Guglielmo marconi rádió feltalálása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az 1. világháború.
Advertisements

Évfordulók az elektrotechnika történetében
Teljes néven:Babits Mihály László Ákos
Az információ átadásának története
Ady Endre
Shakespeare Rómeó és Júlia
A szecesszió látnoka: Alfons Mucha 1860-ban született egy morva kisváros szegény családjában, s miután nem jutott be a prágai képzőművészeti akadémiára,
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
Zrínyi Miklós Életrajz-életmű.
„A füstjelektől a műholdig” Avagy a hírközlés fejlődése
Benito Mussolini
Staunton készlet.
1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery
Winston Churchill Készítette: Bosits Dorina 8.o.  Született: 1874 London  Meghalt: 1965 London  2-szer lett miniszterelnök  Felesége:  Felesége:
Matematika a tudományban és a művészetekben
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Curriculum Vitae. Már megszületésem előtt nyilvánvaló volt, hogy különleges leszek.
A Titanic első útjára indult a látóhatár fel és senki sem tudta előte, hogy sosem látják viszont.
Számítástechnika I MFK Készítette: Rajnai Gábor PBDGM3
A Magyar Honvédség részvétele NATO missziókban
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
A multikultúra megítélése
James Watt ( ) Készítette: Vrzák László, I.A.
Nikola Tesla ( ).
Élete és munkássága Készítette: Illés Szabolcs
NIKOLA TESLA 1856 – 1943.
„Ott föntről, ha ránk tekintenek a szüleink, örülnek.”
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
I. Edward angol király (Élt:1239. június július 17.)
A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év máj. 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabad nap, mely a munkások által.
Heinrich Friedrich Emil Lenz [Emilij Hrisztianovics Lenc] ( )
Jean Henri Dunant (1828 – 1910) május 8–án Genfben született május 8–án Genfben született A Kálvin Kollégium elvégzése után banki tanulmányokat.
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
Rádió szolgáltatás az internet Dánielisz László, Antenna Hungária ZRT.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Készítette: Szép Zsófia 8.a
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Alekszandr Sztyepanovics Popov
Készítette: Bakos Vanessza, 9.a
James Watt Verebes Erika 10. a.
Guglielmo Marconi Élete.
Készítette: Terék Máté.  Alexander Sztyepanovics Popov ( ) orosz tudós május 7-én Péterváron az orosz fizikusok társulatának bemutatja.
Élete és munkássága Január 19-én született egy skóciai kikötőben -Előkelő családból származott, jó nevelésben részesült -Jó érzéke volt a matematikához.
A.Sz.Popov fizikus Püspöki Petra 10.b.
Heike Kamerlingh Onnes
William Thomson (Lord Kelvin)
William Thomson Lord Kelvin
Készítette: Nagy Attila
Lénárd Fülöp ( ).
Készítette: Prumek Zsanett
A modern titkosszolgálatok kialakulása
Guglielmo Marconi Ócsai Réka 10. A.
Francis Bacon Készítette: Kissgyörgy László. Élettörténete Londonban született előkelő családba. Apja, Sir Nicholas Bacon, Anyja Ann Cooke Bacon volt.
James Watt Lvomszki Fanni 10/b.
Vincent van Gogh ( ).
Samuel Morse
Wikipédia Készítette: Csaplár Dominik Wikipédia A Wikipédia többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett webes világenciklopédia. A.
Nikola Tesla és Guglielmo Marconi találmányának összehasonlítása Készítette: Káldi Laura, Bujdosó Bianka.
Wilhelm Conrad Röntgen Készítette: Kunkli Tímea 11.a.
Villamos rendszerek környezeti hatásai 1. előadás Tamus Zoltán Ádám Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségű Technika és Berendezések.
Zrínyi Ilona ( ) 1643-ban,Ozalj várában született. Szülei:Zrínyi Péter horvát bán és Frangepán Katalin Több nyelven beszélt, lovagolt,edzette testét.
Sir Winston Leonard Spencer Churchill
A villamosenergia és a víz kapcsolata
IZRAEL ÉS AZ ARAB VILÁG Készítette: Mérő Dominika.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

Guglielmo marconi rádió feltalálása Készítette: Farkas Diána 10.b

Guglielmo marconi Született: 1874. április 25, Bologna közelében Apja: Giuseppe Marconi olasz földbirtokos volt Anyja: Annie Jameson ír származású (a Jameson Whiskey szeszfőzde alapítójának unokája) Tanult: Bolognában, Firenzében később Livornóban Feleségei: Beatrice O’Brient, Maria Cristina Bezzi-Scalit Gyerekei: Degna, Gioia, Giulio, Elettra, Lucia Testvére: Alfonso, Mostohatestvére: Luigi

Az angolt is anyanyelvként beszélte Anyagi helyzet lehetővé tette a magántanárokat. Heinrich Hertz nekrológjában olvasott: Német tudós által felfedezett rádióhullámról. Villájuk parkjában kezdett kísérletezni. Római kormány nem érdeklődött találmánya iránt, Londonba utazott. Brit Posta támogatta 1896. június 2-án benyújtotta a világ első rádiós szabadalmát. Egy éven belül már 12 mérföldre volt képes morzejelet továbbítani. 1898 első rádióüzenet 1899 Amerikába látogat

Marconi Nikola Tesla asszisztense volt 1901-ben sikeresen bemutatta a rádióhullámok vezeték nélküli sugárzását. 1909-ben a rádió feltalálásáért Nobel-díjat kapott Tesla beperelte, azzal a váddal hogy Marconi ellopta találmányát. A tárgyalások többször megszakadtak és elhúzódtak 1943-ban az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hivatalosan is Teslának tulajdonította a rádió feltalálását. Marconi fejébe vette hogy megteremti a két kontinens közötti drótnélküli távíró kapcsolatot. 1904-től óceánon közeledő hajoknak rádión küldték még a híreket 1907-ben pedig létrejött a rendszeres transzatlanti rádiókapcsolat. Meghalt: 1937. július 20., Róma, Olaszország

Szikraadó kapcsolási vázlata, Marconi-féle változat

Ívfényes adó kapcsolási vázlata.

Marconi távírója mentette meg a Titanic sok utasát. A huszadik század első évei a lázas fejlesztés jegyében teltek, hamarosan már ötven alkalmazottja volt a cégének. A vezeték nélküli szikratávíró futótűzként terjedt szerte a világon. Újabb nagy ötleteként az Egyesült Államokban is gyárat alapított. Hamarosan minden nagyobb hajó az ő készülékeivel tartotta a kapcsolatot a szárazfölddel és egymással. Kevésbé tudott dolog, de 1912 áprilisában egyidejűleg nyomták a legendás The Timest Londonban és a Titanic fedélzetén. Mondani sem kell, hogy Marconi távírójának köszönhetően. Bár késve jutott el a Carpathia a süllyedő óriásgőzöshöz, Marconi távírója nélkül mindenki a tengerbe veszett volna. A Titanic két távírdásza ugyancsak a Marconi- cég alkalmazottja volt. A szörnyű katasztrófát követően a szikratávírók addig soha nem látott karriert futottak be.

Források Google Wikipédia

Köszönöm a figyelmet 