Az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hatóság 2004

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Advertisements

Az oltalom alatt álló magyar termékek lehetőségei a kereskedelemben
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Nemzeti Biztonsági Felügyelet
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
A földgázpiac jelenlegi szereplői, működési tapasztalatok, várható változások. A Magyar Gázipari Egyesülés működésének bemutatása Molnár.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
A húsipart érintő feladatok, aktuális információk február 10. Deák Ferenc élelmiszerbiztonsági osztályvezető FVM Állategészségügyi és Élelmiszer-Ellenőrzési.
A környezetirányítás jogszabályi háttere
Validálás & verifikálás
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
e-jövedék konferencia
A tételek eljuttatása az iskolákba
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
HACCP az élelmiszer-higiéniában
A HACCP története Modul 01 - lecke 03
Előnyök és alkalmazási területek
A fogyasztóvédelmi szabályozás rendszere Fogyasztóvédelmi törvény (1997. évi CLV. törvény) 10 fejezetből áll: pl.: -fogyasztók életének, egészségének,
Dr. Szilágyi János Ede ME-ÁJK december 2.
Radnainé Gyöngyös Zsuzsanna egyetemi docens tanszékvezető
Gyógyszerek minőségbiztosítása GMP alapelvek
A vasúti ágazatot érintő aktuális szabályozási feladatok
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Gazdasági kihívások az egészségiparban; Budapest, január Csatlakozás az Európai Unióhoz: iparjogvédelmi hatások az egészségiparban Ficsor Mihály.
Az anyakönyvi igazgatás
A települési önkormányzatok állategészségüggyel és élelmiszerlánc-felügyelettel kapcsolatos feladatai Dr. Bakos Pál Igazgató-helyettes főállatorvos Békés.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
szakmérnök hallgatók számára
52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről Kistermelő: az 1. § (1) bekezdésében meghatározott.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
TSzK munkaértekezlet Budapest, Fontosabb adatok  Szerződések száma: 9563 db  Végpontok száma: 1004 db  Tanácsadók száma: 1878 fő, melyből.
2006 LAKOSZ Jáky Géza & Lanczki Miklós VOC előírások és költség hatékony technológiák a jármű javító fényezésben Május 19. Jáky Géza elnök Lakk Kereskedők.
MUNKAESZKÖZÖK IDŐSZAKOS ELLENŐRZŐ FELÜLVIZSGÁLATAINAK ELJÁRÁSI RENDJE
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Élelmiszerbiztonság a kereskedelemben.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
MUTATVÁNYOS BERENDEZÉSEK PIACFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSE
Vasútszabályozási Osztály
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
ÉLELMISZER-BIZTONSÁGI ISMERETEK
Növény monitoring Ambrus Á., Györfi L., Vásárhelyi A. Az élelmiszerekben elforduló növényvéd-szermaradékok élelmiszerbiztonsági megítélése 5/2002. (II.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Pápai Hús 1913 Kft.. A Pápai Hús 1913 Kft január 1-jén jött létre a közel százéves múltra visszatekintő jogelőd vállalat megvásárlásával. Tevékenységük:
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
Tájékoztató A hígtrágya kijuttatásával és tápanyagként történő hasznosításával kapcsolatos talajvédelmi előírások betartásáról és az adatszolgáltatási.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Az élelmiszer-biztonság helyzete Magyarországon és az Európai Unióban
1169/2011/EU jelölési rendelet
Az építésfelügyeleti feladatok alakulása - fokozott elvárások
A kémiai biztonságról közérthetően
Alapvető jogszabályok A évi LXIV. kulturális örökségvédelmi törvény (2005. évi LXXXIX. törvénnyel módosított, hatályos január 1-től) alapján.
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
Edelény, 2017 november 27 Kőváriné dr. Bartha Ágnes Kislépték , MAKE
Előadás másolata:

Az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hatóság 2004 Az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hatóság 2004. évi mintavételeinek és vizsgálatainak eredményei Dr. Biacs Péter egyetemi tanár Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, Budapesti CORVINUS Egyetem Előadás a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán 2005. szeptember 14-én, Kaposváron

1. Veszélyelemzés és a kritikus. ellenőrzési pontok megállapítása 1. Veszélyelemzés és a kritikus ellenőrzési pontok megállapítása (HACCP) 1.1. Az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának élelmiszer-higiéniai feltételeiről szóló 90/2003. (VII.30.) FVM-ESzCsM együttes rendelet 1.2. A Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-18/93 "A veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása" c. előírás

1. 3. A hatóságoknak bejelentett 6 546 1.3. A hatóságoknak bejelentett 6 546 élelmiszer-előállító üzemből 2004. évben 4 318 üzemet ellenőriztek a területi felügyelők 1.4. Az elmúlt két év során ellenőrzött üzemek közül 5 452 építette ki a HACCP-t (az ellenőrzött üzemek 93,5%-a).

2. A HACCP bevezetésének és. alkalmazásának helyzete iparági 2. A HACCP bevezetésének és alkalmazásának helyzete iparági (szakágazati) bontásban 2.1. Az iparágak közül a szesziparban kisebb arányban alkalmazzák a HACCP valamilyen formáját (helytelen felfogás a bérfőzés mentesítése) 2.2. Kisüzemeknél hiányzik a kritikus pontokhoz rendelt mérhető jellemzők dokumentálása, a technológia megváltoz- tatásának átvezetése

2. 3. Az előállított termékek laboratóriumi 2.3. Az előállított termékek laboratóriumi vizsgálatát nem végeztetik el rendszeresen 2.4. Az ellenőrző műszerek, eszközök hitelesítését, kalibrálását csak hatósági intézkedést követően hajlandók elvégez(tet)ni

3. A minőségirányítási rendszerek. önkéntes bevezetésének és tanú- 3. A minőségirányítási rendszerek önkéntes bevezetésének és tanú- sításának helyzete 3.1. Az élelmiszer-előállítók részben önkéntes felismerésből, részben külső nyomásra (beszállítók) vezetnek be ISO rendszereket 3.2. Az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó ISO 22 000 rendszer magában foglalja a HACCP-t, így ez tanúsíthatóvá válik

3. 3. A mezőgazdasági üzemek,. vállalkozások is alkalmazni fogják a 3.3. A mezőgazdasági üzemek, vállalkozások is alkalmazni fogják a HACCP-t, vagy legalább a GAP, GHP, GMP gyakorlatokat 3.4. A nyomon követési és visszakereshetőségi rendszer teljes vertikumában vizsgálja a termék útját a termőtalajtól a fogyasztó asztaláig

4. Az élelmiszerek előállításával és. behozatalával összefüggő 2004 4. Az élelmiszerek előállításával és behozatalával összefüggő 2004. évi fontosabb rendeletek 4.1. A 8/2004. (II.17.) valamint 42/2004. (IV.26.) ESzCsM - FVM együttes rendelet a megengedhető növény- védőszer maradék mértékéről 4.2. A 19/2004. (II.26) valamint a 65/2004. (IV.27.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet az élelmiszerek jelöléséről ill. ásványvizekről

4. 3. A 32/2004. (III. 24. ) GKM-FVM együttes 4.3. A 32/2004. (III.24.) GKM-FVM együttes rendelet a más országokból behozott árúk megfigyelési rendszeréről 4.4. A 78/2004. (IV.19.) kormányrendelet a mezőgazdasági termékek és élelmi- szerek földrajzi árújellemzőinek oltalmáról

5. Az élelmiszerek ellenőrzésével. összefüggő 2004. évi fontosabb 5. Az élelmiszerek ellenőrzésével összefüggő 2004. évi fontosabb rendeletek 5.1. A 94/2004. (V.25.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet a hatósági élelmiszer- ellenőrzésről 5.2. A 333/2004. (XII.11.) kormányrendelet a Magyar Élelmiszer - biztonsági Hivatal létrehozásáról szóló rendelet módosításáról

5. 3. Az Európai Unió 178/2002. (I. 28. ) EP és 5.3. Az Európai Unió 178/2002. (I.28.) EP és ET közös rendelete az élelmiszer- biztonság alapelveiről és az EFSA létrehozásáról (hatálybeléptetés 2004. május 1-én, a csatlakozás időpontjában illetve a 14§- 19§-ra 2005.január 1-én)

6. A megyei és fővárosi állategész-. ségügyi és élelmiszer-ellenőrző 6. A megyei és fővárosi állategész- ségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomások mintavételei és vizsgálatai 2004. évben 6.1. Mintavételek: 21 891 vizsgálat hatósági tételszám és egyéb céllal vizsgált 6 583 mintaszám 6.2. Az élelmiszerek 85,2%-a nem felelt meg az előírásoknak (kifogásolt tételek aránya 14,8%)

6. 3. A hatóság a hibás termékek miatt 3 184 6.3. A hatóság a hibás termékek miatt 3 184 alkalommal minőségvédelmi bírságot szabott ki (kb.229 mFt) 6.4. A termékek gyártását 85 esetben, az üzem működését 109 alkalommal felfüggesztették (82 üzemet bezártak)

7. Élelmiszeripari és kereskedelmi üzemek ellenőrzése 2004.évben 7.1. A hatóság 6 546 élelmiszer-előállító üzemből 4 318 üzemet (66%) ellenőrzött 6 957 alkalommal (1,6 gyakoriság) 7.2. A területi felügyelők 594 kis- és nagykereskedelmi egységben 844 szúrópróbaszerű ellenőrzést végeztek

7. 3. Az ellenőrző szakhatóság 11 üzem 7.3. Az ellenőrző szakhatóság 11 üzem esetben nem járult hozzá a létesítéshez, 48 esetben nem engedélyezte a működés megkezdését 7.4. Az élelmiszer minőségmegőrzési időtartamának meghosszabbítását 98 termékre engedélyezték (2004. május 1-ig)

Összefoglalás A hatósági élelmiszer-ellenőrzés 2004. évi tevékenysége megfelelt a korábbi évek gyakorlatának, a vizsgálatok megállapításai kismértékü javulást jeleznek. Az elmúlt évben több új hazai jogszabályt (miniszteri és kormány-rendeletet) alkottak és az EU csatlakozáskor uniós rendeleteket is hatályba léptettek. Az engedélyezés és élelmiszer-vizsgálat mellett megnőtt a területi felügyelők szerepe a piacokon és az üzemekben

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!