Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
A járási rendszer megújítása
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Adatvédelmi kérdések egy online tartalomszolgáltató mindennapi gyakorlatában Adatvédelem napja 2009.
KÖNYVEINKKÖNYVEINK M-Government T-Government Közigazgatási portalógia Mobil kormányzati eszközök Latest Technological Ttrends E-rendszerek a köz- igazgatásban.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
ROP önkormányzati alkalmazás-szolgáltató (ASP) központok -
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
IV. fejezet: A KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI TÁMOGATÁSA
Elektronikus közigazgatás operatív program Horváth Viktor – NFÜ Közig IH.
Út az elektronikus közigazgatáshoz
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
Hogyan működik az ügyfélkapu?
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.
Az anyakönyvi igazgatás
A kormányhivatalok és a kormányablakok
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium Ügyviteli-, informatikai és szervezetfejlesztési munkacsoport évi tevékenységének bemutatása Beitl.
(A biztosítási jogviszony nyilvántartás múltja, jelene, jövője. )
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A járási rendszer megújítása
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
E-közigazgatás biztonsági nézőpontból Szigeti Szabolcs CISA, CISM, CISSP
Levéltárak kapcsolódása az elektronikus levéltárhoz A levéltári technológiai központok, a központi e-levéltári és e-irattári szolgáltatások Dr. Kenyeres.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
EKOP projektek jelene és jövője
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Ügyintézés az új típusú, második generációs kormányablakban
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Nyugdíjbiztosítási igazgatási ismeretek
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Regionális és kistérségi e-közigazgatás
Elektronikus közigazgatás A közigazgatásról általában A közigazgatásról általában Új tendenciák a közigazgatásban Új tendenciák a közigazgatásban A számítógép.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
112 Dr. Dósa Imre.  Áttekintő  Új adatvédelmi törvény  Alapjogi beágyazás  Ráncfelvarrás  Újdonságok  Javaslatok a felkészüléshez.
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
Adatbiztonság egy évszázadig Vinczéné Géczy Gabriella Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
A járási rendszer megújítása
ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS E-JOG.
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséről
Minden az azonnali fizetési rendszerről
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala A KEK KH nyilvántartásainak helye, szerepe vízügyi kérdésekben 2014. november 6. dr. Ignácz István általános elnökhelyettes

Tartalom A KEK KH kiemelt feladatai A KEK KH által kezelt nyilvántartások Interoperabilitás Szabályozott Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatások A KEK KH feladatai és szolgáltatásai a vízügyi igazgatásban

A KEK KH kiemelt feladatai Közhiteles nyilvántartások adatkezelője és adatfeldolgozója Kiemelt szerep a nemzeti adatvagyon kezelésében Kiemelt szerep a hazai okmánykiállításban Háromcsatornás ügyfélkiszolgálás működtetője és szakmai irányítója: Személyes csatorna (több, mint 300 okmányirodai- és kormányablak ügyfélszolgálat) Telefonos csatorna (1818 - Kormányzati Ügyfélvonal) Elektronikus csatorna (Webes Ügysegéd, időpontfoglalás) E-közszolgáltatások fejlesztője, működtetője Kormányhivatalok informatikai rendszerének szakmai irányítója Választások és népszavazások informatikai támogatója

A KEK KH által kezelt nyilvántartások Személyi adat- és lakcímnyilvántartás Bűnügyi nyilvántartás Közúti közlekedési nyilvántartás Ügyfélkapu és hivatali kapu regisztrációk nyilvántartása Egyéni vállalkozók nyilvántartása Szabálysértési nyilvántartási rendszer Magyar igazolvány és hozzátartozói igazolvány tulajdonosok nyilvántartása Kötelező felelősségbiztosítási kötvények nyilvántartása Úti okmányok nyilvántartása

Követelmények Célok Sérthetetlenség Rendelkezésre állás Hitelesség Biztonságos adatkezelés Jogosulatlan hozzáférés megakadályozása Célok Interoperabilitás megvalósítása Korszerűsítés Ügyfélközpontúság Gyors és egyszerű adatszolgáltatás az arra jogosultak részére Diverzifikált működés elhagyása, egységesség, elektronizálás

Interoperabilitás Közigazgatási szervek Állampolgárok Nyilvántartások Szakrendszerek Vállalkozások

Szabályozott Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatások Összerendelési Nyilvántartás (ÖNY) Lehetővé teszi a különböző nyilvántartások közötti valós idejű adatcserét, kommunikációt. Rendelkezési Nyilvántartás (RNY) Segítségével az ügyfél meghatározhatja elektronikus ügyintézésének kereteit (kapcsolattartás formája, azonosítás szintje, elektronikusan intézhető ügyek köre) Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) Különböző azonosítási szolgáltatások között végez „ügynöki” tevékenységet.

Vízügyi igazgatás és a KEK KH – kapcsolódási pontok Értesítési szolgáltatások (Contact Center, Ügyfélkapu) Árvízvédelem Ivóvíz szennyezés – lakossági figyelmeztetés Vízközmű hálózatot érintő tevékenységek – lakossági értesítés Katasztrófa helyzetre való figyelmeztetés Mobilizált kormányzati ügyfélszolgálat Infrastruktúra-független szolgáltatás; katasztrófa sújtotta területen azonnali okmánykiállítás és kérelemfelvétel Közmű adatszolgáltatási projekt (tervezett) Az állampolgárok a vízközmű szolgáltatók irányába teljesítendő adatszolgáltatási és adminisztrációs kötelezettségeinek csökkentése érdekében, az állampolgárok előzetes igénylése alapján személyes- és lakcím adataiban bekövetkezett változások vízügyi szolgáltatók felé történő automatikus továbbítása is megvalósulhat.

Köszönöm a figyelmet !