Rászoruló személyeket támogató operatív program RSZTOP

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Advertisements

Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
A Magyar Vöröskereszt tevékenysége Pest megye népegészségügyében
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Segélyezési rendszer átalakítása
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
DEBRECEN VÁROS SZOCIÁLIS
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Szarvák Mónika Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Családtámogató ellátások
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
Ágazati fejlesztési lehetőségek az európai uniós források tükrében
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Lehetőségek a gyülekezetek számára a diakóniában.
Az Evangélikus Egyház szerepe szociális kérdésekben, jó gyakorlatok és egyházi programok.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
TÁMOP projektek megvalósításának „nyeresége” Kemecsei Judit – Hajléktalanokért Közalapítvány TÁMOP / december 13. Miskolc.
LEADER TERVEZÉSI FELKÉSZÍTŐ 2015 Loncsár Krisztina.
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
TÁMOP B TELEP-PROGRAMOK ELNÉPTELENEDŐ FALVAK LANGERNÉ VICTOR KATALIN.
SZOCIÁLIS HÁLÓ SIÓFOKON Szociális gazdaság Készítette: Potocskáné Kőrösi Anita Siófok Város alpolgármestere december 4.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A hódmezővásárhelyi szociális ellátórendszer. A befogadó város Európa-díj Becsületzászló fokozata (1997) Az év települése (2009) Magyar Örökség-díj (2010)
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Kezdd újra, vár a világ! „A sok tudomány mit sem ér, ha nincs kalács, vagy legalább kenyér.” (XV. századi ismeretlen szerző)
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
AZ EFOP ÉS RSZTOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 22-I ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT.
Társadalmi tudatformálás
„Kastélykiváltás Berzencén”
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP Tájékoztatás Az Rsztop projekt időszakára vonatkozó nyílt pályázati eljárásáról Kemecsei.
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP Tájékoztatás Az Rsztop projekt időszakára vonatkozó nyílt pályázati eljárásáról Kemecsei.
Megbecsülés az idős embereknek
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Lorem ipsum.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kísérő intézkedések.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

Rászoruló személyeket támogató operatív program RSZTOP Maróthy Márta A hajléktalanellátás országos konferenciája 2015.

Leginkább rászoruló személyeket támogató európai segítségnyújtási alap Az alap olyan intézkedéseket támogat, melyek révén az uniós tagállamok nem pénzügyi, hanem természetbeni segítséget biztosítanak a leginkább rászoruló társadalmi csoportok számára. A természetbeni segítség alatt élelmiszereket, ruhaneműket és személyes használatra szolgáló alapvető létfenntartási cikkeket (cipőt, szappant, sampont stb.) kell érteni. A segítségnyújtásnak olyan intézkedésekkel kell párosulnia, amelyek előmozdítják a társadalmi befogadást. az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi befogadásért felelős főigazgatóságának honlapja: http://ec.europa.eu/index_hu.htm RSZTOP

Rászoruló személyeket támogató operatív program 2014–2020-as időszakra az Európai Bizottság által 2014. decemberében jóváhagyott operatív program. Élelmiszersegély biztosítása szegény gyermekes családok számára Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára Élelmiszersegély biztosítása közterületen élők csoportjába tartozók számára Élelmiszersegély biztosítása szociálisan rászoruló megváltozott munkaképességű valamint rendkívül alacsony jövedelmű időskorú személyek számára Az OP megtalálható a Miniszterelnökség által fenntartott Széchenyi 2020 honlapon: http://palyazat.gov.hu/az_europai_bizottsag_altal_elfogadott_operativ_programok_2014_20 RSZTOP

Élelmiszersegély biztosítása közterületen élők csoportjába tartozók számára Élelmiszersegély: Meleg vagy hideg étel és ital, melynek kiosztása kizárólag közétkeztetés keretein belül vagy partnerszervezetek által a rászoruló személyek egy csoportjának nyújtott ételosztás formájában biztosítható. Segélycsomag, ami a gyártástól számított legalább 3 hónapos minőségmegőrzési idővel és az egészséges táplálkozást szolgáló összetétellel rendelkező, nem romlandó és hűtést nem igénylő élelmiszerekből áll. RSZTOP

Közterületen élők csoportjába tartozók utcai szociális szolgálat nyilvántartásában szereplők utcán, a szabad ég alatt és a nem lakás céljára szolgáló építményekben élők nappali ellátást igénybe vevők éjjeli menedékhelyen alvók hajléktalanok átmeneti szállóján lakók RSZTOP

Partnerszervezetek – kiemelt projekten keresztül A természetbeni segélyeket partnerszervezetek juttatják el a kedvezményezettekhez, kiemelt projekten keresztül. IH HKA (konzorcimi partnerrel?) kiemelt projekt Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó RSZTOP

Vagy: Partnerszervezetek nyílt pályázati eljárással A természetbeni segélyeket partnerszervezetek juttatják el a kedvezményezettekhez, nyílt pályázattal kiválasztva. IH Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó Hajléktalan ellátó RSZTOP

Támogatható költségek % Élelmiszer költségek, 95% Adminisztráció, az élelmiszer költségek 1%-a Kísérő tevékenységek, az élelmiszer költségek 5%-a Szállítás, raktározás, 5% és SEMMI MÁS! RSZTOP

Támogatható költségek Ft 4.000.000.000 Ft, négymilliárd forint, melynek 85%-a uniós finanszírozás, 15%-a hazai társfinanszírozás 100%-os támogatási intenzitással. Költség Ft % élelmiszer 3 572 000 000 89,3 szállítás, raktározás 200 000 000 5 kísérő intézkedés 190 000 000 4,75 adminisztráció 38 000 000 0,95 Összesen: 4 000 000 000 100 RSZTOP

Átlagosan naponta 5.000 hajléktalan ember, 5 éven keresztül. Kapacitás Átlagosan naponta 5.000 hajléktalan ember, 5 éven keresztül. RSZTOP

Mennyi is az (fő, Ft)? Az elmúlt 5 év hazai finanszírozása a hajléktalan emberek étkeztetésében: 80-100-120 Ft/fő/nap támogatással. Hazai finanszírozás (ÖKA, HKA) fő/nap Ft étkeztetésre, csak a téli időszakban egész évre… 2011-12 65 511 000 2012-13 78 073 000 2013-14 4093 68 078 000 2014-15 4734 63 603 000 2015-16, várhatóan 5000 68 609 000 Összesen: 343 874 000 687 748 000 RSZTOP

RSZTOP: Ft/fő/nap Bruttó: 4.000.000.000 Ft/5.000 fő/5 év/365 nap = 438 Ft/fő/nap Nettó: 3.572.000.000 Ft/5.000 fő/5 év/365 nap = 391 Ft/fő/nap RSZTOP

Kísérő intézkedések A kísérő intézkedések azt szolgálják, hogy a hajléktalan emberek megtegyék az első lépést a nincstelenségből és a társadalmi kirekesztettségből kivezető úton. Lehetnek: a közterületen élő személyek igényeihez igazodó, az életvitelhez és a társadalmi felzárkózáshoz hozzájáruló intézkedések (például életmódra vonatkozó, szükség esetén a diabetikus étrendhez kapcsolódó ismeretátadás) az egészségi állapot megállapításához szükséges (szűrő) vizsgálatok, a korai kezelésbe vételt elősegítő intézkedések (pl. mentális zavarokkal, addiktológiai problémákkal küzdők esetében). EFOP RSZTOP

Mikor? Talán idén szeptemberben meghirdetve… …2016. április 1-től induló ételosztással, vagy talán év végén meghirdetve… RSZTOP

Képek: https://pixabay.com Köszönöm a figyelmet! www.hajlektalanokert.hu kozalaptvany@hajlektalanokert.hu RSZTOP