Dán intézmények a korai iskolaelhagyás csökkentésére Ifjúsági pályaorientációs központok és fogadó intézményrendszerek Mártonfi György Oktatáskutató és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Advertisements

Hámoriné Váczy Zsuzsa. •Története: 1936-tól szakképzés, flexibilis szakmacsoportos oktatás, a gazdaság, mint megrendelő.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
XXX. Jubileumi OTDK Készítette: Szabó Anita Debreceni Egyetem
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
A középfokú oktatás szerkezeti változásai és az érettségivel kilépők Imre Anna – Híves Tamás Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2010 június.
Életút Alapítvány TÁMOP /1 Váci Ifjúsági Információs és Tanácsadó Szolgálat életre hívása közösség és értékteremtő szolgáltatások nyújtásával című.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Az iskolai könyvtár és a gyermek könyvtár együttműködésének lehetőségei.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
A szakmunkásképzés válságtünetei Hozzászólás a Kézdi Gábor, Köllő János és Varga Júlia által írott tanulmányhoz Mártonfi György, OFI Bp február.
TISZK-ek Miért kellettek, és miért kellenek? Múlt, jelen, jövő Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Marcali, május 18.
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Segélyezési rendszer átalakítása
A gyerek nem az életre készül, hanem él
A kerettantervek fejlesztése
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Összehasonlító pedagógia
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
EÖTVÖS JÓZSEF ISKOLAALAPÍTVÁNY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA BÉKÉSCSABA.
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
A 18 éves korra emelt tankötelezettség és a könnyen lemorzsolódó tanulói csoportok Mártonfi György Budapest november 4.
Hány évig tartson a tankötelezettség? Mártonfi György Budapest január 27.
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
Social Europe Ifjúsági Foglalkoztatás október 31. Szeged Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
„Hazai pályaorientációs szabályzók áttekintése - javaslattétel egy nemzeti szintű szabályzó és finanszírozási rendszer kialakítására” Kutatási beszámoló.
Munkaerő-piaci képzések megközelítése. Törvényi változások n a szakképzésnek és a felnőttképzésnek a munkaerő-piaci igényekkel való összehangolása, n.
Humánszolgáltatások a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központban.
A szakiskola jelene és jövője
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Lorem ipsum.
A könyvtárostanári képzési lehetőségekről
Kompetencia alapú szakoktatás
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Beiskolázás a „Gundel”-ben
„Út a munkához”program
Előadás másolata:

Dán intézmények a korai iskolaelhagyás csökkentésére Ifjúsági pályaorientációs központok és fogadó intézményrendszerek Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Budapest, október 3.

Röviden a dán pályaorientációs rendszer múltjáról Évtizedek óta nagy fontossága van 2003-ig expanzív módon fejlődött. 27 független alrendszer, ezek bürokratikusan kapcsolódtak (2004-ben nagyon szidták) 12 ezer (többnyire részállású) alkalmazott, csak kis részben magas szaktudás (sok órás továbbképzés tanároknak) 22 törvény szabályozta április – új pályairányítási törvény

Az új (2.generációs) rendszer Ifjúsági pályaorientációs központok (51 db) – középfokra, munkaerőpiacra Regionális pályaorientációs központok – felsőoktatásba (7 db.) Felnőttképzési központok (pályaorientációs szolgáltatással) A „munkaügyi központokban” (Job Centre) is van PORI e-Guidance (2011 óta) Kisebb, professzionálisabb, egyszerűbben tagolt rendszer

Az ifjúsági pályaorientációs központok (UU) 98 önkormányzat („municipalitás”, „kistérség”) Ők tartják fenn az 51 UU-t (1-4 önkormányzat) – eltérő prioritások (pl. középiskola versus ESL) és finanszírozás! Max. 25 éves korig nyújtanak szolgáltatást, legkorábban a 7. évfolyamon A fókuszban a (felső)középfokra való átmenet

Az UU-k fő tevékenységei 8-9. évfolyamon mindenkinek személyes tanácsadás (egyik célcsoport a évf.), sokszor szülővel, megállapítani a „középfokra való érettséget” (declare him/her ready for sec. ed.) – kb. 4% nem kapja meg, őket általában 10-be Lemorzsolódás által veszélyeztetettek és lemorzsolódottak (12-25 évesek) segítése Iskolai kihelyezett tevékenységek (csoportos tanácsadás, az 1-9. évfolyamon tanító tanárok támogatása stb.) Egyéb együttműködések (pl. Job Centre – kihelyezett tanácsadójuk lehet)

A lemorzsolódás adatbázisa(i) 18 éves korig – iskolai pályafutás adatai + a tanácsadás adatai mindenkiről (UU látja) Az iskolának kötelező jelezni a lemorzsolódás veszélyét és magát a lemorzsolódást is – az UU-k szerint kb %-osan jeleznek évesek – ha a nagyrendszer (CPR - oktatásügy, munkaügy) nem tartalmazza (kb. 4% vaklárma) – iskolai előzmények is (UU nem látja folyamatosan, csak jelzést kap, Job Centre látja, de költözés esetén nem ismeri az előzményt) UU-k szeretnék az egységes adatbázist /30-ig – van remény (2 minisztérium…)

Azonnali beavatkozás A pályairányítási törvény alapján a (tkp ) éveseknek „valamit” kell csinálni. Valami = oktatás, munka, „alternatív oktatási program”, UU – kemény anyagi szankciók Jelzés esetén 5 munkanapon belül fel kell venni a kapcsolatot a fiatallal (kőkemény feltétel!) Technikája SMS – kb. 70% siker, utána , telefon, levél, személyes – fiatalok kb. 99%-ban (kivéve drog dealer), szülők 80-90%-ban együttműködők Egyensúlyozás az érdekek között (egyén, család, munka világa, önkormányzat)

A fogadó rendszerek, alternatívák 10. évfolyam Termelőiskola Nappali népfőiskola Efterskole (bentlakásos, 14-18) Munkahely vagy munkatapasztalat Youth schools (13-18) – tanoda+klub+”alternatív iskola” EGU – kb. rész-szakképesítéshez vezet TAMU – „az utolsó állomás„ Kombinált programok (az egykori OYE, személyre szabott csomag – 3-4%)

Választható 10. évfolyam 2004: 40-50% 2012: 60% Erős pályaorientációs karakter + fejlesztés Kötelező eleme „bridge building” – 4 hetes „átlátogatás”, elvileg akár 10x 9. után még kevesen mennek a szakképzési ágba, sokkal többen 10. után A jól teljesítők is sokan választják (angol, matek, bridge – nem kell sietni)

Termelőiskolák I. Hetvenes évek Grundtvigi hagyomány 1996-tól külön törvény, 2010 óta Charta éveseknek átlagosan 5 hónap, max 1 év, 10% számára meghosszabbítható, némi zsebpénz (-18, 18+) Kötelező „termelés” és bevétel (kb. 10%) „Tanárok” – nincs előfeltétel Most kb. 80 termelőiskola, évi fő Egyedi jellegzetességek, kis intézmények

Termelőiskolák II. Már a fele ún. új képzési irány (dráma, hangszeres zene, tánc, informatika) Új fejlemény: kb. 25% „declared not ready” Jellemzően NEM szakképzési előkészítés (de arra is jó) 2010 óta minimális mértékben szakképzés november - International Production School Organisation (Leonardo) Németország (40-50), Finnország („300”), Ausztria (15-20), Franciaország (14) Magyarország kb. 5-6, célcsoport ugyanaz, de egész más intézmény…

A dán rendszer néhány üzenete Magas a lemorzsolódás, de utána jól működő (kicsit drága) rendszer. A grundtvigi szellemiségen alapuló kínálat és a „valamit kell csinálni” elv sikeres integrációhoz vezet – „Egészséges társadalom”. –Egyéni szintű nyilvántartás és problémakezelés –Azonnal kell lépni –Nem kell sietni, de lazsálni sem szabad –Differenciált kínálatra van szükség –Az integrációhoz a személyiség fejlesztésén keresztül vezet az út

Köszönöm a figyelmet! Mártonfi György