Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Karos” Boni Termál Panzió Ahol pihen a család ! „Karos” Boni Termál Panzió ………..Ahol pihen a család ! Bemutatjuk Zalakaros legújabb családbarát panzióját.
Advertisements

Siklósi Vár-és Termálfürdő bemutatása
Siófok és környéki hungarikumok
Kunfehértói táborok, szálláshelyek és a tópart
Magyarország kék aranya Fenntartható ásvány- és termálvíz felhasználás
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Komárom Város Polgármesteri Hivatala Dunai erődök – Bakonyalja Rekreációs Térség HTDMSZ Komárom, december 15. Készítette: Széles Viktória idegenforgalmi.
Termálvizes fürdő bővítése
Készítette: Tóth Evelin
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
Gyógyturisztikai fejlesztések az Észak-Alföldi Régióban
„Az élmények a szomszédban vannak. ” Debrecen, október 25
Kincsünk a gyógyvizünk
Apponyi Kastélyszálló 2365/17
Velencei Termálhotel és Spa. Magyarország Termálvizei:  Az ország területének 80%-a alatt termálvíz készlet van.  Hazánkban van az ötödik legnagyobb.
Jelentkezési határidő: április 20.
ÁSVÁNYVIZEK, GYÓGYÁSZAT, WELLNESS 4. Előadás/Szeminárium
Gyógyvizek-Gyógyfürdők
Dél-Alföldi Termál Klaszter
A Pannon Termál Klaszter elnöke
Turisztikai erőforrások
Magyarország természeti kincsei
Hullám kemping.
Budapest mint világváros
Kis-Balaton Turisztikai Értékek. Kis-Balaton Ház A Kis-Balaton Ház a Zalavár-Zalaszabar összekötő út mellett található. A zárt természetvédelmi területen.
Komárom turizmusa Készítette: Gebei Szani.
Egészségturizmus fogalma
Danubius Hotel Gellért A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group ötvenhat szállodájának egyike a Gellért Hotel, és egyike Európa legjelentősebb.
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szilvásvárad turizmusa
A Velencei-tó értékei.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Készítette: Horváth Mónika
Világ legrégebbi még lakott városa
37. KI és KBr azonosítása klórgázzal
Turizmusfejlesztési prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Kemencei táborozás szeptember
HULLÁM KEMPING.
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár. A sárvári Spirit Hotel, Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája 2008 márciusában nyílt meg. A szálloda dús erd ő.
Spirit Hotel Thermal Spa
Magyarország termál- és gyógyvizei
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
tételhez (Hotel Európa Fit****, Hévíz). Hotel Európa Fit ****
Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.
Az ördög úszómedencéje. Az ördög úszómedencéje. A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó.
Azért egészségturizmus, mert:  Dinamikus fejlődés,  Rohanó életmód,  Célcsoport bővülés,  Pozitív gazdasági hatások,  2000.,  2003.,  ,
Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Készítette: Panghy Bence
Egerszalók. Csodás látványal rendelkező hely. A fürdő a szálló földszintjén van. Ezen a helyen egy tűzforró forrás tör fel a mélyből. A fürdőhely úgy.
KERESLET ÉS KÍNÁLAT AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN 3. Előadás/Szeminárium
Kecskeméti új versenyuszoda és élményfürdő
„A fürdő és a marketing kapcsolata”. Amire a válaszkeresés irányul:  Hogyan lehet túlélni és kiemelkedni az egészségturizmust jellemző erős versenyben?
EGVE Május Hagyomány Az ország délnyugati csücskében, Pécstől és az M6- os autópályától 15 percnyi autóútra lévő, a villányi és a siklósi.
„Nekem a Balaton a Riviéra” – tapasztalatok a balatoni strandellenőrzés kapcsán Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató.
Gyógyvizek. Gyógyvíz fogalma Gyógyvíznek azon ásványvizeket nevezzük, melynek az egészségügyi törvényrendeletben szabályozott fizikai tulajdonsága illetve.
Magyarország gyógyvizei: Hévíz és Agárd Gyógyfürdőzés története A fürdőzés és a gyógyfürdő kultúrája egybeesik a spa történetével, eredetével. Magyarország.
Mórahalom Város Önkormányzata 2008.November 21. Előadó: Dr. Floszberger Péter A mórahalmi gyógyvíz gyógyhatásának vizsgálata nagyizületi arthrosisban,
Algyő Csongrád megye déli középső részén, belterületével a Tisza jobb partján helyezkedik el. Alapvetően helyzetét a Tisza közelsége, Szeged Megyei Jogú.
Gyógyvíz fogalma, felfedezésének, kialakulásának története
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
A csoda-tó 6.a DTH
E G E R S Z A L Ó K.
Sopron, Csik Ferenc uszoda fejlesztése
Hajdúszoboszló Strand-és Gyógyfürdő
Felszín alatti vizek.
Előadás másolata:

Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők

Kehidakustány A Zala-völgyében található a Kehida Termál gyógyfürdő. Kehida-kustány varázslatos tájával és 43°C-os termálvizével évek óta a turisták, pihenni és gyógyulni vágyók második otthona. A 4 hektáron elterülő strand-fürdőben 6 medence üzemel. A medencék vize különböző hőfokú. A legkisebbeket gyermekpancsoló várja, a felnőttek feszített víztükrű hideg vizes vagy 27°C-os termál-vizű úszómedencében úszhatnak.

Bükfürdő Bükfürdő a század második felében fejlődött Magyarország egyik legszín-vonalasabb, és legkedveltebb fürdő-helyévé. A gyógyulni vágyók különféle gyógyászati lehetőségek közt válogathat-nak, a nyugodt üdülést kereső vendégek varázslatos környezetben békés napokat tölthetnek itt. Az aktív pihenés kedvelőit óriás csúszda, élményfürdő, feszített víztükrű úszóme-dencék várják. A parkban további sportolási lehetőségek vannak, s ezt a skálát tovább színezik az aktuális sportrendezvények, versenyek, egész-ségprogramok.

Sárvár Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma látható fejlődést. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációs betegségek, sportsé-rülések utókezelésére, neurológiai panaszokra, izomlazító fürdésre.

Zalakaros A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos; szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben különböző vízhőmérsékletű gyógyvizes ülőmedencék, egy felülről nyitott termálmedence, és szauna-blokk található. Az élményfürdő a felüdülni vágyók minden igényét kielégíti. Fedett csarnoka egy élménymedencével, egy gyermekmedencével és egy többcélú medencével várja a pihenni vágyókat.

Hova menjek nyaralni? Fáj minden porcikám… Már indulok is…