Szarvák Mónika Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Szakmai Tanácskozás Miskolc
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
1 A gyermek- és ifjúságvédelmi intézményrendszer helye és szerepe a fővárosi oktatás rendszerében Fővárosi Pedagógiai Napok Modellváltás a fővárosi intézményrendszerben.
Gyermekvédelmi alapellátás
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Törvényi változások a gyermekvédelemben (T/9318)
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Családi napközi.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
Családok átmeneti otthona a Józsefvárosban
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Szociális regiszter publikus felület használata
NEMZETI SZOCIÁLPOLITIKAI KONCEPCIÓ 2011
1 A gyermekvédelmi szakellátás fővárosi sajátosságai és fejlesztési szükségletei „A gyermekvédelmi szakellátás fejlesztése Budapesten” Fővárosi Gyermekvédelmi.
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Konzorciumi együttműködés
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Szociális háló Készült a suliNova Kht. megbízásából.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Családtámogató ellátások
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
Ágazati fejlesztési lehetőségek az európai uniós források tükrében
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Debrecen, a gondoskodó város SZIME XVII. Konferencia Debrecen, szeptember Dr. Papp László polgármester.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
A családpolitika szerepe a társadalmi integrációban A családpolitika szerepe a társadalmi integrációban december 9.
Gyermekek napközbeni ellátási rendszerének átalakítása május 26. Hajdúböszörmény.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
1 A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009 Szűcs Erika július 16. Miskolc.
Készítette: dr. Retkes Zita.  Jogviszonyok a családban  Az állam szerepe és feladata  Ombudsmani tevékenység a családot érintően  Civil jogvédelem.
Válság és a szegénységben élők kilátásai MSZEH június 24.
TÁMOP B TELEP-PROGRAMOK ELNÉPTELENEDŐ FALVAK LANGERNÉ VICTOR KATALIN.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program Pályázati eredmények Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program HEF OP –Térségi.
1 A gyermekvédelmi törvény és megvalósításának tárcastratégiája Gyermekjóléti Szolgálatok I. Országos Konferenciája szeptember 13.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Szemléletváltás a foglalkoztatáspolitika eszköztárában Előadó: Szabó József főigazgató Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
A helyettes szülői ellátás működése
A hazai fogyatékosságpolitika aktualitásai
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Szociális terület képzési rendszerének tervezett módosításai
Család – és Gyermekjóléti Központ
ÉVES GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Előadás másolata:

Az ágazati irányítás bemutatása Átmeneti gondozás a családok átmeneti otthonaiban Szarvák Mónika Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya Gyermekjóléti alapellátási szakreferens

Minisztériumi szinten 2014. IX. 17-től SzMSz-ben szabályozva Területünket érintően feladatok átcsoportosítása

Emberi Erőforrások Minisztériuma A miniszter irányítja - 10 államtitkár a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár - Veresné Novák Katalin a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár – Czibere Károly a Miniszteri és Parlamenti Államtitkári Kabinet vezetőjének (a továbbiakban: miniszter kabinetfőnöke), a miniszteri biztosok, az Oktatási Jogok Biztosa Hivatalának tevékenységét

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szakmai és politikai irányítás a családpolitika, a családtámogatás, a kisgyermekes szülők munkavállalásának ösztönzése és segítése, a gyermekek napközbeni ellátása, a koragyermekkori intervenció koordinációja, a gyermeki jogok védelme, az örökbefogadás, a gyermek- és ifjúságpolitika,

az Új Nemzedék Jövőjéért ifjúságpolitikai keretprogramból adódó feladatok ellátása a nyugdíjpolitika, az időspolitika, a nemzedékek közötti együttműködés ösztönzése, az önkéntességgel kapcsolatos kormányzati politika, a nőpolitika, a szolidáris társadalom megerősítése, a kapcsolati erőszak áldozatait fogadó intézményrendszer, a család- és ifjúságügyi ágazat területén – a nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárral együttműködve – a nemzetközi két- és többoldalú kapcsolatokkal és az európai uniós tagsággal összefüggő szakmai feladatok tekintetében. az Új Nemzedék Jövőjéért ifjúságpolitikai keretprogramból adódó feladatok ellátása

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a szociális, – a gyermekek napközbeni ellátása kivételével – a gyermekjóléti, gyermekvédelmi szolgáltatásokkal, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek esélyegyenlőségének elősegítésével, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek számára nyújtott pénzbeli ellátásokkal és szolgáltatásokkal,

a foglalkozási rehabilitációval, a szociális és gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátásokkal, a gyermekek és a fiatal felnőttek védelmével, a kábítószer-megelőzéssel és kábítószerügyi koordinációval, a romák társadalmi integrációjának elősegítésével, a társadalmi felzárkózással,

a gyermekek esélyteremtésével, a hátrányos helyzetű gyermekek oktatási esélyegyenlőségének biztosításával, az alacsony végzettségűek foglalkoztathatóságát javító komplex szolgáltatások biztosításával, a szociális ágazati képzéssel, továbbképzéssel és humánerőforrás-fejlesztéssel, a szociális és társadalmi felzárkózási ágazat területén – a nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkárral együttműködve – a nemzetközi két- és többoldalú kapcsolatokkal és az európai uniós tagsággal,

a mélyszegénységben élők, a romák és a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi integrációjához kapcsolódó stratégiák és programok egységes kormányzati koordinációjával, a társadalmi felzárkózás és a romák társadalmi integrációjának fő szakpolitikai elveinek, stratégiájának és koncepciójának meghatározásával, az ezekre vonatkozó döntési és költségvetési javaslatok kidolgozásával

Engedélyezett férőhelyek száma dec. 31. 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. 2012. 2013. családok átmeneti otthona 3155 3385 3566 3799 3900 3899 3885 gyermekek átmeneti otthona 413 402 449 502 505 478 457 helyettes szülő 320 628 440 523 442 421 362 önálló helyettes szülő 135 88 100 134 138 összesen: 3888 4550 4543 4924 4981 4936 4838

Régiós szinten a férőhelyek száma Észak-Magyarország: 319 (Heves 63) Észak-Alföld: 589 (JNKSZ-40) Dél-Alföld: 222 (Békés: 39) Közép-Dunántúl: 358 (Fejér 60) Dél-Dunántúl: 416 (Tolna 53) Nyugat-Dunántúl: 276 (Vas 40) Közép-Magyarország: 1624 (1226-398)

Ellátottak száma december 31-én 2009 2010 2011 2012 2013 Gyermek 2086 2161 2249 2481 2336 Szülő 1385 1386 1520 1590 1513 összesen 3471 3547 3769 4071 3849

átmeneti gondozásban részesülő gyermekek év átmeneti gondozásban részesülő gyermekek helyettes szülőnél elhelyezettek száma gyermekek átmeneti otthonában elhelyezett családok átmeneti otthonában elhelyezett gyermekek száma 2010 7523 161 1173 6189 2011 7306 119 1225 5962 2012 7513 88 1185 6240 2013  7317  69  988  6260

Ellátást kiváltó problémák minden formát nézve (2012) Összes probléma szám: 11 875 Szülők életvezetési problémái: 2 571 Elégtelen lakhatási körülmények: 2 107 Hajléktalanná válás: 1 649 (3 756) Bántalmazás: 1 695 Családi konfliktus: 1 512

A gondozott gyermekek korcsoportos bontásban 6-13 évesek 42%-ban, - 0-3 évesek 29%-ban, - 4-5 évesek 16%-ban, - 14-17 évesek 13%ban. Az év folyamán összesen 6 260 kiskorú részesült gondozásban, december 31-én pedig összességében 3 849 gyermek és szüleik kaptak gondozást.

Igénybe vevői nyilvántartás szerinti kihasználtság 2014. júliusi adatai alapján a kapacitások 92%

Finanszírozás 2014-ben az állami támogatás összege 635.650 forint/ellátott Évi 2,8 milliárd forint központi költségvetési forrás

Krízis központok 14 krízisközpont működik, összesen 98 férőhellyel. A krízisellátás speciális elemét jelenti a 29 férőhelyes Titkos Menedékház, amely a kapcsolati erőszak súlyos életveszélyben lévő áldozatait fogadja.

Félutasház Félutas házak hosszú távú lakhatási lehetőséget és szakmai (főként jogi és pszichológiai) segítséget nyújtanak a lakóknak. Félutas házat jelenleg 4 krízisközpont működtet, ezek összesen 8 család elhelyezésére biztosítanak lehetőséget.

Kenyszi alapján 2012. március 1-e óta – 2014. június 4-ig A megállapodás (igénylés) még nem jelent biztosan tényleges szolgáltatást. Megállapodások száma: 20 579 (tisztított adat) Ellátottak száma: 14 100 fő Aki csak egyszer vette igénybe a szolgáltatást: 9 963 fő (70,7%) Aki többször ugyanott vagy máshol vett igénybe ellátást: 4 137 fő (29,3%)