(1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
Advertisements

Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
Élete: Mosonmagyaróváron született én óta minden országos bajnokságot megnyert 100m-es gátfutásban. Nem volt szponzora, ezért szombaton.
Öltözködés szabályának megsértése esetén figyelmezte- tés; csak az országos döntőn történik levonás -0,3 p. Csapatversenyen a csapat végső pontszámából,
Budapest Evezős Egyesület
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Erzsébet Amália Eugénia
1956, Melbourne Az december 6-ai melbourne-i „vérfürdő” legendájával az olimpiatörténet egyik legismertebb fejezetének főszereplője lett a magyar.
Készült a 25 éves osztálytalálkozónk emlékére !
A Formula-1 világa.
Nica , Eszter, Niké, Timi, Dani, Dea, Zoli
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 10–14.
Bemutatkozunk.
SZVSE tájékozódási futóinak tehetség gondozása
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
Jelentősebb eredményei:
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
A NYUGAT
A magyar huszárokról A huszár
Matematika a tudományban és a művészetekben
Mátyás király, az igazságos
Lovasturizmus -Általános turisztikai ismeretek-
Melléklet az 1. olimpiai TOTÓ-hoz
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
BAKOS KÁROLY súlyemelés.
Legrégibb felvételek.
Forma 1 Pillanatok. Juan Manuel Fangio 1934-ben kezdett versenyezni, de európai versenyen csak 1948-ban indult Az argentin autóversenyző tíz éves pályafutása.
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
Angliai tanulmányi út február március 16.
2014. év szakmai beszámolója Előadó: Ficsor László MESZ szövetségi kapitány.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
Élete Művészete Kapcsolata iskolánkkal Kapcsolata iskolánkkal Képek a költőről Képek a költőről.
A mi földink.
Triatlon. Történet o Első triatlon verseny California, USA. o ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) o Olimpiai debütálás Sydney, AUS.
Magyar sportolók a Londoni Olimpián.
Magyar nyelvészek, nyelvművelők Készítette:Vizy Amália.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
EURÓPAI PARTNERSÉG A BEFOGADÓ ÉS ÖKOTUDATOS VENDÉGLÁTÓ-IPARI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÉPZÉS JÓ GYAKORLATAINAK CSERÉJÉRE Együd János Lászlóné nemzetközi.
Kézilabda.
Puskás Ferenc.
Real Madrid.
KGYTK Országos tehetségsegítő módszertani konferencia
ÖSSZESÍTŐ A versenyen résztvevő felnőttek kérdőíve KI MIT TUD területi döntő Eger, május 8. 9: az adott állításra vonatkozó információ hiánya 1:
(1940 – ) testnevelő tanár, mesteredző
(1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
ASZTALITENISZ GÁLA JÉGPALOTA BUDAPEST DECEMBER 20.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Torna elmélete és módszertana I.
TÖRTÉNELEM ÉS FÖLDRAJZ 2015/2016- os tanév tantárgybizottsági beszámoló.
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat
6.b osztályból : Hangai Balázs Gaál Balázs Szőke Panna Tóth Gergő
Arany János.
Középiskolás éveim Fekete Eszter
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
románul Odorheiu Secuiesc,
Sík Ferenc rendezésében
Pataki Luca & Kovács Inez
Kriptográfia egy hallgató szemszögéből
Sík Ferenc – Csongor és Tünde
A versenyek!.
13th UNION SCIPT TABLE TENNIS CHAMPIONSHIP 2006 MÁLTA
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Előadás másolata:

(1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került posztumusz versenyző kategóriában: MOGYORÓSI-KLENCS JÁNOS (1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász

Nevelőedzője Aradi Gyula. Mogyorósi-Klencs János 1922. március 31-én született Debrecenben. 1933-ban kezdi tornász pályafutását a DTE-ben. Nevelőedzője Aradi Gyula.

A TFSE, a Postás, majd a Budapesti Dózsa (Újpesti Dózsa) versenyzője A TFSE, a Postás, majd a Budapesti Dózsa (Újpesti Dózsa) versenyzője. Lóugrásban három, műszabadgyakorlatban öt országos bajnokságot nyert.

Az 1948-as londoni olimpián a műszabadgyakorlat ezüstérmese, csapatban és lóugrásban harmadik.

Rövid részlet az olimpia ünnepélyes megnyitójából London 1948. Akik ott voltak vele az olimpiai megnyitón: Baranyai László, Fekete József, Pataki Ferenc, Sántha Lajos, Tóth Lajos, Várkői Ferenc

Idézet Lukács – Szepesi: A magyar olimpiai aranyérmek története c Idézet Lukács – Szepesi: A magyar olimpiai aranyérmek története c. könyvből „- Azt tudtuk – magyarázta Kerezsi Endre a verseny után -, hogy a mieink versenyanyaga műszabadgyakorlatban lényegesen felülmúlja az átlagos nemzetközi színvonalat.” „Mogyorósi-Klencs zökkenő nélkül, hibátlanul, csiszolt ízléssel, teljes biztonsággal és akrobatikus vakmerőséggel végrehajtott gyakorlata lefegyverezte vetélytársait is.” Kerezsi Endre

1949-ben Budapesten a műszabadgyakorlat és a lóugrás főiskolai világbajnoka, csapatban ezüstérmes, ötödik lólengésben és egyéni összetettben, hatodik nyújtón. Az 1952-es helsinki olimpián hatodik helyezett csapatban.

Tagja az 1954-es római világbajnokságon hetedik, az 1958-ban Moszkvában tizenegyedik helyezett csapatnak.

Köteles Erzsébet olimpiai bajnoknő véleménye Mogyorósi-Klencs Jánosról: „Emlékeimben 1948-ig megyek vissza. Mogyorósi-Klencs Jancsi a híres debreceni torna centrumból jött. Komoly, szorgalmas tornász volt. Tehetségéhez vérmes remények fűződtek. Az olimpián, talajon az előírt gyakorlatokban még vezetett Pataki Szefi előtt, de a szabadon választottban Szefi híres egy lábra érkező szaltójával elé került.”

„A debreceni tornászok /Schmitt/ Aradi Gyuszi bácsi szellemét, küzdeni akarását, az elegáns torna művészetét képviselte. Igen udvarias, a „torna-családba” tartozónak érezte magát és az is volt.”

„ Baráti körben komoly, de jó humorú embernek ismertük meg, ami a sok közös munka alatt alakult ki. Kedves Feleségével sokáig tartottuk a kapcsolatot, de az idők sodra tovább vitte, elhalványult vele a baráti kapcsolat.” „János nagy tornász volt, megérdemli, hogy bekerüljön a Tornászok Hallhatatlanok Klubjába.”

Versenysport befejezése után testnevelő tanár lett és Budapestre költözéséig, a Debreceni Vasutas Sport Egyletben edzősködött. Budapestre költözése után a versenysport módszertani előadója, belügyminiszteri alkalmazott, rendőr alezredes.

Nyugdíjba vonulása után kondicionáló tornát vezetett. 1997 Nyugdíjba vonulása után kondicionáló tornát vezetett. 1997. július 22-én hunyt el Budapesten.

MOGYORÓSI-KLENCS JÁNOS a Magyar Tornasport Halhatatlanja