Mi a Maci? Maci a MAgyar Civilszervezetek rövidítése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Tegyük Együtt!” Program az önkéntesség elterjesztéséért Pest megyében TÁMOP / A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és a NIOK.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
EQUAL 11 Aktív MŰHELY Főpályázó: Kézenfogva Alapítvány
A Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács mint mentor tehetségsegítő tanács, mint mentor Mentorok: Dégenhardtné Szántó Ágota, Kőrösi Tibor Budapest, november.
Kuti Éva Az adományozás magyarországi helyzete, a nonprofit szervezeteknek nyújtott adományok MTvSz–NIOK Szeminárium szeptember 20.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
„A Honlapod a Holnapod” online marketingkommunikációs workshop december 3. Varga István
Civil szervezetek Magyarországon
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
12. Kulturális önszerveződés, önkéntesség
Turizmusban az örökségre alapozó közkapcsolati munka célközönségei (Publicurile turismului)
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Munkaesély Szövetség. Székhely: Budapest Alapítás éve: 2008 Tagok: foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci szolgáltatók Fő tevékenység: tagok.
Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársainak képzése Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ május.
A hazai intézményrendszer vázlatos bemutatása Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus Pecze Mariann, WJLF.
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A minősítés és a standardok szükségessége a civil szektorban Szekér András „Bizalom és átláthatóság a civil szektorban” konferencia.
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Enpaszmációs jelenségek Csapat: 0. Generáció Előadók:Börcsök Gyula Frank Rudolf Keszthelyi Balázs Sulyok Zoltán.
Péterfi Ferenc Az intézmények szerepe a közösségfejlesztésben.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában Egészségügyi kutatások, adatok közzététele.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A TÁMOP Jó pályán! projekt nyíregyházi szakmai fórum RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, július 16 szombat.
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Alapfogalmak, definíciók
Nyilas Misi Alapítvány „Civil Információs Centrum Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” ÁROP – 2012 – 2012 –0008 „Civil Információs Centrum Borsod-Abaúj-Zemplén.
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
Ha valóban szeretnél változtatni
„Civil ABC Eger térségében”
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
Kultúra értelmező kéziszótár alapján három jelentés
A Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform egy éve Váradi Tamás MTA Nyelvtudományi Intézet Nyelvi áttörés A nyelv- és beszédtechnológia mint húzóágazat.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Út az etikus bank felé – az Ökobank projekt Kapitány Ákos Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Fejér megye 2015 Szakmai kapcsolatrendszere Feladatfinanszírozási program keretében 29 település.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Vállalati futócsapatok a Jó Ügyekért Cseh Balázs Civil Iránytű Alapítvány
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Helyi védett értékek bemutatása a
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
A kutatás a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával,
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
A civil szervezetek hatásméréséről
Előadás másolata:

Mi a Maci? Maci a MAgyar Civilszervezetek rövidítése.

Mi a kampány célja? A rövid távú cél, hogy az állampolgárok számára közérthetően megfogalmazzuk, kik és mik a magyar civil szervezetek, mit csinálnak, hol találhatók és hogy lehet velük kapcsolatba kerülni.

A kampány akkor érte el célját, hogy ha évek múltán a polgárok bármilyen formában és felületen is találkoznak a macival, automatikusan tudják, hogy azok a dolgok valamilyen módon kapcsolódnak a magyar civil szervezetekhez.

Kik csatakozhatnak a kampányhoz? Azok a bejegyzett magyar civil szervezetek, amelyek elfogadják a csatlakozás négy alapfeltételét: legyen bejegyzett, aktív civil szervezet; legyen átlátható a működése; ne végezzen pártpolitikai tevékenységet; ne legyenszélsőséges,kirekesztő, diszkriminatív.

Civil szerveződések is csatlakozhatnak a MACI- kampányhoz, mert nagyon fontosnak érezzük a bejegyzett civil szervezetek és a nem bejegyzett csoportok, szerveződések kapcsolatát.

A csatlakozás önbevallás alapján megy. Ha valaki azt állítja magáról, hogy a csatlakozási feltételeknek megfelel, azt mi elhisszük. Mégpedig azért, mert meg vagyunk győződve arról, hogy a civil szervezetek alapvetően törvényesen működnek és a csatlakozási kritériumok a törvényi feltételeket tükrözik.

A feltételek teljesülését nem ellenőrízzük, de ha kételyek merülnek fel a teljesülést illetően, akkor a MACI-kampány Szervező Csapata fenntartja magának a jogot, hogy a szervezetet a kampányból kizárja.

Egy ilyen átfogó, országos, és minden civil szervezetet bevonni képes kommunikációs kampánnyal már nagyon régóta adósai vagyunk a magyar lakosságnak. Annak, hogy miért most indítottuk, két fontosabb oka van:

Szeretnénk kihasználni azt, hogy az elmúlt 1-2 évben lényegesen több médiafigyelmet kaptak a civil szervezetek - erre saját forrásainkból soha nem lettünk volna képesek

Most érett meg a szektor arra, hogy vállalja és megmutassa sokszínűségét, hogy együtt kampányoljon a vidéki a fővárosi szervezettel, a kicsi a naggyal, a szolgáltató az érdekképviselővel, a jogvédő a közösségfejlesztővel - annál sikeresebb lesz kampányunk, minél több és többfajta civil szervezet kapcsolódik be.

2015 februárjában bontott zászlót a kampány az azóta híressé vált „brummogós“ filmmel. 93 civilszervezet kezdeményezte a kampányt, 2015 szeptemberében a kampányhoz csatlakozott civilszervezetek száma 343, a csatlakozott civil szerveződéseké pedig 4.

Kampány finanszírozói: Nyílt Társadalom Intézet Európai Alapítványok Hálózata Közös Európai Alap Magyarországért

A MACI-kampányt a Szervező Csapat koordinálja és irányítja. A Csapat tagjai önkéntesként végzik a munkájukat. Az ARC és partnerei a kampányokat a média piaci árakhoz képest lényegesen alacsonyabb áron készítik el.

A Szervező Csapat tagjai: Bakos Gábor és Molnár Hédi (ARC), Gerencsér Balázs (NIOK), Keveházi Kata (Jól¬lét Alapítvány), Simon Ildikó (Cromo Alapítvány), Scsaurszki Tamás (KözösALAPON), Varga Máté (Civil Kollégium Alapítvány). A Szervező Csapat munkájában részt vesz még Martinkovics Kati (MASZK).

Megyénkből csatlakoztak: EcoCenter Alapítvány Kaptárkő Egyesület LG White Interaktív Művészeti Világ Egyesület Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület Életfa Környezetvédő Szövetség

A Magyar Civil Szervezetek kampányról részletes információk olvashatók a Portálon.