ÉDESÍTŐK-2. FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 FEHÉR CUKOR, (FINOMÍTOTT CUKOR, KRISTÁLYCUKOR) DEXTRÓZ (ANHYDROUS, MONOHYDRÁT), FRUKTÓZ11.1.1 PORCUKOR, PORÍTOTT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Moduláris oktatás a 8. évfolyam kémia tantárgyból
Középbél, máj, hasnyálmirigy, vastagbél
ÉDES KÉMIA.
Az élesztő táplálásának aspektusai a fermentáció vonatkozásában Dr. Francesco Rusalen Pall Corporation Pall Filtration & Separations S.p.A., San Martino.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Szénhidrátok.
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
KOMPLEX CUKORRENDSZEREK
SZÉNHIDRÁTOK.
A takarmányok összetétele: Szerves anyagok:
ÉDESÍTŐK.
A sejtet felépítő kémiai anyagok
FERMENTÁCIÓ MŰVELETEI
Szerves kémia Szacharidok.
Upstream / downstream folyamatok
Bioenergiák: etanol, butanol
Bioaktív komponensek kimutatása növényi mintákból
A táp önmagában etethető, teljes értékű koncentrált abraktakarmány
Kísérletek keményítővel. Ha megkérdezünk egy kisiskolást : Melyek az élet feltételei, akkor azt mondaná :oxigén, víz. Ha megkérdezünk egy kisiskolást.
Kémiai BSc Szerves kémiai alapok
LEBONTÁSI FOLYAMATOK.
POLISZACHARIDOK LEBONTÁSA
TÁPLÁLKOZÁS.
Szénhidrátok.
Sütőipari termékek.
Hypoglükaemiák Post-prandiális h. étkezést követően ’-en belül
Alapanyagok Segédanyagok
Az intermedier anyagcsere alapjai.
Galaktóz.
Plazmapótszerek Követelmények A plazmával megegyező viszkozítás
A belek „alagútjain”.
A helyes táplálkozás.
Enzimes hidrolízist a hidrolázok EC. 3.x.x.x végzik.
A tápcsatorna funkciói:
Élelmiszertechnológia alapjai II. levelező képzés
A szénhidrátok.
SZÉNHIDRÁTOK.
Nukleinsavak és a fehérjék bioszintézise
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Enzimek.
Szénhidrátok Dolce vita……….
Mi és emésztőnedveink
Gumicukor készítése Készítette: Szanda Brigitta
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe
SZIRUPOK.
CUKORNÁD.
Biokémia Fontolva haladóknak
Tóth Tamás, egyetemi docens
Nitrogénmentes kivonható anyagok, emészthető szénhidrátok
Oligo- és poliszacharidok
Hatósági díjak változása. BORÁSZATI DÍJTÉTELEK 1.1. A forgalomba hozatali engedély kiadásának és az ahhoz kapcsolódó analitikai vizsgálatok díja az alábbi.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Enzimológia Amiláz enzimek Dienes Dóra Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék.
Öröklődő fruktóz intolerancia (HFI). Fruktóz forrásaink és felszívásuk Gyümölcs, mogyoró Fru SzacharózFru+Glu Sorbitol(édesítőszer!)Fru Felszívódás facilitált.
Enzimológia Amiláz enzimek Dr. Barta Zsolt Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék 2016.
Szénhidrátok. Jelentőségük A Földön a legnagyobb tömegben előforduló szerves vegyületek  lehetnek energiaforrások (cukrok),  tápanyagraktárak (keményítő),
Fontosabb diszacharidok, poliszacharidok. Monoszacharidok összefoglalás.
Keményítőiparok technológiái
Biokémia Fontolva haladóknak
Cefrézés.
Bioenergia, megújuló nyersanyagok, zöldkémia bioetanol
22. lecke A szénhidrátok.
Energiatermelés a sejtekben, katabolizmus
Szénhidrát anyagcsere
Nitrogénmentes kivonható anyagok
Bioenergiák: etanol, butanol
Előadás másolata:

ÉDESÍTŐK-2

FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 FEHÉR CUKOR, (FINOMÍTOTT CUKOR, KRISTÁLYCUKOR) DEXTRÓZ (ANHYDROUS, MONOHYDRÁT), FRUKTÓZ PORCUKOR, PORÍTOTT DEXTRÓZ SOFT FEHÉR, SOFT BARNA CUKOR, GLÜKÓZ SZIRUP, NYERS NÁDCUKOR SZÁRAZ GLÜKÓZ SZIRUP (ÉDESIPAR) GLÜKÓZ SZIRUP (ÉDESIPAR) LAKTÓZ PLANTATION v. MILL WHITE CUKOR (NYERSANYAGA CUKORNÁD)11.1.5

KEMÉNYÍTŐ FORRÁSKEMÉNYÍTŐ DEXTRIN MALTÓZ GLÜKÓZ, FRUKTÓZ

ALKALMAZOTT ENZIMEK α-Amiláz: Keményítő hidrolízise 1-4 glükozidos kötés felbontásával (elfolyósodik), 85-95°C. pH 5-6, majd hőkezeléssel inaktiválják Amiloglükozidáz: lehűtött oldathoz adják, glükózig viszi a hidrolízist Glükóz-izomeráz: A glükóz oldatot immobilizált glükóz-izomeráz enzimmel feltöltött oszlopon átvezetik, a glükóz egy része fruktózzá izomerizálódik

ENZIMKÉSZÍTMÉNYEK

GLÜKÓZ SZIRUPOK JELLEMZŐ ÉRTÉKEI

FRUKTÓZ SZIRUPOK JELLEMZŐ ÉRTÉKEI

TERMÉKEK VÍZAKTIVITÁS ÉRTÉKE

ÉDESÍTŐK, MÉZ FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 BARNA CUKOR (KIVÉTEL ) 11.2 CUKOR OLDATOK ÉS SZIRUPOK (KIVÉTEL11.1.3), RÉSZLEGESEN INVERTÁLT VÁLTOZATAI, MELASZ, TREACLE11.3 EGYÉB CUKROK ÉS SZIRUPOK (PL. XYLÓZ, JUHARSZIRUP)11.4 MÉZ11.5 HÁZTARTÁSBAN HASZNÁLT (ASZTALI) ÉDESÍTŐSZEREK, BELEÉRTVE AZ INTENZÍV ÉDESÍTŐSZEREKET IS11.6