- 2011-ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Groupama Garancia Biztosító Zrt.
Advertisements

Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Meteórák - Görögország Trevi –kút Róma Lépcső Vatikán.
A válság és ami utána következik….
A napenergia-piac jellemzői Magyarországon
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
A víz-háborúk kora jöhet
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
Megújuló energiaforrások.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Az adórendszerek változásai az elmúlt évtizedekben Halmosi Péter.
ÖSSZEFOGLALÓ FELADATOK
Úton az újabb háború felé
Az Európai Unió története
Geotermikus Energia.
Photovoltaikus kiserőművi rendszerek jelene és jövője Magyarországon
FÖLDRÉSZEK.
Földünk a második világháború után
EU II..
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
Ipari forradalom Angliában és a kontinensen
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
Az atomenergia szerepe hazánk és a világ energiaellátásában
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
Az atomenergia helyzete a világon Helyzetkép, okok és következmények Energia Klub december.
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
Varga Mihály december december 19. Felzárkózás nélküli megszorítás.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
1914.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...
A napelemes (PV) hálózatra termelő villamos erőművek helyzete a világban, és Magyarországon.
A népességnövekedés tényezői és következményei
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és a minőségi üzletvitel érdekében.
Mi várható gazdasági téren? - az ország gazdasági helyzetének megítélése Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon - Szeitl Blanka.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Világot fenyegető vírus Semmi sem biztos; csak a halál.
Kelet-Közép-Európa értelmezése
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Európa regionális földrajza
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és a minőségi üzletvitel érdekében.
Energiahatékonysággal a költségcsökkentés és
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Szélenergia.
KERESZTREJTVÉNY: Jelenleg 27 tagállama van, május 1-től hazánk is a tagországok közé tartozik - két szó – második szó 2. betű A „ Tenger.
LNG lehetséges import beszerzési forrásai. A világ LNG piaca 2015-ben a globális nemzetközi LNG kereskedelem volumene elérte a 244,8 millió tonnás értéket,
A napelem A napelemek villamosenergiává alakítják a nap sugárzását félvezetők segítségével – általában szilíciummal. Egy családi ház egész éves áramszükségletét.
Áttekintés a mozgóképes tartalomfogyasztás átalakulásáról Magyarországon és a CEE régióban.
NAPELEM MINT ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁS. MIRE VALÓ A NAPELEM? Hiedelem = melegvíz termelés Valódi alkalmazás = elektromos áram termelés Felhasználás: közvetett,
A NAPELEMEK HATÁSA A FOGYASZTÓI KARAKTERISZTIKÁRA Herbert Ferenc november 25.
Napelem és hőszivattyú Út az energia önellátás felé Gyurcsovics Márk.
Székelyföld - Románia. ... ez azt jelenti, hogy nagyon sok mindent kell még építeni, tehát ez inkább egy lehetőség mint hátrány.” Diósi László – vezérigazgató.
Energetikai Mérések II..  Elméleti alapok  Szerkezet  Gyártás  Mérőbőrönd használata  MP karakterisztika  Cellakapcsolás  Stb.  Napelemek alkalmazása.
A FÜRDŐK HELYZETE AZ EURÓPAI TURISZTIKAI PIACON Siniša Perić.
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
Újdonságok az NIIF VoIP szolgáltatásában
A nemzetközi migráció globalizálódása
Földünk népessége.
Dr. Stróbl Alajos (ETV-ERŐTERV)
Az ökológiai gazdálkodás helyzete Európában
Tágabb, mint a kereskedelmi szerződések köre
Információvédelem Menedzselése XX. Szakmai Fórum
A II. világháború (1.) A háború első szakasza
Beutazás hatása a buszos turizmusra, tendenciák
A REGIONÁLIS INTEGRÁCIÓK
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Friedrich Ebert Stiftung Szociális párbeszéd és ipar 4.0 konferencia
Előadás másolata:

ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos elem) kiépítésekben, 2013-tól már Ázsia számít az első számú napelem beruházónak, ben a világ napelemeinek 57%-át telepítették, és az előrejelzések szerint a következő években is jelentős és folyamatos növekedés várható az ázsiai és óceáni régióban. Napelem piaci előrejelzések:

- legnagyobb piac Kína 11,3 GW kiépítéssel, második Japán 6,9 GW-tal, az USA a harmadik 4,8 GW-tal. a korábban évekig világelső Németország 3,3 GW kiépítéssel ma Európában a legnagyobb, világszinten a negyedik, - Európában a németek után Olaszország, Nagy-Britannia, Románia és Görögország építette ki a legtöbb napelemes rendszert. - Németországban ma már a nappali csúcsidőszakban a villamos energia nagyobb részét nap- és szélenergia szolgáltatja. - Európában hazánk a kis kiépítésű országok közé tartozik.

Új fotovoltaikus rendszerek kiépítésének növekedése és eloszlása a piac szereplők tekintetében a 2013-as, 2014-es évben

A jövő a napelemé! es előrejelzéseket nézve, jelentős növekedés várható a világban: 46GW a várható összes új kiépítés, - ez 20-25%-os növekedést jelenhet az előző évhez képest. A bővülés motorja Ázsia lesz, főként Kína napelemes programja növeli leginkább a világ PV kapacitását, - Európában GW lehet az új telepítés összteljesítménye ebben az évben. A német és olasz piacon kívül Nagy-Britannia, Belgium, Dánia, Franciaország, de általában sok kis országban várható kiegyensúlyozott növekedés,

-A fejlődő országok térnyerése az előrejelzések szerint re 10GW fölé nőhet az ott telepített napelemek éves összteljesítménye, ami a mostani számok háromszorosa. Dél-Afrika, Törökország, Brazília, Chile, Izrael és Thaiföld dinamikus napelemes növekedésére lehet elsősorban számítani ra át fogja lépni az évi 100 GW kapacitást az évente telepített napelemek összteljesítménye – azaz mintha évente 100 új paksi blokkot építenének szerte a világban napelemekből. Összegszerűen ez azt jelenti, hogy 4 év múlva a napelemes rendszerek piaca 50 milliárd dolláros lesz.

- Összességében tehát a világ minden táján további és folyamatos növekedés várható. - Sajnos ez a hazai piacról nem mondható el, a hazai energiastratégia a múlt évszázad energetikai megoldásait támogatja kiemeltebben, a megújulókat inkább csak szóban. Egyedül az EU-s források és pályázatok tartják szinten a hazai napelemes piacot jelenleg, de komoly növekedést itthon egyelőre nem várhatunk ig 13%-os megújuló energia-termelési arányt kell produkálni hazánknak. Ezzel, nem sokkal maradunk el Szlovákiától, Lengyelországtól és Csehországtól, ugyanakkor Románia a 24 százalékos vállalásával kiemelkedik a térségben.

évi fotovoltaikus rendszerek várható kiépítés növekedése