Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Advertisements

 A szakképzés az elmúlt 20 év vesztese: számbeli és presztízs veszteség egyszerre jelentkezett.  Az egyre fogyatkozó számú tanulók közül egyre kevesebben.
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Mátészalka Szakképző Iskola és Kollégium - Déri Miksa
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Krúdy.
Pályaválasztás 2014/2015-ös tanév KnéKE.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
1 Pályaválasztás 2010/2011 Implom József Általános Iskola.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
PÁLYAVÁLASZTÁS.
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
2012/2013 Implom József Általános Iskola
1 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola.
Az intézmény Nappali képzés keretében több mint 1300 diák, folytathatja tanulmányait iskolánkban, akiket kiválóan felkészült pedagógusok a kor követelményeinek.
A felvételi eljárás elemei
Pályaválasztás 2015/2016-os tanév KnéKE.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!
Pályaválasztás 2016/2017-es tanév 1. 2 RÖVIDEN AZ ISKOLÁRÓL Iskolánk 130 éves múltra tekint vissza Legfőbb célkitűzése, az érettségi és a szakiskolai.
Pályaválasztási szülői értekezlet
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
F ELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9. ÉVFOLYAMRA TÖRTÉNŐ BEISKOLÁZÁSRÓL 2016/2017. TANÉV.
2016/17-es tanév. Iskolatípus változások 2016/17-es tanévtől.
VSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
Kétszintű érettségi.
Felvételi a középfokú iskolákba
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Pályaválasztási szülői értekezlet
Általános kerettantervű képzés emelt szintű biológia oktatással
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Pályaválasztási szülői értekezlet
A felvételi eljárás elemei
Kétszintű érettségi 2018 május
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Gyulai Implom József Általános Iskola
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Iskolánk helye az országos középiskolai rangsorokban
Gyulai Implom József Általános Iskola
Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes
Pályaválasztási szülői értekezlet
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!

A pályaválasztás tétje A sikeres pályaválasztás megalapozói: a tájékozottság, a kitűzött cél, az érdeklődési kör és a képességek összhangba hozása, jó, ha jelentkező bebiztosítja magát, mert „utólag könnyű okosnak lenni, előre olcsóbb” A megalapozatlan pályaválasztás veszélyei: kicsúszás az időből, az államilag támogatott helyek szűkülése a felsőoktatásban, a diplomás munkanélküliség és alulfoglalkoztatás nem csupán létező probléma, hanem valamennyi résztvevő számára pénzkidobás.

A felvételi eljárás praktikus tudnivalói 2014. dec.9. jelentkezési határidő a felvételi vizsgára (a szakközépiskolába jelentkezőknek, ajánljuk magunkat) 2015. jan.17. szombat 1000 órai kezdettel írásbeli felvételi vizsga (érkezés, eszközök, kérelmek, javítás, értékelő lap) Febr.13. a jelentkezési határidő a középiskolába (preferencia sorrend, iskola, kód, tartalék) Márc. 11. ideiglenes felvételi jegyzék (ennek természete, sorrend módosítási lehetőség) Ápr. 24. értesítés felvételről vagy elutasításról (rendkívüli felvételi eljárás, kötelezően felvevő intézmények) Jún. 24-26. beiratkozás (kiértesítés szerint)

131 éves iskolánk szerkezete - Szakközépiskola - Szakiskola - Kollégium + Tanműhely

Pályaválasztás 2015. Iskolánk múltja: 1883-ban alapított iskolánk a nagyszülők, szülők, gyerekek iskolája Iskolánk jelene: Nagy múltú szakmáink jelenleg is keresettek a munkaerőpiacon.

Iskolánk helye a képzési palettán Iskolánk 30-40 évvel ezelőtti elnevezése: a szakmunkásképző már félig sem állja meg a helyét, mivel tanulóink több, mint fele ma már szakközépiskolás. Aki járt nálunk az azt mondja, hogy „Táncsics műhely” vagy „város a városban”. Iskolánk nem „gyűjtő” iskola, akinek a felső tagozatos bizonyítványában elégtelen van, vagy tele van igazolatlan órával, nincs helye nálunk, mert az iskolai rend és fegyelem többet ér.

Miért a szakközépiskola? 2017-től szakközépiskolában már kötelező 5. tárgyként szakmai tantárgyból érettségizni, - így az érettségi „kettő az egyben”. - A legnépszerűbb iskolatípus középfokon. - Egyéni kibontakozási lehetőségek a felsőoktatás és a munkaerőpiac felé egyaránt. - A szakközepes, egy gyakorlatias életszemlélet birtokosa lesz.

Felvétel a szakközépiskolába Központi írásbeli felvételi magyarból és matematikából, melynek eredményét 50 %-ban számítjuk be. (Max.: 50+50=100 p) Felső tagozat eredményei az alábbi tárgyakból adja a felvételi pontszámok másik felét: (Max.: 100 p) magyar történelem idegen nyelv matematika és egy természettudományi tantárgy (Összesen max.: 200 p)

Építészeti szakközépiskola Kód: 20 Férőhely: 16 fő A képzési idő: 4 év Ráépülő képzés: magasépítő technikus Tavalyi min. pont: 100 pont

Faipari szakközépiskola kód: 21 képzési idő 4 év Férőhely: 16 fő Ráépülő képzés: faipari technikus Átlag: min. 3,0 Kiváló elméleti és gyakorlati háttér, Országos versenyeredmények.

Rendészeti szakközépiskola Kód: 22 Képzési idő: 4 év Az érettségit követő továbbtanulási lehetőségek: Tiszthelyettes képzés: (Körmend, Bp. Adyliget, Miskolc, Szeged) Tisztképzés: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar (Bp.) Férőhely: 32 fő, eü. alk. nincs (a, gf., 160 cm, 5 ne) A szakmai érettségi személy és vagyonőri végzettséggel ér fel. Tavalyi min. pont: 100 pont

Szépészeti szakközépiskola Kód: 23 Férőhely: 32 fő Képzési idő: 4+1 év Érettségit követően fodrász vagy kozmetikus végzettség.

Villamosipari és elektronikai szakközépiskola Kód: 24 Képzési idő: 4+1 év Férőhely: 32 fő Érettségi után 1 év alatt elektronikai technikus végzettség. Tavalyi min. pont: 105

Miért legyek technikus? Ha nem akarok, vagy nem tudok továbbtanulni, akkor is biztos helyem van érettségi után. Szakmai végzettség az érettségit követően 1 év alatt. A képzés biztos és felszerelt gyakorlati háttere az iskolai tanműhely. Szakirányú továbbtanulás esetén a technikus végzettség +24 pontot jelent.

Miért a szakiskola? Szakképzettség 3 év alatt. Szakmáink keresettek a munkaerőpiacon. Vállalkozóvá,önfoglalkoztatóvá válás lehetősége. Duális képzés. Modern tanműhelyi háttér. A tanulmányok folyatatásának lehetősége középiskolában, beszámítással (3+2).

„Egy jó szakma felér egy diplomával” (NSZFI) Egy jó szakma biztosan többet ér, mint egy közepesen teljesített érettségi.

Szakiskolai szakképzés A felvétel feltételei: Eredményes 8. osztály Egészségügyi alkalmasság Előnyei: 3 év után szakmai végzettség, 2 év után érettségi lehetősége. Felvétel az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján, felvételi vizsga nincs.

festő, mázoló, tapétázó (03) járműfényező (04) 3 éves SZAKKÉPZÉS a 8. osztály elvégzése után az alábbi szakmákban (kóddal) asztalos (01) ács (02) festő, mázoló, tapétázó (03) járműfényező (04) kőműves és hidegburkoló (05) villanyszerelő * (06) központifűtés- és gázhálózatszerelő* (07) A csillaggal (*) jelölt szakmák esetén tanulmányi ösztöndíj realizálható havi 10.000 – 30.000 Ft összegben.

2014-ben végzett tanulóink pályakövetése Össz-es vég- zett Továbbtanul felsőoktatás-ban Tovább- tanul technikus képzés- ben tanul szakkép- zésben tanul közép- iskolá- ban Elhelyez-kedik a munkaerő-piacon 143 fő 19 fő 37 fő 10 fő 16 fő 61 fő

Iskolánk elkötelezettségei A tanórákat színvonalas tantermi és gyakorlati helyeken, saját intézményünkben tartjuk. Az iskolánkban folyó nevelés és oktatás következetes és jogszabály követő. Lehetőség nyílik számos órán kívüli foglalkozás látogatására (sportkörök, szakkörök). A lemaradó tanulóknak korrepetálást szervezünk, az élen járóknak tehetséggondozást. Az SNI, BTM tanulóknak egyéni fejlesztést biztosítunk. Nevelő, oktató munkánk minőségének záloga a színvonalas szakember gárda.

Iskolánk részese a KatonaSuli programnak

További tájékozódási lehetőségek: Összegzés Újdonságok: A szépészeti szakközépiskola újraindítása, 4 év szakközépiskola, 1 év technikum 2017-től - 3 éves szakképzés, tanulmányi ösztöndíj lehetősége. További tájékozódási lehetőségek: honlapunk: www.tmvp.hu e-mail: iskola@tmvp.hu

Miért a Táncsics? Mert lehetőség van érettségizni és szakmát tanulni egyaránt. Mert képzési palettánk, oktatási kínálatunk széles. Mert a nálunk szerzett szakmai végzettségek piacképesek. Mert nálunk az általánosban lemaradó is bizonyíthat. Az iskolai fegyelem mutatójaként iskolánk területén 2006. óta tilos a dohányzás.

„Mert a Táncsics az életre készít.” Miért a Táncsics? Mert iskola, sportcsarnok, kollégium, menza egyben. Mert a gyakorlati oktatást kiválóan felszerelt tanműhelyünk támogatja. Mert iskolánk fekvése, megközelítése kiváló. Mert épületeinket, tantermeinket, taneszközeinket folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk. „Mert a Táncsics az életre készít.”

Köszönjük megtisztelő figyelmüket!