CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kattintással tovább léphetsz!
Advertisements

Királyhelmec városunk története
Ernesto Cortazar - The sound of music Juhász Gyula Nagyvárad A körösmenti Párizs régi fénye Felém ragyog az emlék rőt ködén, Egy ifjúság reménye és regénye.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
 A város turizmusában nagy szerepet játszik a termálfürdő, mely nyáron jó kikapcsolódást biztosít fiatalok és idősebbek számára is.
A város Katedrálisa Városnézés: Temesvár és környéke Városnézés: Temesvár és környéke.
Nagyszalonta.
NYON 1.
Szülővárosom bemutatása
Ernesto Cortazar - The sound of music me Juhász Gyula Nagyvárad A körösmenti Párizs régi fénye Felém ragyog az emlék rőt ködén, Egy ifjúság reménye és.
Budapest mint világváros
5. NAP.
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
Zenés utazás Kárpátaljára
Készítette: Greges Dániel
Matyó kultúra.
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Horváth Mónika
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Hódmezővásárhely az alföldi művészváros
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Olaszország.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
Petőfi Sándor Emlékmúzeum
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Kávás.
Szeged I. világháborús emlékhelyei
Gyula város I. világháborús emlékei
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Cegléd Prezentáció.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Gyömrő Írta: Farkas Gréta A mi iskolánk Városunkról Kis városunk lakói
DUNA A MAGYARORSZÁGI SZAKASZA ÉS DUNAPARTI MAGYAR VÁROSOK.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
II. RÉSZ REPÜLŐTÉR MEDGYESSY FERENC MÚZEUM DÉRI MÚZEUM.
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
Készítette: Dóbiás Kinga
Eger Télanyók csapata.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Gadányi Károly Magyarok és szlávok Mindentudás Egyeteme 2011.
VAJDASÁGI VÁROSOK.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
A vaskorban (Kr. e. VII-VI.) a mai Szeged területén megtelepedett agathürszosz és szignünna népcsoportoktól származhat: a „tijah” (ejtsd: tidzah) szó.
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
MOSONMAGYARÓVÁR MOSONMAGYARÓVÁR A MOSONI-DUNA ÉS A LAJTA TALÁLKO- ZÁSÁNÁL, AZ OSZTRÁK ÉS A SZLOVÁK HATÁRTÓL 15 KM-RE FEKSZIK. MÁR A RÓMAI KORBAN ŐRHELY.
Földrajzi helyzete Kütahya város Nyugat-Anatóliában
Veresegyház.
Budapest Programajánló
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Székelykeresztúr Fekvése:
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szalay Petra, Almási Lilla
Készítette: Kis Cintia Csenge 7.a
NAGYVÁRAD.
Kolozsvár.
Kattintással tovább léphetsz!
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Kirándulás a Mura-vidéken és a Dráva vonzásában
Kolozsvár.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM 896-BAN E VIDÉKET OND TÖRZSÉNEK ADTA SZÁLLÁSHELYÜL. OND FIA, ETE FÖLDVÁRAT ÉPÍTETT, MELYET „CSEMIGRÁDNAK” (FEKETE VÁRNAK) NEVEZTEK EL, AMELYBŐL EREDHET A VÁROS NEVE. A XIX. SZÁZAD MÁSODIK FELÉBEN CSONGRÁD NÉPÉNEK A TISZA- SZABÁLYOZÁS ADOTT MUNKÁT, EKKOR ALAKULT KI A KUBIKUS ÉLETFORMA BAN A VÁROST NAGYKÖZSÉGGÉ MINŐSÍTETTÉK VISSZA ÉS CSAK 1923-BAN KAPTA VISSZA VÁROSI RANGJÁT. CSONGRÁD ÉLETÉBEN JELENTŐS SZEREPET JÁTSZIK AZ IDEGENFORGALOM. A VÁROS GYÓGYFŰRDŐJÉN TÚL A LEGNAGYOBB VONZERŐT A KÖRÖS-TOROKI PARTFŰRDŐ ADJA. CSONGRÁDOT A VÍZEK ÉS PARKOK VÁROSÁT 1984-BEN A VÁROS FEJLESZTÉSÉÉRT ÉS A HAGYOMÁNYOK ÁPOLÁSÁÉERT HILD JÁNOS EMLÉKÉREMMEL TÜNTETTÉK KI. CSONGRÁD VÁROS NEM CSAK GAZDASÁGI, DE TÁRSADALMI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONTJA IS A TÉRSÉGNEK. CSONGRÁD HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEI KÖZŰL KIEMELKEDIK A SAJÁTOS ALFÖLDI SZŐLŐ KULTÚRÁJA, MELY MÉLTÁN ELISMERT JÓ MINŐSÉGŰ VÖRÖSBOROKAT TERMEL. A VÁROSNAK JELENLEG ÁLLANDÓ LAKOSA VAN.

VASÚTÁLLOMÁS

VÁROSHÁZA

SZENT RÓKUS TEMPLOM

CSEMEGI KÁROLY KÖNYVTÁR

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

BELSŐVÁROSI MÚZEUMHÁZAK

TARI LÁSZLÓ MÚZEUM

TÁJHÁZ

BATSÁNYI JÁNOS GIMNÁZIUM

MALOM

VÁNDOR TANYA ÉTTEREM

ELLÉS MONOSTOR ROM

SZENTHÁROMSÁG SZOBOR

II. VILÁGHÁBORÚS EMLÉKMŰ

GYÓGYFŰRDŐ

HŐSÖK SZOBRA

NAGYRÉT

NAGYRÉTI TISZAÁG

KÖRÖS-TOROK PARTFŰRDŐ

KÉSZÍTETTE: Szentiványi Gábor V É G E MADE IN HUNGARY