Német étkezési szokások Német Gasztronómia Német étkezési szokások
Általánosságban A német ételekről a nehéz, zsíros ételek jutnak eszünkbe. Sok német a melegkonyha fogalmára az „Eintopf”-ra (egytálétel) gondol.
Étkezési Szokások Az ebéd a fő étkezés amit 12-14 óra körül fogyasztanak el. A vacsora általában néhány falat vagy egy szendvics. A reggeli zsemle, pirítós vagy kenyér vajjal vagy lekvárral. Nagyon szeretik a müzli tejjel, joghurttal vagy más tejtermékkel fogyasztva.
Fűszerek és fűszernövények A mustárt nagyon kedvelik kolbásszal, gyakran nagyon erős. A torma szintén ismert fűszeranyag. Általában a német ételek sem túl erősek sem túl fűszeresek, a kedvenc zöldfűszerek hagyományosan többek között a petrezselyem, kakukkfű.
Jellegzetes német étel Nagyon közkedvelt a kolbász mustárral tormával. Vágnak hozzá burgonyát és vágnak hozzá egy szelet barna kenyeret. Megszórják egy kis petrezselyemmel és egy kis kakukkfűvel.