KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire ismered Magyarországot?
Advertisements

VANYOLA.
Alsónémedi bemutatása
Alsónémedi A falu bemutatása
Mindenszentek temploma Pécs
Felsőregmec.
Készítette: Tóth Evelin
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Értény.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Készítette: Kádár Cecília.
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
5. NAP.
Káloz.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
Szendrő nevezetességei
Kölcse.
Milota.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
KRUCSAY OLTÁR Nyírbátor.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Készítette: Greges Dániel
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Napkor A mi településünk.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
TISZAKÓRÓD Készítette: Bercséné Grezner Emese
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Zselickislak.
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Tóth Balázs I./3.cs.
Készítette: Dóbiás Kinga
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Zene: Princess- Magyar táncok No. 1
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
KAMOND.
Nagykároly Készítette:
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Székelyderzs a becsület falva
Balatonalmádi körtúra Készítette: Szabó Lilla
Balatonalmádi körtúra Készítette: Szabó Lilla
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Előadás másolata:

KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.

KAPOSMÉRŐ FEKVÉSE Kaposvártól 8 kilométerre nyugatra fekszik

MEGKÖZELÍTHETŐ Budapest felöl: Az M7-esen Balatonboglárig, tovább a 67-es főúton Kaposvárig, majd a 61-es főúton egyenesen 8 km. Az M7-esen Siófokig, tovább a 65-ös főúton Tamási irányába, majd Dombóváron és Kaposváron keresztül a 61-es úton. Pécs felöl: A 6-os főúton Szigetvár irányába, utána északra a 67-es úton Kaposvárig, majd nyugatra 8 km. a 61-es úton

TÖRTÉNET Az újabb kőkortól kezdve a Kapos völgye a vándorló népek egyik közlekedési útvonala volt 1872-ben épült vasút Kaposmérőt bekapcsolta az ország vérkeringésébe 1904-ben tégla – és cserépgyárat épített Rotter Bernát és fia 1950-től működött a tanács 1966-ban Kaposújlakot, 1977-ben Bárdudvarnakot csatolták a tanácshoz.

KAPOSMÉRŐ TÉRKÉPE

NEVEZETESSÉGEK Katolikus templom: egyhajós, félkör alakú szentéllyel, sekrestyével, késő barokk stílusban építtette 1785-ben a Gaál család

NEVEZETESSÉGEK Református templom: 1902-ben készült

NEVEZETESSÉGEK A közösségben 1990. október 20-án avatta fel a lakosság a 2 világháborús hősök és áldozatok emlékművét a katolikus templom kertjében

NEVEZETESSÉGEK A Kassai Kft. profilja elsősorban íjkészítés, emellett lovasíjász bemutatókat és rendhagyó történelemórákat tartanak a völgyben, és minden hónap első szombatján nyílt napokat rendeznek, ahol a résztvevők megtekinthetik a versenyszerű lovasíjász edzéseket.