„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP-5.3.1.B-2- 12/2-2015-0009, 0012.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
általános főig. helyettes
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt Motiváció felkeltése és fenntartása internethasználattal.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
"Tudás és kompetencia Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért TÁMOP A-12/ Németh Orsolya alelnök, projektmenedzser Vakok.
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
„Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen” A program komplexitásának pozitív tapasztalatai és megvalósításának nehézségei Kiss Imre - szakértő.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
„Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régióban” ÁROP - 1.A Marcali város önkormányzata.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET NYÍREGYHÁZI IGAZGATÓSÁG TÁMOP-OS PROJEKTJEI ÉS AZ INTERNETES MENTORI.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
Család – és Gyermekjóléti Központ
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Együtt a változásokért
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.

-A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül, -A B1 projektben szakképesítést szerzett roma nők foglalkoztatásának támogatása, -Munkaerő-piacra történő belépés ösztönzése -Hátrányos helyzetűek társadalmi felzárkóztatásának megvalósítása A PROJEKT FŐ ISMÉRVEI

-Országos szintű program, -A foglalkoztatható munkaerő szakképesítése: dajka, kisgyermekgondozó-nevelő,gyermek- és ifjúsági felügyelő, szociális gondozó és ápoló, szociális asszisztens. - A projekt támogatott foglalkoztatási lehetőséget biztosít.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK ELŐZMÉNYEI -A Gyermekvédelmi Központ szakemberei részt vettek elméleti és gyakorlati oktatóként a gyermek- és ifjúsági felügyelő képzésben, a TKKI felkérésére -Biztosítottuk a gyakorlati képzés helyszínét és oktatóit -Részt vettünk az ünnepélyes bizonyítvány átadón. -Megérintett bennünket…

A PÁLYÁZATBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Motiváció pályázat benyújtására: -A gyermekek számára biztosítani a roma kultúra megismerését (hitelesség) -A másság elfogadása, empátia, tolerancia fejlesztése -A roma családokból hozott hagyományok ápolása, tisztelete -A projekt kitűzött céljai megvalósításának támogatása, lehetőség biztosítása a munkavégzésre ( a többségi társadalom felelőssége)

A BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOK 1. „Új munka – új esély” – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Székesfehérvári szakmai egységében TÁMOP B-2-12/ (1fő gyermekfelügyelő foglalkoztatására)

A BENYÚJTOTT PÁLYÁZATOK 2. "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Martonvásári szakmai egységében" TÁMOP B-2-12/ (2 fő gyermekfelügyelő foglalkoztatására)

A PROJEKT MENEDZSMENTJE Projektmenedzser: Deresné Tanárki Mária Pénzügyi vezető: Kovács Józsefné Mentorok: Kiss Zsoltné Magán Judit

ALKALMAZOTT SZAKEMBEREK Jasper Lászlónégyermekfelügyelő Németh Ibolyagyermekfelügyelő Vidics Zoltánné gyermekfelügyelő

A MEGVALÓSULÁS HELYSZÍNE ÉS IDŐTARTAMA Helyszín: Martonvásár és Székesfehérvár Különös érték: különleges gyermekotthon is bekapcsolódott a projektbe A projekt időtartama: november október 31-ig támogatott foglalkoztatás, további 3 hónap foglalkoztatás január 31-ig január 31. után is számítunk a 3 gyermekfelügyelő munkájára!

CÉLKITŰZÉSEINK A 3 munkavállaló támogatása, megsegítése az új élethelyzetében Sikerélményekhez juttatás, pályán tartás Tapasztalatcserék, továbbképzések biztosításával ismereteik további bővítése A munkatársi közösség építő, támogató erejével megerősíteni elköteleződésüket Pozitív példájukkal további roma nők érdeklődésének felkeltése, motiválása a képzésekben való részvételre.

MIT VÁRUNK A PROJEKTTŐL? Sikeres, eredményes megvalósulást Gyermekeink és munkatársaink empátiájának, toleranciájának erősödését A roma kultúra megismerését, közelebb hozását Az egyes problémák más megközelítését

MIT VÁRUNK A PROJEKTTŐL? A roma nők társadalmi befogadásának elősegítését, erősítését A foglalkoztatottak családjának javuló életminőségét Új érdeklődőket, új munkavállalókat A társadalmi integráció felgyorsulását

ÚTRAVALÓUL… "Csak aki magában bízik, bízhat másokban is. S a másokban való hit alapja a rendíthetetlen önbizalom. A két hit: egy. Ha bármelyik hitet elveszti az ember, olyan lesz, mint a félszárnyú madár. Nem tud repülni." Müller Péter

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!