Agykontrollos továbbképző éveseknek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy kreatív tanulási eszköz
Advertisements

A VILLÁMOLVASÁS TITKAI
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
MIÉRT, MIKOR ÉS HOGYAN SZOKJUNK LE A DOHÁNYZÁSRÓL?
Tehetségazonosítás gyakorlata
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
A tudatos élet alapelvei
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
Digitális technika, digitális áramkörök
Felkészítés az örömeteli együttműködésre otthon és az iskolában
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Elbukni... Kudarcot vallani... Csődöt mondani... Taccson lenni...
A TANULÁS BELSŐ FELTÉTELEI
Amit a Honismeret órákkal kapcsolatban tudni kell!
Amit a Honismeret órákkal kapcsolatban tudni kell!
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetenciafejlesztés – ahogy a diákok látják Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Média és Gazdaság, ha a keresztény hit számít NymE-SEK, Szombathely, május 9. Dr. Németh Norbert.
A tanulók tanulási stílusa és az oktatási módszerek közötti kapcsolat
A GONDOLATTÉRKÉP.
A GYŐZTES.
Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Különböző reprezentációk használata a 9
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Mennyire tudsz relaxálni?. Az alábbi kérdések közül hányra tudsz igennel válaszolni? Előre szólok a tévézés és a semmittevés nem azonos a relaxációval.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Logos-Hungary Keresztény Főiskola Orientációján ! 2010.Szeptember 4. BA Bibliatudomány szak évnyitója KöszöntőBemutatkozás Aktuális dolgaink Regisztráció.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Amit a Honismeret órákkal kapcsolatban tudni kell!
A felvételi eljárás elemei
Rövid életrajza Következtetés Tanulmánya Felfedezés Bizonyítása
GRAFIKAI TERVEZÉS A TANULÁS MOTIVÁLÁSÁRA ÉS A LEMORZSOLÓDÁS KEZELÉSÉRE.
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
A OneNote 2007.
Tanulástechnikai foglalkozások
Új tanulásszervezés – mit és miért kell tennünk?
TIOK IKT – tesztelés 1. osztály Pap Ágnes. A csoport bemutatása 6-7 éves korosztályon teszteltem a tananyagot. /12 fő,előképzettség nélkül,tagozat nincs,de.
A tanulás segítése – a tanulás tanítása a napköziben
Módszerek 5/5.
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
Gyakorló óra 5/12.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Hogyan tanulok otthon? 5/2.
Tanórai szokásaim 5/14.
Jegyzetkészítés 5/17.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Köznevelési reformok operatív megvalósítása TÁMOP SZAKÉRTŐI DRÁMA VS. TANÍTÁSI DRÁMA – A PROJEKT KERETÉBEN FEJLESZTETT TOVÁBBKÉPZÉSI.
SPORTISMERETEK EDZÉSELMÉLET CSIK FERENC ÁLTANÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM KÉSZÍTETTE: LEITNER JÓZSEF.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Készítette: Szabó Gizella Az álmok nyomában című cikkhez
Tanulásszervezés By the PINK csoport.
Regionális konferencia
Oktatóbemutató címe Előadó: Név.
A felvételi eljárás elemei
Örömteli és eredményes matematikatanulás
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Flip-It! A módszer alkalmazása
3. osztályban.
Analitikai számítások a műszeres analitikusoknak
Előadás másolata:

Agykontrollos továbbképző 10-14 éveseknek ZSENIMOZIZÁS Agykontrollos továbbképző 10-14 éveseknek a jókedvű, eredményes tanulásról

Miért érdemes megtanulnod a ZSENIMOZIZÁST? Mert javul a tanulmányi eredményed; Mert könnyebben érheted el tanulási céljaidat; Mert szívesebben ülsz le a tanuláshoz; Mert könnyebben ráhangolhatod magad azokra a tantárgyakra is, amiket eddig nehezebben tanultál; Mert a kérdezéstechnikával felébresztheted a kíváncsiságodat; Mert a sok információból könnyen ki tudod szűrni a lényeget; Mert az elmetérképezéssel könnyebben meg tudod jegyezni a tudnivalókat; Mert a Zsenimozizás segítségével azt is tudod fel tudod idézni, amit régen tanultál; Mert meg tudod változtatni a problémás tantárgyakhoz való hozzáállásodat; Mert a képzeleted segítségével megtanulhatsz játszva tanulni!

ZSENIMOZIZÁSSAL a tanulási célok eléréséért „Felvettek a 6 osztályos gimnáziumba. Eszközöm a céltáblás megoldás volt. Készítettem ugyanis egy lapot, amit aztán kitűztem magam elé a falra a következő szöveggel: Kedves Sz. Petra! Örömmel értesítjük, hogy a 2001. tanévtől felvételt nyert a Hermann Ottó Gimnáziumba. És ez így is lett! Szóbeli nélkül sikerült.”

JÓ, HA TUDOD! A Yale-egyetemen 1953-ban végzett felmérés során kiderült, hogy a végzős hallgatók alig 3%-a rendelkezett konkrét, leírt célokkal, tervekkel 20 évre előre. Az 1973-ban végzett kontrollvizsgálatoknál ugyanezek a hallgatók anyagi helyzetüket tekintve jobb körülmények között éltek, mint a többi társuk (97%) együttvéve.

ELMETÉRKÉPEZÉSSEL a gyorsabb tanulásért „Biológiából a Mérsékelt éghajlati övből elmetérképpel készültem a 6 leckés témazáró dolgozatra. A dolgozat nagyon jól sikerült, és alig két órát vett igénybe, hogy elkészítsem a szöveg alapján a térképemet. Máskor hat lecke több mint három órát vett volna igénybe.” Palkó Dávid

JÓ, HA TUDOD! Lena Israel szerint, amikor hagyományosan jegyzetelünk, akkor időnk 90%-át olyan szavak leírására fecséreljük, amelyeknek semmilyen jelentőségük nincs a megjegyzés és a megértés vagy a felidézés szempontjából. Ennek megfelelően, amikor ezt a jegyzetet tanuljuk meg tanulási időnk 90%-a is veszendőbe megy! Ezért sokkal hatékonyabb az elmetérképezéses jegyzetelési mód, ami vizuális, és csupán kulcsszavakat használ.

ZSENIMOZIZÁSSAL a tanulás okozta feszültségek csökkentéséért „Sosem gondoltam, hogy megszeretem a matekot. Érdekes módon, miután használtam a technikát, megszűnt a tanárommal kapcsolatos rossz érzésem, sőt egyre jobban megkedveltem őt. Ennek eredményeként egyre szorgalmasabban készültem az óráira. A 8. végére én lettem a legjobb matekos az osztályban.” P. Enikő

JÓ, HA TUDOD! A tanulás során „csak” háromszor ér bennünket stressz: tanulás előtt, alatt és után. Azok érik el a legjobb eredményeket, akik csökkenteni tudják a bennük keletkező feszültséget, és van kedvük a tanuláshoz. Amennyiben képesek vagyunk megváltoztatni rossz érzéseinket, jobban tudunk figyelni, könnyebben tanulunk és tudjuk felidézni a számunkra hasznos dolgokat.

A tanfolyamot vezeti PÉTERCSÁK MAXIM A JELENTKEZÉSHEZ HÍVD a 20/551-3079-es számot, vagy írj a info@alfahullam.hu címre!