a kisugárzási erő és hatása. A törésvonal geológiafüggő sugárzás, vagyis keletkezhet, és meg is szűnhet, a sugárzás térben és időben változhat. Érdemes évente bevizsgálni jelenétét és annak mértékét.

47 Földsugárzások-geológiai sugárzás
Általában 10-20mm szélességű, de előfordulhat akár 200mm szélességű törésvonal is. Hatását nagymértékben károsítja az érctelér. A fő problémát az okozhatja, hogy a törésvonal sugárzásokban előfordulhat radioaktív ionizáló sugárzás is, s ha egy ilyen hely fölött helyezkedi el az ágy, akkor gyorsan csökken az ember ellenálló képessége és energia felvevő képessége.

48 Földsugárzások-vízerek
Vízér-földsugárzás: Szivárgó vizet szállító járat a talaj különböző rétegeiben, mely relatíve kis vízmennyisége folytán számunkra nem átjárható. Ez a lassan szivárgó víz mozgása által, a föld rétegeivel való súrlódás eredményeként jött létre és kb. 4-7 Hz körüli frekvenciát állít elő. Energiáját a föld belsejéből és a térhálós szerkezetből nyeri. Frekvenciái közel állnak az emberi belső frekvenciához, ezért károsító hatása igen jelentős, mivel negatív polaritással rendelkezik, azaz energiát vesz el a szervezetből. Minél keskenyebb a vízér, annál nagyobb problémát okoz, mivel koncentrálódik a sugárzási energia (nem a víz „sugároz”, hanem csak módosítja modulálja és polarizálja a Föld belsejéből áramló energiákat).

49 Földsugárzások-vízerek
A föld alatti vízszivárgásoknál a víz útja geológiailag meghatározott és a víz áramlási iránya (folyásiránya) a legalacsonyabb energiaszintű pont felé történik. Három kategóriába sorolhatjuk a vízereket, ezek lehetnek a keskeny vizek ( mm széles), melyek negatív élettani hatása a legjelentősebb, normál vizek ( mm széles) és a 800mm-től akár 15 méterig terjedő vizek is. Ezen kívül megkülönbözethetünk egyszeres (egy vízzáró réteg van) és kettős vízérsugárzást (két vízzáró réteg van). Az egyszeres vízér polaritása negatív hatású, míg a kettős vízér polaritása pozitív hatású. Mesterségesen is elő lehet állítani vízereket, ilyen pl. a padlófűtés, melynek hatására enyhe pozitív vagy negatív polaritású vízér hatás mérhető az aurában. A padlófűtés egyben felerősítheti a többi káros földsugárzások hatását, sőt még az elektromágneses teret is.

50 Földsugárzások-Hartmann-háló
Hartmann-háló földsugárzás: Dr. Ernst Hartmann geobiológus által 1950-ben „felfedezett” majd szabadalmaztatott, Földünket hálóként befedő sugárzás, mely a Föld pozitív és negatív mágneses erőtereinek találkozási pontján jött létre. Valójában ezt a sugárzást egy magyar ember írta le először, Csalány Ferenc gépészmérnök 1938-ban. Az ún. Hartmann-háló, pontosan É-D és K-Ny irányban alkot elektromágneses hálót, illetve tér-rács rendszert. Ahol az É-D-i és K-Ny-i Hartmann vonalak találkoznak, ott Hartmann kereszteződések jönnek létre.

51 Földsugárzások-Hartmann-háló
Kereszteződési pontjaiban erős térörvény jön létre, melyek kifejezetten károsíthatják a csakrák energia és forgásrendszerét A sáv rendszer normális körülmények között, egy 300mm széles ingersávot hoz létre, melynek egyik fele pozitív, a másik fele negatív polaritású, közepén pedig semleges polaritás van. Érdekes tulajdonsága, hogy éjszaka 0 óra és 3 óra között a sugárzás intenzitása az egyébként szokásos intenzitás háromszorosára is megnő. Így, az alvási periódusban jóval több energiát elvisz az embertől, mint nap közben.

52 Földsugárzások-Hartmann-háló
Ha valaki Hartmann keresztben alszik, igen nagy a veszélye ebben az időpontban az anginás rohamnak, szívinfarktusnak, illetve az asztmás rohamnak. A Hartmann sáv érdekes tulajdonsága ezen kívül még, hogy 36 óránként vándorol, ez a Föld mozgásával van kapcsolatban. A vándorlási időzónát mindenképpen figyelembe kell venni földsugárzás mérés esetén.

53 Földsugárzások - Curry-háló
Curry-háló földsugárzás: A Hartmann-hálóhoz képest 45 fokkal van elforgatva, így É-Ny, D-K, DNy és É-K irányban alkot hálót. Nem olyan károsító hatású sugárzás, sőt vannak pozitív Curry sugárzási helyek is. Itt az enyhe rácsszerkezetű töltőtér jó hatással lehet még a gyerekekre is. A Curry sávok kereszteződéseiben létrejönnek azonban a Curry pontok, amelyek már túl serkentőleg hathatnak, és kifáraszthatják úgy az idegrendszert, mint a szívet. Építkezés és alvás szempontjából a pozitív Curry tér a legjobb.

54 Földsugárzások – Szent György, Ley
Szent György és Ley-háló földsugárzás: energiáját a Föld erőteréből nyeri. A hálót szabályos, de eltérő polaritásokkal rendelkező sávok alkotják, melyek közepe mindig Szent György vonal, a struktúrát a Föld „idegáramstruktúrájának” is nevezik. A Szent György vonalat 2 oldalról szimmetrikusan körülvevő vonalak közé tartozik a Ley-vonal, melynek polaritása mindig negatív. Ez zárja le tulajdonképpen a Szent György struktúrát.

55 Földsugárzások – Szent György, Ley
Ezen kívül még különböző kísérő vonalai vannak a Szent György földsugárzásnak, melyek az interferenciák. A sávok és a struktúrák találkozási pontja adja a hatalmas energetikai sugárzást. Itt olyan erős töltő tér található, mely rövid idő alatt túltölti az ember energetikai rendszerét. Ha Szent György vonal kereszteződik a Ley vonallal, mindig pozitív polaritás lesz, mert a Szent György polaritása intenzívebb, mint a Ley vonal polaritása. A Szent György vonal széle fantasztikusan erős, ha valakinek belelóg a feje alvás közben, biztos, hogy migrénes fejfájással szenved, ha pedig benne fekszik a vonalban, alvás zavarral küzd.

56 Földsugárzások – Szent György, Ley
A Szent György struktúrák léte régóta ismertek, hiszen a papok a templomi oltárok helyét bemérték, és olyan Ley kereszteződésbe helyezték el, ahol kettős vízér is áthaladt. A Ley vonal polaritása negatív, a kettős vízér polaritása pozitív, így egy gyógyító jellegű semleges sugárzási zónát tudtak kijelölni. Ezen a helyen azonban nem célszerű 10 percnél tovább tartózkodni. A katedrális főoltárok helye a Szent György kereszteződés egy olyan helyén van, ahol kettős vízér keresztezés is van, mégis semleges az erőtér. Semleges hatása még erősebb, mint a Ley és kettős vízér kereszteződésénél. A Szent György keresztezésekben kozmikus csatornák is vannak.

57 Károsító sugárzások Legjelentősebb az ágy megfelelő helyzete.
Ha az ágy eltolásával megszűnik az éjszakai földsugárzás terhelés, akkor az első néhány éjszakán elvonási tünetek jelentkezhetnek (alvás- alvászavarok). Ennek az az oka, hogy a szervezet felkészül nappal az éjszakai energiavesztésre (káros földsugárzás által), de mivel megszűnt az energia elvitel, energiatöbblet alakul ki a szervezetben. Ez természetesen idővel megszűnik, mikor az energetikai egyensúly helyreáll és stabilizálódik. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy annyi napig tart az elvonási tünet, ahány évig tartott az energia elvonása. Energiatöltővel az elvonási tünet hamarabb megszüntethető.

58 Károsító sugárzások

59 Mesterséges sugárzások, elektromágneses terek
A mágneses, elektromágneses terek élettani hatásai: az idegrendszerre hathatnak, megváltoztathatják a vér vezetőképességét, szövettani elváltozásokat, potenciális problémákat okozhatnak. aki több, mint 8 órát tölt a számítógép előtt, az elveszítheti a polaritását, elsősorban elöl a felsőtestén a mobiltelefonok kisugárzása hatással van a fejzóna több területére, elsősorban a korona csakrára.

60 Földsugárzások károsító hatása az emberi szervezetben
Hosszanti vízér-földsugárzás: Leukémia, Bechterev-kór, Sclerosis Multiplex, vesezavarok, visszerek, érszűkületek, általános fizikai gyengeség, immungyengeség, idegi zavarok, gerincmeszesedés, meddőség, Parkinson-kór, gyomorpanaszok. Fejen áthaladó: szürkehályog, süketség, idegi zavarok, mély alvás, nyálmirigytő gyulladása, Parkinson-kór Mellkason áthaladó: koszorúér meszesedés, mellhártyagyulladás, váll és kar ízületek gyulladása, hát-gerinc fájdalmak Hason áthaladó: prosztatagyulladás, húgyhólyag zavarok, ágybavizelés, meddőség, menstruációs zavarok, érszűkület, csípőízület kopása, derékfájdalom

61 Földsugárzások károsító hatása az emberi szervezetben
Vízkereszteződés: Fejen áthaladó: depresszió, alkoholizmus, agresszió, az egész testben alulműködési zavarok Mellkason áthaladó: asztma, allergia, tüdő és légúti panaszok, gyengeség, keringési zavarok

62 Földsugárzások károsító hatása az emberi szervezetben
Vízér-Hartmann kereszt földsugárzás: Fejen áthaladó: agydaganatok, arcüreg és torokgyulladások, egyéb elváltozások Mellkason áthaladó: szívelégtelenség, tüdő, gyomor, máj zavarok Hason áthaladó: komoly zavarok, elváltozások a hasi szervekben, nőgyógyászati betegségek, rosszindulatú elváltozások Térden áthaladó: térdízületi gyulladás, visszerek, térgyulladások

63 Földsugárzások károsító hatása az emberi szervezetben
HARTMANN-KERESZT-földsugárzás okozta panaszok: Fejen áthaladó: Epilepszia, agyvérzés, agydaganatok, migrén, fokozott látás és hallásromlás Mellkason áthaladó: szívinfarktus, szívritmusbeli zavarok, krónikus tüdőgyulladás és légúti megbetegedések, pajzsmirigy gyulladásai, krónikus vállízületi gyulladás Hason áthaladó: ciszták, allergia, gyomor –nyombélfekély, vese-máj betegségek

64 Mesterséges sugárzások, elektromágneses terek
Azok az ember alkotta eszközök, amelyekben mágnes vagy mágneses tekercs, elektromos vezeték van, és azon elektromos áram is keresztül halad mágneses, illetve elektromágneses teret hoznak létre. Ezek a terek is hatással vannak az ember elektromágneses terére (0-1mG (milli-Gaus) felett). Egészségvédelmi okokból mindenféle mesterséges elektromos tértől legalább 3 méter távolságra kell huzamosabb tartózkodás esetén elhelyezkedni. Kivételt képez, pl. az antenna-erősítő, tarfóállomás melytől legalább 7 méterre kell elhelyezkedni.

65 Radiesztézia Potenciálisan károsító tényezők fokozat szerinti sorrendben: Érctellér Közetfeszülések Vízér Hartmann-rács Vízvezetékcsövek, padlófűtés Nagyfeszültségű vezetékek, transzformátorok Lokátorok, elektromos vagy mikrohullámú sütő Terápiás vagy diagnosztikus elektromos berendezések Strukturális sugárzások

66 Radiesztézia Gyakorlati felhasználás Lakóház elhelyezése
Környezeti patogén tényezők megkeresése Az ember energetikai felmérése Fontos tényezők: Mind a kliens, mind a terapeuta számára megterhelő Amennyiben laboratóriumi vagy eszközös méréssel pontosan meghatározható a vizsgált paraméter nem szabad csak az ingára vagy pálcára hagyatkozni!

67 Források: Természetgyógyászati alapismeretek ENKK, 2015 Szerkesztetté: Dr. Tamasi József, Sárai Gábor Természetgyógyászati alapismeretek Magyar természetgyógyászok Uniója, 2000, Budapest szerkesztette: Dr. Tamasi József Tanulási útmutató és jegyzet-kiegészítés a természetgyógyászati modul képzés távoktatási programjához ETI 2001, szerkesztette: Sarkadi Ádám Vizsga: Megoldólapok:


Letölteni ppt "A természetgyógyászat hagyományos energetikai elméletei és azok jelenlegi magyarázata Fekete Szabolcs - 2016."

Hasonló előadás


Google Hirdetések