Önálló Élet Európai Hálózata Semmit rólunk nélkülünk! Az Önálló Élet Európai Napja 2015. Május 5.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

Az I. világháború
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Groupama Garancia Biztosító Zrt.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
„NE HAGYD MAGAD!” Antidiszkriminációs program Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió
Az Aktív Műhely modell ismertetése.  : Országos felmérés a szociális intézményekben élő értelmi fogyatékos, autista emberek foglalkoztatási.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
Újra dolgozom (HEFOP 232) Integrált szolgáltatások (HEFOP 222) Civil fejlesztések (TÁMOP 553) Újra dolgozom (HEFOP 232) Integrált szolgáltatások (HEFOP.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Roots & Shoots csoport megalakítása
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Az Európai Unió története
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
A versenyképesség technikai-minőségi oldaláról a „Schumpeter-termékek” kereskedelmének tükrében The research leading to these results has received funding.
A Grundfos Vállalatcsoport
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
„Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió” műhelykonferencia Budapest, november 24. Dr. Pulay Gyula, főigazgató, ÁSZ.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A pályaválasztási szakemberek kompetenciái
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
Lehetőségek a nagy létszámú
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
„Méltóképpen Időskorban” Az országgyűlési biztos idősügyi projektje Dr. Borza Beáta projektvezető.
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Értelmi fogyatékossággal élő személyek támogatott lakhatása
1914.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület Titkára
A VISSZAÚT ÉPÍTŐKÖVEI Készítette: Balatoni Ágnes | Utcai Szociális Segítők Egyesülete |
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Az Európai Unió bővülése Vincze János, 12. osztály Fazekas Mihály Gimnázium Debrecen >
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
Az OKKR-projekt várható eredményei Temesi József pillérvezető Az Országos Képesítési Keretrendszer kialakítása: helyzetkép és javaslatok január 21.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Európa regionális földrajza
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
TÉVHITEK ÉS A VALÓSÁG GONDOLATVÁZLATOK A SÉRÜLT EMBEREK ÉS A TÁRSADALOM KAPCSOLATÁRÓL.
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Hajós Katalin Budapest, június 5.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
Áttekintés a mozgóképes tartalomfogyasztás átalakulásáról Magyarországon és a CEE régióban.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
Európai Uniós ismeretek Az európai integráció kialakulásának története.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
And what else?... Leszakadó gyerekek.
A határtérség.
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
A II. világháború (1.) A háború első szakasza
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
Campus Mundi ösztöndíjak
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Friedrich Ebert Stiftung Szociális párbeszéd és ipar 4.0 konferencia
Előadás másolata:

Önálló Élet Európai Hálózata Semmit rólunk nélkülünk! Az Önálló Élet Európai Napja Május 5.

Ünnepeljük meg május 5-ét, az önálló élet európai napját! Kérjük, csatlakozzanak, terjesszék az önálló élet gondolatát a facebook-on is! „A segítés a létünk!” „Le a megszorításokkal!” „Öregotthon – nem megoldás!”

Az ENIL A fogyatékossággal élő emberek, önálló élet-szervezetei és nem- fogyatékos szövetségeseinek fóruma KépviseliKépviseli - a fogyatékossággal élők emberi jogait, - a szolidaritás alapú társadalmi befogadást, - a sorstársi tanácsadást - az intézményi kitagolást - a demokráciát - az önreprezentációt - minden fajta fogyatékosságot - az önrendelkezést Az ENIL a legsúlyosabban sérült emberek ügyéért emel szót az európai fogyatékos- és szociálpolitikában.

Az ENIL közvetlenül dolgozik a fogyatékossággal élő egyénekkel, szervezeteikkel (ezek legtöbbször Önálló Élet Központok), politikusokkal, a médiával, az üzleti világgal és bárkivel, aki többet szeretne tudni az önálló életről, annak múltjáról, értékeiről, elveiről és gyakorlatáról. Szót emel és lobbizik a társadalmi változásért, bátorítja a sérült embereket, hogy akarják kezükbe venni sorsuk irányítását, képzéseket nyújt, gyakorlati útmutatásokat ad.

Jelenlegi uniós képzési projektek: Az önálló élethez való jog Törökországban és Bulgáriában Integrált lakhatás támogató szolgáltatással fogyatékossággal élők és hajléktalanok részére Olaszországban, Hollandiában, Görögországban, Finnországban, Szlovéniában, Franciaországban, Írországban Korábbi projektek: DREAM (Fogyatékosok jogai akadálymentes piac bővítéséért) – önálló élethez való jog, integrált lakhatás, felhasználói irányítású személyi segítés, szolgáltatások INNOSERV kutatási projekt - innovatív szociális szolgáltatások Fiatalok képzése Értelmileg és pszichoszociálisan sérült emberek alapvető jogai, stb.

Mítosz írtók, avagy Állítólag – Discovery Channel Önálló életről alkotott téves értelmezések cáfolata Több országban átvették, lefordították, adaptálták

Május 5-i események Szerbia: Myth Buster – szerb nyelven Utcai demonsrációk

Lettország „ Büszkén.Erősen.Láthatóan.” Fotókiállítás

C:\Users\evacaesar\Desktop\Freedom Drive 2011_teljes méret.mp4