Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Készítette:Fekete Ágnes
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Felsőregmec.
A Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács mint mentor tehetségsegítő tanács, mint mentor Mentorok: Dégenhardtné Szántó Ágota, Kőrösi Tibor Budapest, november.
Készítette: Albert Krisztina
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
NYON 1.
Kőröstetétlen.
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
TELEPÜLÉSHÁLÓZATUNK. A FALVAK ÉS A TANYÁK.
Füzesabony Város Önkormányzat Arculati kézikönyv
BARTOS-ELEKES ZSOMBOR (BABEŞ–BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR) REGIONÁLIS ARÁNYTALANSÁGOK ROMÁNIÁBAN (TÉRKÉPÉSZETI FÖLDRAJZI ÁTVILÁGÍTÁS)
Káloz.
Készítette: Vér Krisztina SZIE-GTK-GM-BA Levelező képzés
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Kölcse.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Milota.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Greges Dániel
Dél-dunántúli Régió közlekedése Morandini Kristóf III éves földrajz-informatika tanár.
Közép-Magyarország településszerkezete
A Nyugat-Dunántúl településhálózata
Nagyenyed.
Napkor A mi településünk.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Nagyfüged.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
Zselickislak.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
KAMOND.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
Sárrétudvari.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Délegyháza. Fekvése  Délegyháza község Budapesttől 27 km-re a Budapest- Kelebia Vasútvonal mellett, a Ráckevei-Soroksári Duna ágtól balra, mintegy 6.
Oromhegyes bemutatkozik a migránsválság tükrében
Budapest Programajánló
Székelykeresztúr Fekvése:
Kistérségi település elemzés
Földrajzi elhelyezkedés
Előadás másolata:

Medgyesegyháza

Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!

Megközelíthető A település megközelíthető közúton:az 5-ös úton Kiskunfélegyházáig, majd a 451-esen Szentesig, tovább délkeleti irányban Orosházára, innen keleti irányban Medgyesbodzásig, innen kb. 6 km; vasúton: a Békéscsaba-Kétegyháza- Mezőhegyes-Újszeged vonalon.

Történet Az első írásos emlék 1418-ban szól először Medgyesegyházáról. A török hódoltságig terjedő időben a Maróthiak, Mátyás király, Corvin János, Gerdosich Péter, Gál Ispán uralták ben a településen 39 család élt, 1579-ben pedig 82 családot számoltak össze Az 1883-ban megépített Kétegyháza - Mezőhegyes vasútvonal olyan közlekedési és gazdasági juttatta Medgyest és környékét, ami még jobb értékesítési feltételeket biztosított a pénzügyminisztérium számára.

A település Medgyesegyházát 1893-ban nyilvánították nagyközséggé. Alapítói elsősorban tehetős békéscsabai gazdák voltak. Ennek köszönhetően a település nem osztozott a környező, szegényebb lakosságú községek sorsában. A kedvező fekvését (közlekedési csomópont, vasút, tehetős lakokosság) kihasználva igen gyors fejlődésnek indult, és alig egy évszázad alatt kialakult Medgyesegyháza végleges szerkezete. A telepítés óta eltelt egy évszázad alatt a sugaras jellegű szerkezet megőrződött, annak ellenére, hogy a telepítés során és az azt követő évtizedekben történt telekosztások során elsősorban négyzethálós struktúrájú telektömbök jöttek létre.

Hírességek Csanád Emlékpark Templomok, kastélyok Schéner Ház Szobrok, emlékművek

Térképe

A híres medgyesegyházi dinnye

Dinnyeevő verseny